keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 31 Oktober 2014

Muka hensem.. tapi ....


pepagi anak bujang ni bangun lambat ... 6.30 pagi baru nak mandi ...

Acik Mie : abang ... cepat le mandi ... cik mie nak mandi pulak ...
Faris : Ye laa ... sabar laaa ... orang baru nak mandi le ni ...
Acik Mie : iskkk ape ni mandi lama lama ..
Faris : Orang baru nak mandi je ni ..

Ibu : Faris ... gosok gigi ....
Faris : alaa macam mana nak gosok gigi ?/ ubat gigi dah habisss ...
Acik Mie : ehhh ye ke? ni ada ni ... haa ni lagi satu ...
Faris : ehh itu lainn ....
Acik Mie : aaa ye la tuuu ... alasan ... apa la abang ni ... muka dah hensemm .. gigi tak gosokkkk ..
Faris : ehhhhhhhhhhh sape cakap ??? (sambil cekak pinggang depan pintu toilet)
Acik Mie : laaaa acik mie la cakappp ..... (sambil serkup kepala dia dengan towel)
Faris : emmmmmm ..... (budak tak puas hati)


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Sabtu, 25 Oktober 2014

kuih Mama

Sepagi pagi ni lepas subuh aku melayan encik google... hampa... tak jumpa apa yg aku cari...

mlm tadi aku mimpi arwah jiranku dulu masa kecik2. Emak kawan ku ini pandai buat kuih.. aku rasa aku pernah cerita pasal dia di blog 360 dulu... semer dah ilang..

soo acik ni rajin buat kuih... paling aku xleh lupa.. dia buat kerepek bawang dengan satu kuih ni... aku panggil kuih gulung.

Dalamnya inti kentang n scramble egg.. ada perasa lada hitam sikit.. kulitnya mcm kuih sardin gulung. Tapi lebih nipis..

sedapnya kuih tu kalau makan panas panas.. uiii teringat ingat ni.

Pernah aku mibtak resepi dari anaknye. Tapi malangnya.. sampai ke sudah takde. Agaknye dia sebok n terlupa aku request resepi kot.

Takpe lah. Takde rezeki nak makan kuih yg sedap sangat tu. Nak beli pun memang x pernah jumpa org buat kuih tu...

Alfatihah buat arwah mama kawanku ... moga tenang dan bahagia di sana... terima kasih juga menghadiahkan kenangan makanan yg sedap itu...

nota : feeling nak buat experiment kuih lak pagini...

Soo kalo korang tau apa nama kuih tu.. sila komen ekk... aku pun x berjaya mencari yg sama atau seangkatan dgnnya... frust aahhh...

~ It'S OnLy Me ~
  Photobucket

Jumaat, 24 Oktober 2014

Pandai dia jekk aku ekk


Sampai je kat rumah.. budak 2 org tengah makan kat dapo...

Acik mie : huiyooo makan ape tuuu
Kakak : biskut cicah milo..

Aku pun ambik kerusi duduk sebelah abang ...

Abang : cik miee... tengahari tadi makan besttt sangattt...
Acik Mie : ye ke? Makan ape yang best sangat tuuu?
Abang : makan nasik laaaaa....
Acik Mie : oo ye ke.. bapak masak ke beli?
Abang : bapak beli laaaa....

Diam seketika .....

Abang : cik miee. .. pizza hut sedap takkk???
Acik mie : sedap la... kalau nak makan .. kena simpan duit la.. nanti kita pergi makan pizza...
Abang : alaaaaaaa.... cik mie kan banyak duit...
Acik Mie : iskkk mana cik mie ada duit...
Abang : heee tak baik tipuuu ... abang tengok dalam tabung cik mie penuh duit... berat sangattttttt....
Acik Mie : Herkkkk..... ye ke?

Hadehhhh .... parahh anak buah aku sorang ni....
kejap je dah besoo bebudak ni ... rasa mcm semalam je dok pakai pampers ... heheh
 


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 10 Oktober 2014

Maaa Taroo Taroo ????

Isk isk iskk ...
suka noo ko tenung orang ekk ..
Tau dak .. sebenarnye aku memang tak suka bebeno kalo orang dok tenung kite ...
kang ada la pulak yang tersadung kaki laa ..
jenjalan terpeleot kaki laa ..
bawak barang .. time tu la nak tegolek lakk ...
time makan .. time tu laaa nak tumpah la pulakk
Time duduk .. rasa serba tak kena ..
Time tu la nak bebetulkan tudung (kot herot petod)
Time tu la nak check baju .. kot butang terbukak ...
iskk .. macam macam lahh
cuak weh .. cuak ..

Ada la pulak sorang ni dok tenung aku nak makan
tak selesa wehh .. ko nengok aku ambik lauk ko ke ape ?
atau ko nengok aku makan banyak mana sekali suap?
atau ko nengok aku makan cara cemana? sama je kot .. makan kot mulut ...
heee .. nengok aku baca doa ke tak ekk??
lom ada sejarah makan kot lobang idong (kecuali kalo ko sakit aaa)
oooo aku tau .. ko takde selera nak makan ekk ...
bila nengok aku makan ... jadi selera nak makan.. gituu?

takyah la tenung aku
sama je aku ngan ko pun
takde beza ape pun ..
kecuali.....
kalo ko rasa aku comel la sangat daripada ko
lebih cantik daripada ko
lebih gebu dari ko
lebih ..lebih ... lebih dari ko lah ....
hehehe

takpe la ...
tenung aje la ...
tapi ....
takyah mengata .. nanti tambah dosa ko
Takyah ikut kalo yg tak elok tu ...
tauuu ... tauuuu ....

note:

Hmmm ... paling aku perasan .. kalo time aku isik minyak kuda besi .. memang orang akan nengok je aku isi minyak tu ... kekadang sampai tak sedo aku tengok dia balik ... hehehe heran ekk apasal isi minyak moto banyak sangat ... atau .. fuuyowhhhhh .. minah rempit ... hehehhe brutal gituww?? .. heheh nengok la .. kalo kat bachok tu .. pakcik pakcik tu siap borak ngan aku lagik .. kat bando .. dia senyum je ... tak pun aku kenyit mate ... hik hik hik ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky