keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 30 November 2015

Drama Band - Biarkanlah (Official Lyrics Video)



Semua pernah tercipta

Seakan terhapus sudah segala

Tak mampu ku kembali

Biarkan saja berakhir di sini



Biar patah hatiku

Biarkanlah

Aku pergi demi hidupmu



Biar hancur harapku

Lepaskanlah

Aku pergi demi bahgiamu



Semua janji terbina

Seakan sudah tiada bermakna

Tak mampu ku kembali

Biarkan saja berakhir di sini



Biar patah hatiku

Biarkanlah

Aku pergi demi hidupmu



Biar hancur harapku

Lepaskanlah

Aku pergi demi bahgiamu



Selagi kita masih bersama

Semakin ku terluka



Biar patah hatiku

Biarkanlah

Aku pergi demi hidupmu



Biar patah hatiku

Biarkanlah

Aku pergi demi hidupmu



Biar hancur harapku

Lepaskanlah semuanya

Aku pergi demi bahgiamu

Aku pergi demi bahgiamu

Aku pergi demi bahgiamu







 luv this song ...



~ It'S OnLy Me ~



 Photobucket

Ahad, 29 November 2015

maen cucuk dinding ...


 aku: Bang ..... Mesen × ok ke?

 Brader: mesen Ok .... Saya nak semak baki aje .....(sambil senyum n berlalu pergi)
.aku: Oooo.....Terima Kasih...

Sooo giliran aku ... tekan tekan... tekan amount . . Semua settle pakai online.. soo takat keluar yg perlu aje lah...ssoo aku pilih 4 jari....ggrrr...grrr.. (lama betul mesen ni kira duit... )masa duit keluar.... humang aiiiii ... kuar tebal kemain ... rm100 banyak lak tu...aaku salah tekann ke??

takkk .. tak mungkin salah sbb aku memang berhati hati n baca setiap apa arahan yg kuar kat skrin... lagipun ... dah berpuluh tahun aku guna mesin nih.. bengong jap rase...
terus masuk lam kete.. aku pandang adik ipar aku ... speechless.. aku citer kat dia.. mujur jugak resit tulis amount yang sama... lega satu hal...

menjadi kehairanan kejap.. adakah kebarangkalian sistem mesen yg salah? Atau aku yg salah tekan???... confirm aku tekan amount yg betul tadi...

emmmmm.. agaknya.. pakcik 1st tadi berkaitan masalah yg sama ke? Kesianlah kalau org yg duitnya tinggal nyawa ikan .. x dapat keluar sbb amount x cukup... dah jadi satu hal pulak aku nak kena masukkan balik..

 citer pasal mesen atm... teringat dedolu ...
ZAMAN ..
duk umah bujang n baru masuk keje .. masa tu duk kat tetengah kl..... dedolu kalau masuk keje... 3nbulan baru ada gaji... hahaha bayang le sendiri.. masa tu memang harapkan gaji keje sambilan lepas spm la... sib baik gak keje.. ada la sen sikit... umah aku time tu ada 9 org.. ada yg dah otai.. ramai yg baru masuk keje .. kami sesama masuk umah bujang tu... salah sorang yg dah keje lama nak kuar rm.. soo kami singgah la kat mesin ATM .. masa tu kami pergi kerja jalan kaki je.. lepas sorang sorang cucuk... ada yg sengih .. ada yg diam aje.. frust... tetiba salah sorang cakap ...


 1st : Adehhh tinggal 30 je.. kan bagus kalau leh kuar semua..(sambil cabut kad atm) frust..
akak otai : boleh lahhh.. yg ni boleh keluar semua sekali... x payah simpan balance dalam tuuu...1st : ye ke kak???( Sambil pusing balik n nak cucuk semula kad)

aduuu.. perit gak zaman tu... punya nak jimat .. makan sekali sehari jek.. kalau ada bajet lebih.. kami share beli barang basah.. masak waktu petang n makan reramai... kat opis makan pagi yg berat terus... hahaha macam keje ladang la pulak kann... pegi keje kami jalan reramai .. sampai opis .. nah koo... berpeluh peluh 1 badan..  hehehe...apa pun... tu krnangan lama... alhamdulillah .. syukur nikmat yg Allah beri...

 tahun ni dah genap 13 tahun aku kerja .. rasa mcm baru je lapor diri semalam ... well.. keje kerana allah.. niat tiap hari jgn lupa ... kena ikhlas n jujur ... insyaallah... Allah akan lipat gandakan rezekinya.. rezeki bukan saja dalam bentuk RM.. tapi banyak n luas.. kesihatan yg baik... keseronokan bekerja... kesihatan ... kebahagiaan ... rezeki x dijangka .. dll ...

1 lagi... dalam bekerja .. kekadang kita akan jumpa org yg mcm mcm ragam... sentiasa ingatkan diri ... yg baik... kita ikutlah n teladani... yg buruk... jgn pulak kita ikut n lakukan yg sama ...  moga semuanya sentiasa didalam lindungan dan rahmat Allah...

have a nice day allz..
salam penuh kasih sayang ...

-King-




~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

pelik pulak??

 bawak adik ipar yg tengah sarat bershoping last minit ... bawak sekali budak 2 org nih ... nak tunaikan permintaan depa kononnya...ddalam kereta memang aku pasang chanel omputes jee... elok lagu yg aku suka dimainkan ... aku dok humming n nyanyi sendiri... tetiba kepala anak buah aku yg lelaki tu elok je keluar dari celah tetengah seat... elok je tenung muka aku ....

aku : aihhh ... kenapa abang pandang acik mie mcm tu sekali??
abg faris : heheheh takde ape ape laaa....
aaku : abis tuu ... apa yg abg tengok...
aabg faris : hehehe ye laaa.. abang tengok acik mie nyanyi keee...
aku : hahahaha ngape? Suara cik mie x sedap ekkk
 ni upah kena tinggal selalu bulan ni ...  sorang seko




adoiii mcm mcm laaa anak buah aku nih....



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Sabtu, 28 November 2015

jika kamu ....


 salam hujung minggu...
Suatu hari di tepi sungai Dajlah, Hasan al-Basri melihat seorang pemuda duduk berdua-duaan dengan seorang perempuan.
Di sisi mereka terletak sebotol arak.

Kemudian Hasan berbisik dalam hati,
"Alangkah buruk akhlak orang itu dan baiknya kalau dia seperti aku!".

Tiba-tiba Hasan melihat sebuah perahu di tepi sungai yang sedang tenggelam.
Lelaki yang duduk di tepi sungai tadi terus terjun untuk menolong penumpang perahu yang hampir lemas.

Enam dari tujuh penumpang itu berhasil diselamatkan.

Kemudian dia berpaling ke arah Hasan al-Basri dan berkata,
"Jika engkau memang lebih mulia daripada saya,
maka dengan nama Allah selamatkan seorang lagi yang belum sempat saya tolong.
Engkau diminta untuk menyelamatkan satu orang saja, sedang saya telah menyelamatkan enam orang".

Bagaimanapun Hasan al-Basri gagal menyelamatkan yang seorang itu. Maka lelaki itu berkata padanya,
"Tuan, sebenarnya perempuan yang duduk di samping saya ini adalah ibu saya sendiri, sedangkan botol itu hanya berisi air biasa,
bukan anggur atau arak".
·
Hasan al-Basri terpegun lalu berkata,
"Kalau begitu, sebagaimana engkau telah menyelamatkan enam orang tadi dari bahaya tenggelam ke dalam sungai, maka selamatkanlah saya dari tenggelam dalam kebanggaan dan kesombongan"

Lelaki itu menjawab,
"Mudah-mudahan
Allah mengabulkan permohonan tuan"

Semenjak itu, Hasan al-Basri semakin dan selalu merendahkan hati
bahkan ia menganggap dirinya sebagai makhluk yang tidak lebih daripada orang lain.

Jika Allah membukakan pintu solat tahajud untuk kita,
janganlah lantas kita memandang rendah saudara seiman yang sedang tertidur nyenyak.

Jika Allah membukakan pintu puasa sunat,
janganlah lantas kita memandang rendah saudara seiman yang tidak ikut berpuasa sunat.

Boleh jadi orang yang gemar tidur dan jarang melakukan puasa sunat itu lebih dekat dengan Allah,
daripada diri kita.

Ilmu Allah sangat amatlah luas.

Jangan pernah taksub & sombong pada amalanmu.

Saudaraku
molek cerita ni
Ia boleh jadi Pengubat Jiwa agar kita terhindar dari
sifat mazmumah.

Walau sehebat mana diri kita
jgn prnah brkata
"Aku lebih baik drpd kalian"

YANG..

Yang singkat itu - "waktu"

Yang menipu itu - "dunia"

Yang dekat itu - "kematian"

Yang besar itu - "hawa nafsu"

Yang berat itu - "amanah"

Yang sulit itu - "ikhlas"

Yang mudah itu - "berbuat dosa"

Yang susah itu - "sabar"

Yang lupa itu - "bersyukur"

Yang membakar amal itu - "megumpat"

Yang ke neraka itu - "lidah"

Yang berharga itu - "iman"

Yang mententeramkan hati itu - "teman sejati"

Yang ditunggu Allah S.w.t itu -"taubat"

(Imam Al Ghazali)

Yang tak forwad itu
-kedekut.....
😁😁😁




~ It'S OnLy Me ~
    Photobucket

Jumaat, 27 November 2015

merajuk lahhh

 ralit baca cerita di group wassap. Luahan hati seseorang yg di tinggal kekasih...ppenat memujuk.. dibiarkan saja sampai hilang rajuk. Paling tidak.. ada juga yg memujuk .. ada juga di rindui...

mmmm... sengaja aku x mesej dia seminggu... sedih x abis lagi .. xde pun dia nak tanya kabar ke.. kasik salam ke .. memang dia x pernah peduli pun ... alasan sbb sibuk sangat... terlalu sibuk sampai nak jawab salam pun x sempat ke? Kalau org buat .. tau marah.. tapi kalau dia buat .. takpe pulak? X pahamm aku ..

 takpe... Tuhan tu ada 1 je... biar allah saja membalasnya ...




~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Ahad, 22 November 2015

feeling lonely

 kadang ...aada masa ingin berbicara dengan seseorang .. tentang apa saja ... suka suka n ketawa...tapi... baru ku sedar... seseorang itu tiada ... mmmm... blog blog .. nasib kamu ada.



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Khamis, 19 November 2015

Mungkin ...

terlalu mudah mendapat sesuatu ..
mungkin itu sebab terlalu mudah menilai dan menghakimi ...
terlalu mudah melepaskan
mungkin juga terlalu mudah melupakan ...
tidak berharga ...

Allah ... 
how to end this feelings ...


https://www.facebook.com/thesiakapkeli/videos/1014237601932594/


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Selasa, 17 November 2015

Gone ...

Tiada lagi pelengkap hidupku ...
tiada lagi sumber kebahagiaan dari kejauhan ...
tiada lagi sumber kekuatan ku ...
tiada lagi mimpi dan angan-2 indah ...

sendiri lagi ...
sepi ..



~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Sabtu, 14 November 2015

good or bad?

 i have made few bad choices...
i colour my hair blue ... now my hair in bad condition .
.. i take diet pills... lucky im still alive
 i believe u ... u left me
...i trust u.. u betray me ...

But ...tthis is life..aapa yg tersilap...kkita betulkan ...apa yg x elok.. jangan di ulang ... setiap satu memberi pengajaran n mendewasakan. Betul tak?

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Jumaat, 13 November 2015

Geram-geram masa memandu ... sambungan

 okeh .. okeh .. sambung citer semalam



4. Makan angin di waktu puncak .. hallamakkk … ini mendatangkan kemarahan … orang tengah nak cepat .. dia makan angin lakk .. bawak slow kebabai .. makan angin ronda-ronda di tepi pantai … kadang tu boleh lak dia berendek lam kete … tau aaa bawak awek .. nak manja-manja loving-loving ,,, kemonn mannn … laju skett … pi la taman ke .. pantai ke ape kalo nak mesra n berkasih sayang bagai .. 

5. show off kenderaan .. cucuk-cucuk dari belakang .. pasang lampu tinggi .. suka hon-hon .. aaahhh ni sama specis .. tak paham aku apasal depa suka sangat wat cenggitu … 

6. tabiat azali … suka sangat meludah … n satu lagi kalau aku cakap mesti korang ketawa … hehhe … tapi aku pernah jumpa nih … melombong time bawak kete … hallamak I tell u … dia punya feeling .. sakit perut menahan ketawa … tau la banyak siokkk kann … bebawak la bersabar .. kat umah atau lam toilet ada kannn … tunggu laaa .. ini tak .. lam kete jugak dia layan melombong … udah bawak kete macam specis ayam le jugak … 

7. yg last ni memang aku x gemo jugak … biasa kat simpang … kete berenti .. ehhhh kekadang kita tengah laju … time tu jugak dia tak menyempat-nyempat nak keluar .. ehhhhhhhh … buatnye aku x sempat nak break ke ape … udah kisss kiss banggg banggg … mmm hancuss … 



hahah itu lah kompilasi .. antara sikap sikap manusia yang kekadang tak paham dek akal masa memandu ..tak tau la orang lain .. tapi jijah kekadang naik geram ada .. nak marah pun ada ... tapi selalu .. ketawa sendiri aje lah ... nak marah pun x leh gak kannn ... bebawak la bersabar ekk...
 
Well … saja la peringatan untuk diri sendiri n semua … kena sentiasa berhati-hati n bersabar kehh … sayangilah nyawa anda n nyawa kesayangan anda …


 ~ It'S OnLy Me ~


Photobucket

Khamis, 12 November 2015

Geram-geram masa memandu ...



Assalamualaikum n good morning alls …. Apa kabar pagi ni? Hari ni jijah kelamkabut .. semalam packing barang n kemas bilik sesikit alih alih dah jam 1 pagi .. wahhh ape lagi pagi ni .. sib baik adik ipar kejutkan .. anyway .. hari ni jijah kena outstation ke Perlis .. hope semua ok …
Disebabkan pagi ni lambat keluar rumah .. macam biasa jalan dah mula jem .. banyak kereta jugak walaupun sekolah ada yang masih cuti … pagi ni tak tau nak kata apa masa driving .. jalan sesak n kereta yang berderet sepanjang jalan .. tapi ada jugak kete kancil ni sebok nak potong queue.. tak cukup belah kiri .. di potongnya belah kanan .. yg kereta dia nak potong tu pun satu .. kasik aje lah kalo dah kete tu sengal sangat … takk … dua dua bergandingan dekat lorong kecik yg sempit ni ha .. hishhhhhhhh … dua dua ngok .. kalau jadi ape ape .. tak ke nanti semua kena padahnya. 


Sooo sambil dok nengok perangai orang tuu … terfikir la pulak beberapa perkara yang boleh menaikkan darah anda semasa driving … hehe bukan anda lah … menaikkan darah jijah kot … hahaha
1. Bercakap kat telefon … wahhh kemain lagi nak bergayu sambil driving … udah tu bawak slow pulak tu .. sib baik aku bawak kete kecik … kalau aku bawak jengkaut … lama dah aku sungkit-sungkit montot kete dia … 


2. makan-makan then buang sampah ke luar … amboi amboiii … ingat ni laman umah mak pak ko ekk .. suka suki campak sampah sana-sini .. ada yg pernah kata .. nanti orang majlis bandaran takde kerja lak kalo semua cantik n tip-top .. jawapan aku … sebab ada orang mongok macam ko suka buat sampah ni la yg kena upah orang lain tuk bersihkan sampah sarap yang merata-rata … kemon ahhh … biarlah ada kesedaran sivik sikit … tak masuk dek akal kekadang orang nih .. plastic .. tisu .. kulit rambutan .. itu biasa .. nak lagi gempak .. haaaa .. sampah rumah ko .. botol .. tin .. kaca .. pampers dah pakai .. uiiii …. Tak paham aku manusia cenggini … 

3. Bawak kereta macam ayam lari … hahaha kelakar lak rasa kan … tapi kalo dah bawak kete macam ayam lari … kejap kiri .. kejap kanan … kasik signal nak masuk .. macam nak berenti .. ehh silap .. jalan sikit lagi .. nak masuk … alaaah silap lagi … jalan lagi .. last last tak jadi … huiiiii anginnnnnnn … memain lak dia ni … kalo tak tau .. berenti lah .. pasang ways ke ape .. cari bebetul lah … tu la sebab aku kata bawak macam ayam lari … kiri kanan tak tentu hala … 

ehhh sambung nanti ekkk ... stay tune ...have a great day allz ... 
 


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Rabu, 11 November 2015

selamanya kau x akan pernah mengerti ..

Kadang .. ada org yg baru pertama kali kita jumpa pun.. akan terus serasi... ada orang pernah bagi tau ... mungkin juga org tu sahabat baik kita masa di alam roh... emmm mungkin.. hanya allah yang tahu kan...

 bercakap pasal berkenalan .. ialah.. berkenalan utk jangka masa lebih lama kononnya untuk saling mengenali..x jugakk... tapi kadang kita juga silap.. makin lama .. makin x mengenali.. makin x sama rentak hidup kita...ada seseorang yg dah lama aku kenali .. sahabat n seterusnya ... memula kenal biasa lah .. dah lelama ..

dulu kau selalu pinggirkan aku... kata kau sbb x kerja n study..kena jauhkan diri... baiklah.. aku cuba memahami n jauhkan diri n simpan perasaan aku sendiri... aku yakin .. itu semua untuk masa depan n kebahagiaan engkau jugak... tapi akhirnya ... kau kata .. aku yg menjauhkan diri... tahu kah engkau .. aku buat semua tu supaya aku tak akan jadi satu kesusahan n beban pada engkau... aku x mau lihat kau susah sebab aku... takpe lah ... aku yang salah
kan ... aku terima...

kau kata aku x pernah luangkan masa untuk kita.. yaa.. aku tak ada masa... bahkan untuk diri aku sendiri pun aku tak ada masa... apatah lagi untuk perkara lain lain... aku tak ada masa sbb aku penuhi masa aku untuk masa depan .. salah ke??

now bila dah ada masa... dah hampir... semua jadi x sama lagi... ssemua kurang di mata mu..aku dapat rasakan kelainannya ... sangat sangat terasa...bila aku tanya ... jawapan  kau .. sayang aku sama seperti makhluk tuhan yg lain ... hancur luluh hati aku... rasa seperti segala urat urat ku di rentap rentap kasar... untuk apa aku menanti ... 8 tahun bukan satu masa yang singkat ...kau memang tak akan mengerti ..

katakanlah sejujurnya .. aku dapat terima jika itu yg engkau mahu... satu yang aku minta .. jangan kau mainkan perasaan aku .. aku tak pernah sakitkan hati kau ... atau memainkan perasaan sesiapa ... kenapa aku yg kau lakukan begini ...gitulah... senang je org ambik ringan tentang hati n perasaan .

.. takpe lah.. tuhan  maha mengetahui segalanya .. dia dah aturkan perancangan yang sangat baik utk setiap hambanya...aku terima apa saja.. aku doakan semoga kita semua bahagia dengan jalan hidup yg kita pilih... kadang rasa serik .. x lalu dah nak ulangi semua .. penat ...nni pun cerita lama ... cuma kadang teringat ...

kkan bagus kalau boleh erase  part yg x best ... tinggalkan yg happy aje ... heheheh... now saya happy.. sbb Allah tunjuk n beri yg baik baik saja ... saya ok ... happy dengan cara saya .. syukur ....


















~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky