keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 30 Jun 2009

Ibu Oh Ibu ...




emmm .. semalam .. memang seharian aku takde mood .. rasa macam letih jer ... rasa macam lamaa giler aku tak balik kampung ... rindu kat Ibu la ... rindu kat "abg adik"...mmm bila dia nak balik dari UK? ... rasa macam dah lama tak sembang ngan abg angkat aku sorang ni.. selalu aku ngadu memacam kat dia ... sejak dia g UK ngan family dia .. rasa macam ilang best friend aku lak ...
malam masa tengah kemas bilik .. tetiba ibu call ... mmm sembang kejap .. then syatrah sembang ngan nenek dia ... siap babai kat telefon .. syatrah .. syatrah .. memacam laa kakak ni .... heheh lain laa kalo acik mie ngan nenek pakai HP 3G... adoi ... memacam syatrah ni ... ilang laa rindu kat ibu sikit lepas sembang sembang ....
Teringat masa kursus tempohari .... ada sorang kawan aku ni .. baru je kehilangan Ibunya ... cian dia ... dah laa tengah penin berkursus .. nak siap tugasan ... peksa lagi ... dah tu .. banyak kali berulang dari Morib ke JB ... tabah betul kawan aku sorang tu ... kalau aku laa .. tak dapat nak dibayangkan macam mana aku nak harungi semua dugaan tu .... Ape pun harapan semua kawan kawan sekursus ... moga dia terus tabah menghadapi hari mendatang ... ape pun .. doa dan bacaan ayat suci Al-Quran jgn lupa di sedekahkan selalu ... hadiah buat dia di sana ... moga roh ibu mu ditempatkan bersama-sama roh orang-orang beriman ... amiinn ... Al-Fatihah ....
Buat seorang lagi rakan ku ... moga bersabar n tenang selalu .. harapnya ibu ko cepat sembuh .. aamiiinn ....
teringat janjiku pada arwah Apak ... untuk selalu menjaga ibu bila apak tiada lagi ...
terasa betapa aku berdosa dan tidak berdaya kerana tidak menunaikan janji-janji ku ...
terasa betapa zalimnya aku meninggalkan ibu di kampung ... keseorangan ...
zalim ke aku kerana meninggalkan ibu kerana mengejar kerjaya aku?
zalim nye aku kerana jarang sekali meluangkan masa bersama ibu ??
teruk nye aku .... :(
tetiba rasa rindu nak peluk ibu ...
rindu nak salam tangan ibu bila nak g keje .....
rindu nak rasa ibu kiss kat dahi anak dia yg degil ni ....
rinduuu nak bab montot ibu yg gebu ....
rindu nak dengar gelak ketawa dia bila ada cerita lucu kat sekolah ....
rindu nak dengar dia bebel pasal makcik-makcik yg kuat sembang n banyak songeh ...
rindu nak makan sambal udang ibu ...
rindu nak minum saki baki air kopi ibu yg dah sejuk tuu ... (habuan aku .. heheh)
rindu nak masakkan spegeti oleo utk ibu ....
rindu nak bawak ibu jenjalan kat KB n g makan mee kari kat Chicken Rice Shop KB Mall ...
frust sbb tak sempat kasik ibu habiskan study dia ...
frust bila tak dapat hantar dia tiap minggu g sekolah
tak dapat hantar dia mengaji kat Masjid Bachok...
rindunye kat ibuuuu .....
Paklah ... jom kite balik kampung nak ?? .... aku windu kat ibu ler ...
Ngape laa takde pos kosong kat sana? .. harapnya lagi banyak laa pos kat Kelantan .. dapat laa aku balik n teman ibu selalu ... aamiinn ..
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

4 ulasan:

Fadhlah berkata...

ha..tu la perasaan aku ari tu...walaupon ada 100 jer dlm poket....aku balik gak kampung..cukup tak cukup itu belakang kira...ko tau tak..aku nampak jer ibu terus aku peluk cium tau..ibu pon pelik jer tengok aku...pastu bebel mcm2..hahahaha..tp tu la,nak bawak ibu pe kuar makan pon tak ble...sedih gila ah..duit dlm poket ada 30 enget jer..zura pulak ada 40 engget...cukup2 lepas balik ngan tol jer..last2 aku masak jer la nasi goreng pagi2...pastu ibu nak makan nasi lemak kakyah...pening kepala aku nak cari duit..last2 korek duit dlam laci kereta..dapat la beli nasi 3 bungkus+air coconat yang ibu suka tu...dah ah..cita lama2 nagis plak aku nanti...bila la nak lepas tahap kemiskinan aku nie..adoi!..kwsp-kwsp

Fadhlah berkata...

ha..tu la perasaan aku ari tu...walaupon ada 100 jer dlm poket....aku balik gak kampung..cukup tak cukup itu belakang kira...ko tau tak..aku nampak jer ibu terus aku peluk cium tau..ibu pon pelik jer tengok aku...pastu bebel mcm2..hahahaha..tp tu la,nak bawak ibu pe kuar makan pon tak ble...sedih gila ah..duit dlm poket ada 30 enget jer..zura pulak ada 40 engget...cukup2 lepas balik ngan tol jer..last2 aku masak jer la nasi goreng pagi2...pastu ibu nak makan nasi lemak kakyah...pening kepala aku nak cari duit..last2 korek duit dlam laci kereta..dapat la beli nasi 3 bungkus+air coconat yang ibu suka tu...dah ah..cita lama2 nagis plak aku nanti...bila la nak lepas tahap kemiskinan aku nie..adoi!..kwsp-kwsp

Amietz @ F.Kay berkata...

waaaaaaaaaaa... leles lagi air mata akuu ..sadis sehh ... ibu memang tak pernah mintak ape-ape .. tapi aku tau ...dia takmo susahkan sesape ... takpe ... selagi aku mampu .. aku akan berikan ape yg aku terdaya ... kalo ada rezeki ibu .. ape je yg dia nak .. aku akan usahakan sampai dapat ... insyaallah ..

Amietz @ F.Kay berkata...

oo ye .. lupe ... jgn le selalu sebut perkataan >>> tak mampu .. miskin .. takde duit dll yg negatif ... tu jadi macam doa kita ... kalau dah selalu kita sebut .. memang laa tak cukup ... asalkan ada keberkatan ... insyaallah .. cukup jugak .. nak banyak duit .. kena selalu kasik ibu ... derma ape yg mampu .. kerja leklok untuk dapat keberkatan rezeki kita ... tak caya ?? cuba laa ... sekejap je ko dah nampak resultnye ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky