keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 4 Februari 2010

keje aku sebelum balik















Nampak tak tali putih yang ikat kotak tu?? mmm memang banyak la kalau dah kumpul .. soo bila dah banyak tali macam yg kat bawah ni ....

















hehehe ni la jadinya ... lama dah jijah tak prektis buat menda alah bakul ni .. rasanya tahun 1999 kot .. first jijah try buat bakul ni ... yg jadi cikgunya ialah makcik cleaner kat PNM tu ... hehehe now dah lulus la kalo nak buat sendiri ... yg kecik comel kaler macam macam ni .. bakul 1st jijah buat .. dah 10 thn yer umo bakul nii ... talinya halus je .. buat ikat akhbar
















sooo yg bawah ni adalah yg berbaru .. lagi besoo .. siap ada anak-anak dia lagik ... ni pun jijah buat masa nak balik .. time otak dah letih tak boley pikir pasal kerja ... buat la sesikit sementara tunggu adik ipar ku sampai ke opis nih .... yg besar tu sekali ngan penutup dia (ketat sikit ah) .. n yang kekecik tu 3 lapis .. anak anak dia ...

kata acik cleaner (tukang kumpul menda alah ni) ... cik buat la banyak banyak .. nanti boleh jual ... 50 sen satu .. herk ... jual??? .. sakit tangan cik oii .. .. aku pun jawab le .. takpe .. nanti saya ajar makcik .. nanti acik jual la ... daripada terbuang je benda ni ... saya tak sempat lagi nak buat banyak banyak ... time nak balik je ...(sambil sengih ikhlas)

bukan sesenang nak buat satu satu ... mmm..jijah respek la kat makcik makcik serta sape sape yg mengusahakan ape juga jenis kraftangan nih ... memang sabar betol ... ataupun memang dah terpaksa kan ?? sakit ke tidak .. kena harung gak laa ... demi memperolehi rezeki ... jijah cuma suka suka (hobi) ... nanti nak kena kasik acik tu sekali ... sbb dia dah susah susah kumpulkan semua ...insyaallah ...
................................................................
nak belajar buat menda lain lak ... barang daripada mengkuang lak ... macam best jer ...







~























It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Insan Biasa berkata...

Nanti nak jumpa jijahh ...
nak tegok bakul.
alasan alasan alasan.......

hihi...

ada ciri donjuan tak ?

Insan Biasa berkata...

Harap sudi membaca antri :

" Masihkah cinta " .


sekali lagi .

Terima kasih diatas kesudian ....

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky