keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 13 Januari 2015

Hantu Tapaii ...


 Tapai ... tapai ... tapaii ... adeehhhh sedapnyeeeeeee ....

heeekkk ... ngaku je lah .. aku hantu tapai ...
tak kira tapai apa ... kalau hari raya ... semua tapai tapai yg orang kasik kat umah tu .. memang Jah aje la yg bedal nye .. heheh orang lain x leh makan banyak banyak n x suka sangat ..

... adehhh ... terasa lak kat anak tekak ni ... aritu gi pasar Banting .. nampak ada orang jual tapai ubi ... nyesal lak x beli ... arini teringat tapai ... dap nye kalo balik umah je dah ada tapai sejuk lam peti kann ... kann ... 

sekali je Jah pernah buat tapai ni .. belajar ngan ibu ... tu pun buatnye sehari sebelum balik ..buat tapai ladung je .. letak lam tupperware..

Al kesahnye masa balik raya ...nk bawak tapai balik kl la kunun .. esok dah nak balik .. bila masa nak order nye ...soo .. malam tu rendam pulut .. pagi-pagi terus kukus ... elok tengahari tu dah sejuk .. gaul ngan ragi .. masuk tupperware .. masuk terus lam bonet kete ... soo sepanjang perjalanan balik KL .. demam kemain la tapai ladung Jah ... berpeluh peluh pulut tu macam duk lam sauna gamaknye ... udahnye air tapai tu dah macam banjir lam tupperware tu ha ... sampai malam kat kl .. simpan la dalam peti sejuk ..

pepagi esoknya kunun nak merasa .. ingatkan dah masak le sebab dah banyak air ... sekali tawooooo ... upenye kena peram lagi le ... heheh gelojoh betol lah .. patut peram le dulu kasik masak .. dah 2 - 3 hari tu .. baru la manisssssss semanis manisnya ... syukur alhamdulillah ... leh la try buat agi .. tapi baru pasang niat laa .. lom buat agi ... ragi extra pun tak tau mana dah pegi nye ... hehehe ... Jahhhh ... jahhhhhhh... ape daaa ...



gambar pinjam dari google .. n kat blog ni ...
hanimmdzain.blogspot.com



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

3 ulasan:

ComelComot berkata...

the whole fa,ily sy dan in law pun hantu tapai. masalahnya saya je yang xmakan tapai. huhu penah rase tapi lidah xleh trima rasa masam nasi tuh. cam rase mkn nasi basi.. kihkih.. teruk kan saya.. tapi saya enjoy tgk org mkn cendol tapai. macam sedap sgt bila tengok dorg hirup dari sudu dlm cuaca panah2 ni. hihi

Amietz JFKay berkata...

suppose tapai tu rasa maniss ... ye lah kekadang ada benda yg kita tak boleh nak terima kann .. mcm saya x suka sangat daun ketumbar ... kalau masuk kecik halus daun tu dalam mulut ... habis lah .. potong selera .. hehehe

Che kem berkata...

aku bukan takat hantu tapai beb..

ketua2 hantu tapai dunia..hahahaaa

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky