keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 27 Februari 2010

laut dan pantai ...


(heee bulat nye muka ku ... )>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


mmm kali ni saja nak cerita pasal laut ... bukan ape .. sbb dulu dulu memang jakun tak penah nengok laut .. soo sesekali balik kampung .. bila orang bawak ke pantai .. whoaaaaaaaaaaaa ... tu je yang aku leh expresskan perasaan aku ...

soo first time nengok laut masa aku sekolah rendah .. balik kelantan n sedara bawak pegi pantai .. rasanya PCB (masa tu namanya Pantai Cinta Berahi .. skang ni Pantai Cahaya Bulan) .. mm n 2nd time Pantai Irama Bachok .. rasa nya pengalaman kali ke 2 ini cukup mem-fobiakan aku ..

masa tu air surut .. soo air nye ketengah laut sikit le .. memang aku suka memandi .. tapi hari tu nak di jadikan cerita .. aku jenjalan kat dalam air tu sampai la ke paras paha ... n suddently aku tak terasa daratan n hilang balance..sebelah kaki aku ni rasa macam tak jejak tanah ... soo aku jatuh n masa tu memang laa kelamkabut nak survive ... sudahnye terpaksa merangkak n naik semula ke pantai ... rasanya aku takde cerita kat sesape kesah ni ... memang lepas tu tak kira .. sungai ke .. laut ke .. air terjun ke .. aku jadi fobia nak berendam n main air ...

di Pantai Irama lak .. masa memula balik n kerja di kampung .. selalu gak aku gi sana .. just jalan jalan di pantai n tengok kubu jepun .. tapi sayang laa .. dah tenggelam masa tu ... skang ni tak tau ape kesah ... next time baik kampung .. jijah survey n ambik gambar k ... (insyaallah) ..

biasa petang petang ... ada kala akak sherry n the geng ajak g lepak kat pantai .. either makan goreng goreng tepi laut atau lepak kat kedai kak ti (tepi kubur) hahaha ... saspen je ekk .. tapi memang betul kedai dia tepi kubur ... aku suka makan kwey teow goreng special ... akak tu akan letak ayam goreng yang dia dah potong cube kecik kecik .. sedap meratah ..

satu lagi yg special ... ikan Pak Pik dia (bukan paprik ok) ... aku tak tau aa dia letak ape lam ni .. macam ketagih lak makan ikan dia ni .. kedai tu jual tom yam je .. ikan takde ... soo kalau aku nak makan .. aku kena beli ikan dulu n bawak gi kedai dia .. kira special request la ... cemana memula aku makan ikan pak pik tu? .. emm aku gi kedai tu waktu lunch .. kebetulan takde idea nak makan ape .. soo akak ni suggest la telo dadar .. tom yam n dia kata dia kasik rasa ikan pak pik yg dia masakkan tuk laki dia ... memang power laa .. best sangatt ... hahah dah citer pasal makan lakk ...

ok .. back to the sea again .. mm masa aku keje lak .. kusus induksi .. ada satu slot utk berkayak .. dari telok nipah ke pantai merdeka?? mm ye kot ,... sbb masa tu memang meredah lautan ... cewahhh ... penat beb ... abis melepuh tangan ku yg sedia kasar ini ... tapi yg kelako nye ... kayak tu naik nye berdua ..dua dua beso ... bob kot nama pasangan aku masa tu ... aku duk depan .. bob kat belakang ... of coz .. menampung berat keduanya .. kayak tu macam tenggelam lebih sikit aa .. udah tu sekali kayuh ... air masuk dalam .. kayuh lagi ... air masuk dalam ...
hahaha udahnye aku pun cakap ...
"Bob .. sempat sampai ke kite kat belah sana ?? sekali kayuh air masuk .. kayuh lagi .. air masuk lagi ... hahah" kami gegelak aje laa ..
ape pun sebelum naik kayak .. kami dah di ajarkan cara berenang n apungkan diri ... kira tau basic aa .. aku yg fobia ni pun kena gak buat ... (memula ingat boleh ngelat .. tapi facey kusus ni memang saja suka suki depa je nak mengenakan aku .. soo dapat pasangan n kebetulan kayak special tuk orang beso beso available .. ape lagi .. masuk ke laut le akuu) ... arange ngan pak cik nak naik sesama (facey) ... sekalik si bob takde geng lak .. soo aku kena tukar le ngan bob .. (baru je berangan nak naik speed boat kalo takleh naik kayak .. hemphh ... lupakan aje laa hasrat mu jijah oiii) ... ape pun ... pesan cikgu itu aku tak lupe .. dia kata .. (masa tu kami ada taklimat di tepi pantai sblm nak kayak n baca doa) ...

"sentiasa berhati hati .. ingat ape saya dah ajar tadi .. saya tak risaukan Amie .. sbb dia memang gerenti terapung nye ... awak yg lelain ni yg saya risau .." hahahah semua orang gegelak ... aku lagi laa kuat gelak ... memang masa kusus tu aku yg paling kuat gelak .. hahaha kalo tidak .. takde la dapat sijil Lulus Cemerlang kann .. heheheh (kembang lobang idong jap..) hehehe ...ops ... tak baik riakk.. tuhan marah ...
ada lagi citer lain .. tapi next time je jijah storey morey okie ...

(dah kul 2 pagi .. sleepy dah ... nite all ... have a good rest K ...)





~ It'S OnLy Me ~
weeee

1 ulasan:

yusuf mujahidin ™ berkata...

salam

lama tk hayati keindahn laut..hehehe

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky