keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 26 November 2014

lollypop lerr

Semalam kat office ...
ada orang bagi lollypop bawah pokok krismas ateh meja dia ... soo aku ambik 2 yg kecik comel ...

Kat rumah .. balik daripada makan malam ...
si faris dah kekenyangan dan mula laa nak tido dalam kereta ... mula la dia mengamuk tak tentu pasal .. membebel tah ape ape segala yg dia terfikir la ... tambah lagi aku ngan bapak dia kacau dia tido... sbb nanti kalau dah lelap dalam kereta .. nak kejut masuk dalam rumah ... memang tambah ngamuk le ... 

Masuk dalam rumah .. dia dah mula peluk 2 bijik bantal dia tu .. aku teringat gegula yg aku ambik tadi .. soo aku pun genggam kiri kanan tangan n hulur satu pada abang .. satu pada kakak ...
tapi nak tau punya pasal .. dia bangun jugak la ...  bila aku bukak tangan

hehehe terus dia sambung lagi membebel sambil nangis ngengada ....

Abang tak mau gula gulaaaaaa ... nanti rosak la gigiiiiiiiiiiiii ....

huiyoooo .... betol ke ape aku dengar ni .. hahahah


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 11 November 2014

balik kampung ohoiii ...

Kelik kapung memang best ...
tapi sayangnya ... bertugas aje ...
tak tau la sempat nak balik rumah ke tak ni ...

semalam call puan seri ...
cakap nak balik kampung ..
tapi bila cakap tau tau la sempat ke tidak nak balik rumah
terus ibu gelak ..
alamak .... alamakkkk .....
alapakkkkk .....
tunggu sekolah dah peksa nanti baru la free ...
sabar untuk 2 tahun lagi ye ...
sabo ye cik jahhh .. sabooo .... 


aiyohhh ... kalo ada kete sedap gak pegi balik keje ari ari naik kete sendiri
ni kalo balik naik kapal udara ... kim salam aje la ...
gi keje balik keje la gamaknye

takpe la ibu ...
nanti cuti lelama duk kat umah ...
cuti ada separuh lagi ni ...
insyaallah ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Isnin, 10 November 2014

mengapa satu hari ada 24 jam saja?



selalu sangat dalam keadaan selesa ...
sesekali keadaan mendesak ..
mula lah rasa sesak dan stuck ...
mana satu nak mula ...
mana satu yg paling penting? ...
kekadang tak terkejar semua ...
tapi gagahkan juga lah ...
lambat.. cepat ... kalau di usahakan ..
insyaallah siap jugak ...

now .. kejarrr ... kejar ,... dan kejar ... 
ehh .. ngape satu hari ada 24 jam je??
supaya kita ingat dan sedar ..
utk menghargai masa ...
andai kata masa sama je setiap waktu ..
leka laaa kita dengan kerja ..
tak kira yg baik atau yg lagho ...
tak ingat nak rehat ape semua la agaknye kot..

ape pun ... aku suka bila bz ..
tandanya kita ada kerja dan ada benda nak buat ..
guna peluang yang ada utk cari nafkah yg berkat insyaallah..
guna masa yang ada untuk buat benda yang baik
bersyukur sbb kita ada kerja yg tetap dan ada pendapatan tiap bulan ..
syukur alhamdulillah ...

teringat aku sembang ngan anak buah ..si faris ..
malam nak tido dengan lampu terpasang ...
aku tanya dia ... kenapa Allah jadikan malam?
diamm je dia ... kenapa malam gelap acik mie?? 
Allah jadikan malam supaya semua makhluk ciptaan Allah boleh berehat ..
Manusia .. haiwan .. pokok ... semua boleh berehat dan tidur ...
aku suruh dia tutup mata ... aku tanya ... gelap ke cerah??
gelap katanya ... haa .. sama la macam malam .. gelap ..
kalau dah tutup mata jadi gelap .. nak buat ape pasang lampu bagi cerah lagi? ...
nanti bilik jadi panas .. cerah .. nak tidur pun tak best nanti ...
alhamdulillah ...
sampai hari ni dia dah tak mintak pasang lampu masa nak tidur ..
senang je nak pujuk .. asal kena dengan caranya..

k ah .. ke-bz-an melanda diriku ...
salam untuk semua ...
have a great day allz ...



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 4 November 2014

Sambal telo jer laaa ...

Sejak kenaikan minyak ni .. barang arang atau ape saja lah semua dah naik mendadak-dadak .. entah bila lah pulak nak menurunnye pulak ... kalo dah naik tu gamaknye takde yg turun dah kot ..

kat opis aku ni .. makan udah le serupa itu je hari hari .. ni dah naik mendadak giler ... ayam seketul jadik rm5.. nasik penuh rm2 .. lom campur sayur n so on .. paling kurang pun.. sarapan pagi dah cecah 8 - 10 hengget ko ... makan tengahari x mo cakap aaa ... leh ilang selera

hmmm time ni teringat laa kat ibu ...  masa sekolah dulu .. pepagi ada je ibu sediakan sblm g sekolah .. x kira la nasik goreng ke .. mee ke ... bihun ke .. kodok pun ado ... tiap pagi mesti ada sedia dah kat meja .. siap air pepanas lagi ...

kul bape la ibu bangun agaknye .. aku cuba ... bangun kul 5 .. siap masak mau dekat kul 6.30 .. adesss ... parah gak ... nak ke opis aku aje drive 45 minit - 1 jam ... kuar lambat .. lagi lambat sampai opis ... hehehe takmo lambat .. mandi cecepat laa ... smua pun nak kena cepat gituuu ...

tapi pagi aku x sedar .. tak tau berapa kali jam aku berkokok ... sesedo je kul 5.25 ... adesss ... otak terus ligat .. ape nak masak? ape yg ada ?? apa nak buat ??

1st mesti masak nasik ...
2nd. ngintai lauk ... erkk ... bekuuu ... sejukkk .. kerazzz ...
pusing 360 darjah ... ahhhh ... sambal telo sudeyy ... goreng ikan masin .. timun jepun ... jadik le ...

sambal telo ni memang menggamit kenangan ... ingat lagi 1st masakan yg aku belajar buat sendiri .. ni la dia ... sambal telo .. belajar semata-mata sbb nanti ada camping kat sekolah ... tiap kumpulan kena masak .. soo aku belajar ngan ibu cemana nak buat sambal telo ni ... sempoii .. siap ada orang puji sedap time camping tu ... mana tak nye ... udah penat bercamping .. hari lak ujan ... lapo lee ...

sempoi je resepi sambal telo aku ni ...

bawang merah .. bawang putih ..halia ... lada hitam ... (tumbuk halus)
telo - goreng telo mata .. kalo aku suka yg garing bawah .. gedik atas .. heheheh
sos cili botol .. cili giling .. asam jawa

tumis bahan tumbuk .. naik bau .. masuk cili giling n cili sos n asam jawa.. masak sampai cili garing @ bebetul masak n naik minyak .. perasakan ..masuk telo mata tadi .. masuk bawang besar ..biar layu sikit .. siappp ...

masak sempoi pun ... 6.30 gak siap ... parah cik jah ni ... heran gak cemana orang leh siap masak cecepat nih ... cer kasik tips sikit ...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky