keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 17 November 2009

cerdik terlampau atau mengambil kesempatan?

aku tak suka sikap dia....
kerja sambil lewa....
pagi petang dok ngadap pc..
bukak mail.. Bukak segala macam lagi....

Pagi ke petang tunjuk bz....
cakap kat orang sana sini....
aku bz niii... Keje melambak tak settle lagi...
ada mesyuarat lagi...
paper work lom settle lagi....
dan memacam lagi lahh.....
Bz ngalahkan menterii...

Dah tau bz... Buat laa kerja ...
bukan memekak, gelak ketawa n goyang kaki...
Asyik menyembang... Lupa ke diri...
dok suruh orang jer..... buat itu ini....

Kecik beso sama saja ....
tak nanti tunggu peluang terbuka...
Bagi dia .... Ikut aku punya sukaa laa...
org lain tak suka ... Aku peduli ape??....

nak kata tak bijak.... Belajar.. sekolah.. Tingi-tinggi....
Tapi attitude hampeh ... Di tapak kaki...
ko ingat ko bos??? leh senang hati??? Rilek jerr sepanjang harii???...
haloo... Bila masa kerajaan kasik gaji ko free free???.....
baik laa ko berenti.... Belambak manusia yg boleh isi kekosongan nanti....

Udah le tuu... Sedarkan diri...
Rezeki di cari tuk anak bini...
mana nak datang keberkatan rezeki....
kalo dah keje rope gini....

Bukan nak kutuk atau mengeji...
tapi kekadang rasa sakit hati...
Sbb yg kena bahananya .... Aku jugak nanti...
soo biar laa aku coret dalam blog ni...

Kalau ada terasa hati..
Maknanya dia laa yg makan cili....
yang baik kita ambil terapkan dalam diri...
Yg tak elok... Koo tolak laa campak ke tepi..

Kalau tak suka... Aku lagi tak sudi...
soo mulai hari ni ... Jgn laaa ganggu idop aku lagi....
Lagi pun aku tau... Markah skt mesti ko kasik rendah lagi...(huaahuaahuaa... hihihi)
Moh le kite wat koje sendiri...
lu cara luu .... Gua cara gua sendiri...

Pantun ke sajak??? Wa pun tak pasti...
Ikut wa punya suka sendiri......
Paham ke tidak?? BM je weh bukan hindii...
Hantam je lah labiii....
...........................
nukilan
Jijah @ f.kay
17112009@/10.31pg
Putrajaya


~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

Mawar_berduri berkata...

hihi..sabo..marah tol nampaknya... :)

Jijahh @ f.k berkata...

tak marah... Geram je sesikit. Hehe buat ilang stres je ni...

iDAN berkata...

aku ada dua orang jijah
yang satu amat menyayang aku
dia ini kira masalah sikit
katanya gadis istimewa tapi aku tahu
jijah amat baik jijah amat jujur denganku
katanya jijah setia denganku
sampai bila-bila; tak kahwin kahwin
bila aku balik kampung aku sering jumpa dia
senyum lebo bebenor... aku tahu dia memang suka aku sejak kecil lagi
tapi bebaru ini aku balik kampung
tanya-tanya tentang dia... khabar sedih
jijah telah tiada lagi!
agar rohnya aman di sana...

Bila aku kerja di UPM dulu
aku jumpa lagi seorang jijah
dia telah kahwin
suaminya orang berpangkat
jijah yang ini tinggi lampai
lawa orangnya
bila aku jumpa dia aku selalu bilang kekasih lamaku nama jijah
tapi jodoh kami tak sampai
sejak aku cerita tentang jijahku padanya
jijah yang ini asyik melarikan diri dariku
payah amat nak senyum denganku
nak buat macam mana!

Tetiba aku terklik blog jijah yang ini, mirip tuturnya macam mirip orang kampung
masalah dia macam sama pula dengan masalahku
biasalah bos sentiasa betoi belaka
sedang aku tahu ramai bos tak buat apa pun mengarah aja kerjanya
jauh sekali nak rekemenkan aku naik pangkat
tiap tahun ptkku pun asyik memuaskan, baik pun payah dapat
cemerlang jauh panggang dari api.

Sampai aku pencen pun bos tak ambik tahu pun tentang aku
katanya seorang penyibuk seperti aku pergi
10 orang jauh lebih baik dariku menanti, biarkanlah si luncai terjun dengan labu-labunya!

Sekarang dari jauh aku dengar masalah yang sama masalah bos tak selesai
kekawan sibuk nak minta tolong itu ini aku telah jumudkan kemahiranku
aku matikan semua talian & jangan ganggu aku lagi...

moh! balik kampung!.

Jijahh @ f.k berkata...

takpe la ... ni kira jijah ke 3 la ... jijah ni gerenti tak lari ..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky