keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 6 Januari 2015

Mintak sedekah....

 biasa tak nampak orang yang jual barang kat traffic light? Biasanya aku nampak kat simpang jalan dari shah alam nak ke tol ebor.. atau nak ke uitm @ ict. Lelaki ada.. perempuan pun ada. siap dukung anak pun ada tetengah hari panas ... aku ingatkan yg dewasa je...

 Balik daripada dewan raja muda... depan jackel shah alam... aku nampak sekumpulan budak lelaki n perempuan. Kulit gelap sikit la.. yg pasti bukan Malaysian kot... memula aku nampak depa dok berbincang n memasing dok tunjuk bekas memasing la... ok lagi. Soo kebetulan lampu isyarat.. kereta semua stop... berlari lari semua budak2 tu pi kat kereta... mintak sedekah. Dah tuu punya nak kejar kereta.. sampai x toleh kiri kanan dah.. seolah olah mcm.. konfirm kereta n motor ni xkan langgar budak tu... bahaya betolll...

 Agaknye....
bebudak ni datang dari mana ekk?? Adakah ada sindiket mintak sedekah? Atau ni kah yg org panggil gelandangan?? Tak ada ke tindakan penguatkuasa utk bendung gejala ni? Ramai jugak bebudak tadi.. dlm 6 ...7 orang laa satu team agaknye..bahayaaa... bahayaaa.. pihak berkuasa .. kasik bendung la ...

. Teringat  masa aku study kat Alor Star dulu... ye la.. nama pun student.. duit pun xde.. tapi kesian nengok ada pemintak sedekah pompuan ni.. duduk kat tangga pasaraya ape nama aku tak ingat.. dia ngan baby sorang.. anak lelaki n perempuan .. kecik lagi budak 2 tu.. 

sooo sesekali sedekah la jugak apa patut walau idop alakadar..  satu hari aku ngan geng g jalan cari makan tengahari.. aku nampak depa dok makan KFC.. amboii sedappnye laa... ok la.. teringin jugak depa kann... hari ke 2 ... KFC lagi... Masuk hari ke 3 .. KFC la jugak.. wahhh... ni sape lagi x mampu nak makan kfc nih... heheheh.. soo rasanya banyak kot dia dapat duit sedekah.. lepas tu xde le kitorang sedekah lagi kat dia.. sbb dia lagi kaya dari kitorang gamaknye...haaa ni citer dedolu laaa.. masa belas belas tahun umo.. heheheh









~ It'S OnLy Me ~
Photobucket

1 ulasan:

Aku Bapak berkata...

Bapak pun biasa nampak pemandangan tu kt Shah Alam.

makcik & pacik Siam jual keropok pun dah berani jual di tengah2 jalan raya. dulu jumpa kat stesen2 minyak je.. bahaya betul..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky