keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 19 April 2009

My B'day .. 16 April 2009


syukur alhamdulillah ... atas rezeki dan limpah kasihnya .. aku masih disini menjalani hidupku seadanya .. 16 april 2009 ... bermakna dah 32 tahun aku dipinjamkan utk hidup di bumi Allah ini.

syukur juga diatas rezeki yang ada .. dapat juga aku belanja kawan2x opis makan cup kek orange n coklat seperti yang aku rancang ... terima kasih adikku sbb tolong ambil kek di Puchong. takde la sesat barat nak mengambiknya. Sukanya bila tengok dorang makan cup cake tu ... memula ingat nak beli kek icing utk makan-makan di bahagian aku .. tapi rasanya tak sedap pulak kalau ada yg melihat.. tapi tak sempat nak rasa .. berdosa lak rasanya .. soo aku ambik keputusan .. order aje cup cake ... walau kecik ..at least dapat rasa sorang sikit pun dah ok .. habis satu floor aku bawa .. termasuk la timbalan ketua pengarah aku ... puasa rupanya dia ... tapi dengan sukanya dia cakap .. kalau bungkus nak la .. maknanya dia dengan senang hati menerima .. siap dia tanya berapa tahun? aku jawab 32 je baru puan .. ahh masih muda dan masih jauh perjalanan hidup ... ape pun .. thanks kawan-kawan .. atas ingatan dan doa kalian ... ada yg cakap .. alaa takde hadiah la amie .. senang je aku menjawabnye ... takpe la .. doa pun satu hadiah buat aku juga..

tah lah ye .. seminggu dua ni feelings aku rasa lemah sangat .. cepat tersentuh dan mudah feelings .. kang tak semena-mena .. bergenang aje air mata .. hehehe sejak bila lak aku jadi sememeh ni? kekadang teringat kat kawan-kawan lama .. teringat kat abg adik di UK .. rindu lak kat dia .. selalu ada juga pendengar dan penasihat aku masa di kl ... terasa betapa lama tak berhubung dengan dia ... masa aku send sms kat dia ... dia cakap dia baru je pegang HP nak sms kat aku ... wahh .. ada instinc lagi ek .. hehehe ... biasa macam tu la .. kalau aku terasa semacam je .. haa memang la ada ape ape pasal dia tu ... dia pun sama .. kalo aku ada problem atau sedih .. dia macam tau tau je ... agaknye sbb kami baik kot ... tapi satu yang nyata .. dia hanyalah kawan cyber saja .. tak lebih dari itu ... n kami tak mungkin akan berjumpa kecuali kebetulan (agaknye la kot)...

 haha ini la kek hari jadi ku yang chomel itu ... alhamdulillah.. habis semua 2 kotak yang aku borong tu ... satu kotak kat umah punya .. tu adik aku yg menguruskannya .. ikut la nak kasik sape pun .. hehehe .. cukup la rasa sorang sikit ... daripada aku beli sebiji kek beso ..utk unit aku je rasa ... yg ni satu level aku round semalam .semua merasa laa kiranya .. hemmm .. sedap nye ... thanks kak Ena Uzir ... 

Thanks guys for all your wish n doa for me .. hope this year will be great n happy all year tru ... dia ada juga wish .. mybe dia perasan aku nye status tu "32 isn't so bad" haha .. saja je letak ... biasa memang dorang ni tak alert ll this matter kot ... hemm aku pun tak kesah .. sama je pun ....

tapi part yg kelakar nye ... aku PM la abg angkat aku di KLCC tu ... lepas dia wish .. dia tanya aku .. thn ni bape dah ?? aku jawab .. 32 .. hemmm ..dia pun jawab balik ... tahun depan kalo amie tak kawen jugak ... abg masuk minang ... hahaha ape laaa abg ni ... memain lak .. abis bini abg nak letak mana ... takot aa .. dah le garang tuu ... yg dulu masa nak tolong daftar kat PNM pun dia pandang atas bawah ... huuu takpe laa mekacih .. masih ramai jejaka di luar sana .. ape pun terima kasih kerana menjadi kawan@abg yg baik ... 

cara dia cakap buat aku teringat kat MR.T (X bos aku duluu)  .. dia penah jugak cakap kat aku ... kalo aku tak kawen umo 40 ... kawen ngan abg T ekk .. hahaha ape la Mr.T ni ... tapi dia kelakar la ... aku suka sangat keje bawah dia ... masa tu, bahagian aku rapat sangat ... 6 org je pun ...bila nak balik kampung je ... selalu dia cakap .. nanti kirim salam sama mak kite ye .. cakap abg tee kirim salam .. hahaha ... chinese .. tapi ramah n baik sekali ...dah kawen jugak .. anak dah 4 rasanya ...

gitu laa dalam hidup aku .. aku tak mengatakan yg life aku teruk sangat ... tapi 90% adalah saat yang membahagiakan .... alhamdulillah ... yg tak diberi itu mungkin satu kebaikan buat kita .. siapa yang tahu kan ... ape yg dapat kite buat ialah .. berdoa dan berusaha untuk menjadikan sesuatu itu menjadi lebih baik .... insyaallah

   

 

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky