keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 14 Januari 2015

Aku dan seseorang ... ending

Sambungan ...ending dah ni ...

Penat giler rasenye hari tu.. balik rumah terus bersiap n nak rehat la sekejap .. nak tido la dulu... pepagi sok baru bangun baca ape yg patut lah .

tetiba teringat lak name card yg orang tu kasik.mmm sms la ..kang takut dia kata aku sombong lak... dah kasik no .. dah kasik kad .. wat derk la pulak kann .. atau kalo dah lelama.. kang aku sms ..x ingat dah sape sape yg dia kasik kad tu ... hagaknye la.

Malam tu sebelum aku lelap... aku sms dia... tak sampai 2 minit... call masuk. adehhh nak jawab ke tak? nak jawab ke tak? berdebar dag dig dug wehhh ...aku nak kasik nombor je dia call la pulakk .. ...hish segan la pulak bila dah tau dia siapa... tambah lagik bila ingat kes dengkur tadik.. herrr .. n aku pun jenis selambe badak je layan dia macam kengkawan biasa...

hmmmmm..jawab aje lah ..hambikk ... sudahnye sambung lagi sembang sampai jam 2.30 pagi... banyak cerita gak dia ni .. macam la esok takde dah nak sembang perabis sampai suboh ke ape .. hehehe (adehhhh... rosak ana punya program ...)

tapi apa aku nak citer kat sini.. bukan sebab aku kenal dia.. ... tapi apa yg dia cakap tu ada yg terkesan di hati aku ...

aku : assalamualaikum  Dato'
dia : waalaikumussalam... sudah sampai dirumah kah?
aku : a ah dah lama dah... jam 9 lebih tadi. Dato'?
dia : sama lah juga.. sampai di hotel ..saya pergi makan dulu .... emm tak payah la ber dato' dato' dengan saya.. kalau urusan di luar lain lah...
aku : ehh tak mengapa lah Dato'. Dah memang gelarannya begitu kan.
Dia :  Alahh ... sama saja kita manusia nih... pangkat tu cuma duniawi saja. yg lebih penting hanya di sisi Allah saja....akhirnya .. yang bagus di sisi Allah hanya orang-orang beriman dan beramal soleh saja... bla bla bla... ehhh ceramah agama pulak saya...
aku: (terkesima sekejap) emmm ye lah betul tu ...minta maaf lah tadi saya memain dengan Dato'.
Dia : hahahaah (gelak besoo)... tak apa apa lahhh...tapi terkejut jugak saya tu .. mana lah tau betul betul ada bunyi .. maluuu juga  ...
aku : heheh takde bunyi pun ... sekejap aje pun terlelap tadi kan .... bla bla bla ... Sambung sampai kul 2.30 lebih.

Betul apa yg dia kata tu kan? Sekaya mana.. sekuat mana.. secantik mana... setinggi mana pangkat n darjat kita... akhirnya kita sama je di akhirat nanti.. yang membezakan cuma amalan kita saja.

Bertuah sungguh aku pada hari itu... tengahari tu ada yg sudi membantu aku. hantar ke airport. aku tak kenal pun orang tu siapa. cuma ada kawan minta tolong hantarkan aku sebab kenderaan jabatan tak ada n tiket flight aku lebih awal dari yg lelain .. tak banyak soal .. terus dia hantarkan ... then aku jumpa dengan dato' ni pulak .. ...

Teringat ceramah agama ni ... Tuhan menguji manusia .. bukan saja dengan kesusahan.. tapi juga dengan kesenangan dan sebagainya.. kekadang kita sebagai manusia n hambanya lupa ...
Semoga kita semua sentiasa bersyukur dan saling ingat mengingati. dan semoga semuanya sentiasa dalam rahmat Allah. Amin..
.
 sekian saja cerita dalam siri ini...

dia???
Emmm nak tau jugak dia macam mana??
Entah lah... ok je kot.. sekali sekala je sms tanya khabar .. ape pun moga dia sentiasa gembira di samping keluarga tercinta... heheh dah kawen daahhh... tok sah nak berangan lerr ... hahahahah... lagipun segan la nak ganggu orang .. xde modal nak sembang pun. Well.. di setiap seorang lelaki yang hebat.. pasti ada wanita-wanita yang hebat di belakangnya kann...

Have a great day all .. harap korang sentiasa happy n success dalam apa juga yang korang lakukan .... 


~ It'S OnLy Me ~
Photobucket

2 ulasan:

CikAnie berkata...

salam kenalan,, saya ziarah hihi..
#626
http://www.coretanhatiibu.com

Amietz JFKay berkata...

Hai Anie ... terima kasih singgah :)

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky