keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 22 Februari 2010

derma darah ....


haha .. derma darah ...
saya takut jarum .... saya takut darah ...hahaha memacam laa iklan ni ekk ..

jijah lak ist time derma darah ... saja je nak kacau akak nurse yg kecik comel dengan pelbagai soalan .. nak ilang takot sebenarnye ...

huii ngeri ko nengok dia nye jarum .. memula kitorang ni kira tolong tolong orang yg nak derma tu la .. hahaha tukang cabut jarum jer .. tu pun bila dah cukup timbangan ler ...

soo tah cemana rasa macam nak derma darah lak .. saja nak cuba ... masa tu adik jaja dah siap derma ..dorang lak dok cucuk cucuk suh derma ... ape agi .. hahaha derma laa derma ...

memula register ... then check timbang (of coz telebih berat daaa) then check kencing manis ke .. darah tinggi ke .. semua settle takde penyakit ... darah pun ok tingginye ...
masa tuk check darah ok ke tidak ... macam nak check kencing manis tu .. cucuk kat tengah jari ... mak aii ..terkujat denn ... sakit tuuu ... (len kali cucuk kat belah tepi daa ... kat tengah tu memang laa semua saraf urat ada kat situ utk kite merasa. kalo kat tepi .. tak rasa ape pun ... thanks ye MR. Ludwig (abg aku) ... ajar saya bab bab nih ) ....
then dia titiskan darah kat dalam bikar yang ada cecair ape ke nama tah ... kalau tenggelam .. maknanya ok la .. kalo tak tenggelam ... ko takleh derma darah laa ...
whoaaa tiba laa masa yang di nantikan ... bila katil kosong je .. hahaha ... time tu jantung bagai nak gugur beb .. dug dag dug dag (kalah rentak dangdut) ....
nasib le masa tu nurse tak dapat cari urat .. udahnye dia panggil le dr nih ... dr tu pun selambe je cakap .. senang je .... sesambil tu dia pun borak ngan aku le ...
dia cakap .. anak dia pun besar gak macam aku ni ... kuat makan ... hehehe ... tepuk punya tepuk ..belek punya belek ... aaaa jumpe dah .... (pedih kulit gak masa dia tepuk tu) ... dia pun sapu alcohol swap tu ... sejuukk ... then mak kooooooooo ... bosa nye pistol dia ... sekali dia tembak .. tros bengkak macam kena sengat penyengat daaa ... then kat situ laa dia cucuk ... (tak rasa ape dahh .. sbb kebas dah ... kebas ngan alcohol .. kebas ngan sengatan tadi ...)
sblm dia cucuk tu .. sempat agi nengok jarum yg berlobang beso macam hose air je aku rasa ... hahahah (just my imaginasi) ...

ahaks ..
sempat agi aku cakap ngan dr tu ..
amie : "dr ... selamat ke ni ?? kang ada lak pensan jatuh tegolek kat tepi longkang" ...
dia gelak je n said ..
Dr. : "tadi awak datang ada bape orang lam longkang tu??

hahahahha ... abis aku gelak dia pun cucuk daaa ....

darah aku mengalir dengan laju nyee ke dalam plastik bag darah tuu ... macam paip air daa ...
pergh ... aku sendiri kagum melihat kepantasan darah aku mengalir .. sampai penuh 1 pint darah punn tetap laju lagi ... hahaha siap aku cakap kat geng ...

"woiii dah lebih ni wehhh .. rugi darah aku .. abis kang .. abis ...cabut weh ... "
hehehe sebab camera pinjam .. tu aje laa ada gambar punn ... kodak mahal .. hehhee ...

yg cabut nye kengkawan aku gak ... kitorang dah di ajar ... sekat dulu ngan pin dia .. then ambik kapas .. letak kat tempat jarum tu ... then tarik jarum tuu pelan pelann .... hehehe then tampal laa ngan handy plus ...
kena baring dulu kejap .... then dia kasik bangun ... kita minum milooooooooo ... makan kek buah .. kek segala macam .. hehehe .. kenyang sudaaa ...

abiss citer .... selamat sudahhhh .... tu laa pengalaman pertama ... then dapat laa buku kecik derma darah tuu n sijil derma darah ... hehehe ... now aku dah ada 4 buku tu .. sbb nye .. tiap kali derma ..lupe nak bawak ... tah kemana hala aku simpan .. hehehe ....

anyway .. takde ape pun jadi .. makan macam biasa gak .. cumanya .. kengkawan jijah ramai yg lenguh n lebam lengan nye .. salah cucuk ke ape .. aku tak tau aa ... tapi memang lengan aku ok je .. takde lebam ape bagai ahh ... sihat wal afiat .... nengok laa sape yg cucuk .. Dr. tuuu ... hebat ah dia ... tabik spring seposenn ...

sooo .. derma lah darah tuk kebaikan .. mana tau satu hari kita lak kena pakai darah orang lain ye dak ??? .. (mintak di jauhkan laa dari segala yg tak elok .. aaamiinn)

.....................................................
rasanya ada gambar dr tu ... nanti nak cari n scan okeh ... (tah tah ada kat kampung ... hahaha melepasss)


~ It'S OnLy Me ~
weeee

4 ulasan:

eelobor berkata...

eelobor tak bole nak menderma darah, sbb ada penyakit. baguslah yang mana sihat tuh, menderma untuk kegunaan ramai

Jijahh @ f.k berkata...

eelobor >> jijah dah lama tak derma.. makin tuo nih makin takut lak nengok jarumm ..

Billet-DOux berkata...

huhu.. nantilah billet nak g derma dulu..eheheh

Jijahh @ f.k berkata...

heheh .. try le ... sekali je pun dah kira ok la kan .. hehehe

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky