keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 10 November 2014

mengapa satu hari ada 24 jam saja?



selalu sangat dalam keadaan selesa ...
sesekali keadaan mendesak ..
mula lah rasa sesak dan stuck ...
mana satu nak mula ...
mana satu yg paling penting? ...
kekadang tak terkejar semua ...
tapi gagahkan juga lah ...
lambat.. cepat ... kalau di usahakan ..
insyaallah siap jugak ...

now .. kejarrr ... kejar ,... dan kejar ... 
ehh .. ngape satu hari ada 24 jam je??
supaya kita ingat dan sedar ..
utk menghargai masa ...
andai kata masa sama je setiap waktu ..
leka laaa kita dengan kerja ..
tak kira yg baik atau yg lagho ...
tak ingat nak rehat ape semua la agaknye kot..

ape pun ... aku suka bila bz ..
tandanya kita ada kerja dan ada benda nak buat ..
guna peluang yang ada utk cari nafkah yg berkat insyaallah..
guna masa yang ada untuk buat benda yang baik
bersyukur sbb kita ada kerja yg tetap dan ada pendapatan tiap bulan ..
syukur alhamdulillah ...

teringat aku sembang ngan anak buah ..si faris ..
malam nak tido dengan lampu terpasang ...
aku tanya dia ... kenapa Allah jadikan malam?
diamm je dia ... kenapa malam gelap acik mie?? 
Allah jadikan malam supaya semua makhluk ciptaan Allah boleh berehat ..
Manusia .. haiwan .. pokok ... semua boleh berehat dan tidur ...
aku suruh dia tutup mata ... aku tanya ... gelap ke cerah??
gelap katanya ... haa .. sama la macam malam .. gelap ..
kalau dah tutup mata jadi gelap .. nak buat ape pasang lampu bagi cerah lagi? ...
nanti bilik jadi panas .. cerah .. nak tidur pun tak best nanti ...
alhamdulillah ...
sampai hari ni dia dah tak mintak pasang lampu masa nak tidur ..
senang je nak pujuk .. asal kena dengan caranya..

k ah .. ke-bz-an melanda diriku ...
salam untuk semua ...
have a great day allz ...



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky