keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 14 Jun 2009

Kursus oh kursus ...



harini ... lega rasanya bila dapat bangun lewat sikit ... uhhh maklum la .. balik dari Melaka terus sambung keje takde cuti ... letih beb (tak tau aa kak mariah tu rasa cemana lak .. terus sambung gi out station Swak lak) ... sama macam minggu aku balik out station Terengganu/Kelantan ... drive sorang ... sampai Ahad .. Isnin keje dah ..dulu ye la .. 3 hari tak tido .. menten jer .. atau berjaga sampai subuh ... atau tido sejam je sehari ... haha skang ni ... pantang nampak katil .. rasa nak terjah jerr ... heheh


tak sabar nak gi kusus nih ... tapi ape satu barang aku tak pack lagi ... hahah ... malas betul nak pack barang .. sebabnye .. rasa semua nak bawak sekali ... time macam ni berangan nak ada poket doraemon ... sbb senang leh bawak semua .. aku ni kang kalo pack awal .. ada aje aku kuar kan ... n masukkan ... soo sekarang ni .. either malam nye aku pack .. atau pepagi aku bangun n pack .. last minute nye ... tapi semua aku jot down la .. baru senang nak ambik n tak tinggal ...


kali ni 2 minggu nye kusus .. hahah memasing dah tanya ... "Akak bawak banyak barang ke??" aku cakap .. tak kemas ape satu pun lagi... rasanya aku bertuah sikit kot.. sbbnye ... dekat je ngan umah ... soo leh naik kete je ...


Cerita pasal kusus .....


Teringat masa kena kusus di Sungai Petani ... ya Allah .. dah la lama .. banyak lak nak kena bawak .. terpaksa la .. masa tu duk kl ... soo kena laa naik bas ..ape pun ... kusus di INTURA memang best ... hahaha dok gelak sakan je .. walau masa tu aku sorang je yg jawatan "S" .. yg lelain semua "N" .. jauh bidang tu ... dorang pun naik heran apasal aku sesat dalam group tu ...


paling aku tak lupa .. masa urusetia kat situ suh aku follow g masuk gua ... hahah dorang nak test betol ke tidak ura ura tu .. kononnye .. mulut gua yg kecik tu .. leh muat walau ada orang yg saiz beso masuk ... hahaha agaknye dorang nak nengok aku sangkut ke idak ... lawak betol .. aku lak dah flat giler ... mana taknye naik bukit tinggi giler .. semput mak dibuatnye ... tali bantu untuk naik ke tebing tu dorang pakai tali rafia je .. adoii .. sekali mak tarik .. mau putus terus kot ... hahah cian pokok kat situ jadi mangsa aku ... sib baik lepas gak .. kalo tidak .. alaaa sape laa nak tolong aku ...


soo masa dia ajak tu .. aku cakap le ... encik .. kang buatnye saya sangkut ke ... pensan ke . sape laa nak angkat tu cik ... dah la berat nii ... hahaha dah tu dia cakap .. takpe laa .. ramai ada ... (dalam ati aku .. ada cik ni ... aku baru nak ngelat.. dia nak jugak aku try masuk gua .. adehhh.. letisss) ... pujuk punya pujuk .. akhirnya dia lepaskan aku jugak .. yahuuuuu ... on the way back .. aku nampak ada satu tokong cina .. (alaa tempat cina sembahyang yg kecik kaler merah tu) biasa kite tengok .. dorang letak buah anggur ke .. epal .. limau .. nenas dll kan .. tapi kat situ korang tau buah ape ???? DURIAN Beb ... bebudak ni dah teruja nengok durian beso tu ... mengenangkan kat tempat puja dorang .. tak jadi le ambik ... heheheh .. aku tegelak aje la .. special nye dia kasik tuhan dia makan .. maklum laa .. masa tu musim deroyan ... heheheh


katanya batch aku ni beruntung sbb banyak aktiviti dapat buat ... soo lepas masuk gua .... pegi kayak lak ... kat area "Pengkalan Hulu" .. ape tah namanya .. tapi ada perkataan "Nipah" hahaha tak ingat aaa ... soo nak dijadikan cerita seboleh boleh jugak dia nak suh aku berkayak jugak... masa tu sebok laa dorang ni dok ejas memacam ...memula dorang cari kayak yg beso supaya aku muat (maklum laa .. amerikan saiz.. heheh ... dah jumpe .. nak cari pasangan yg sama beso pulakk .. memang tak dapek la .. sbb aku memang beso... pompuan lain semua kekecik comel.....soo dia pasang laa aku ngan sorang urusetia tu ... aku ok je ..tapi memandangkan dia dah berumo (tak larat gaknye) so dorang suh aku naik ngan sorang peserta lelaki ni .. bob namanya kot ... takde la beso aku .. sbb aku lagi beso dr dia ... hahaha kelakar betul ...


sblm berkayak .. kena belajar dulu .... dah belajar cara kayuh ... kena masuk lam air .. belajar cara apung diri n berenang ... aduii ... semua nak kena belajar ni ... masalah betul ni ... buat juga la ... soo semua masuk sampai kaki tak jejak pasir ... hahah .. dah tu angkat satu kaki sampai laa badan terapung ... huh ... sempat lagi dia seloroh ... amie jgn risau ... sbb orang badan besar ni senang terapung ... memang pun .. udahnye masa terapung tu .. nak turun .. punya laa susah beb ... terkial kial ... sib baik ada orang tlg ...


masa dah mula kayak tu ... hulamak .. teruja jugak le ... tapi dah 1/5 perjalanan ... mak .. letihnyee .. sudah tu pulak .. sekali kayuh .. air masuk .. kayuh lagi ... air masuk agi .. adoi ... cemana ni bob ??... sempat ke idak sampai ke pantai merdeka tu ??.. hahah ... sempat gak otak aku pikir ni ... "buat nye ada Jaws ni .. abis laaa ..mana nak larii ?? dah la aku duk depan ni .. " hahah tu ah .. bahana kuat nengok cite macam tu ... imaginasi terlebih lak ...


sampai jugak ke pantai merdeka ... soo nampak la bebudak ni kena kem motivasi ... masa tu kes black metal .. ramai gak la bebudak ni .. cian ... tapi sbb nak betolkan perangai ... tu la natijahnye .. memakan diri sendiri ... soo hari tu memang penat giler la .. pegi dan balik berkayak ... melecet tangan aku masa tu .. gelap kena pancaran matahari ...takpe la sesekali ... nanti cerah balik ... tapi memang seronok abis ...


tak lama kemudian .. dapat laa ucapan tahniah dari kawan kawan n seangkatan dengan nye .. sbb dah dapat sijil >> LULUS (CEMERLANG) ... wahhhhhhhh ... gembiranye rasaaa ... macam nak melompat lompat je ..hahahah ... ops .. terlebih sudahh ... cover sikit amie ... :"> heheh ...


hemmm hidup aku tak la teruk sangat ... tapi sentiasa ada yg menggembirakan ... hendaknya bahagia n sukses selalu ... sampai akhir nyawa ... aaamiiinnn ..

Gambar kat atas tu aku ngan kawan aku Alia ... hahaha ni la geng keypoh gegila gelak sakan masa kusus ... kali ni dah plan nak duk sekali ngan dia ... lamaaa tak borak ... sejak aku keje sini susah sikit nak borak la ... aku bukan selalu ada kat tempat .. ada je keje aku kehulu kehilir ... hmmm harapnye kusus kali ni happy jugak ... aaamiinn

.............................................


Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..

~It'S OnLy Me~

- Amietz -

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky