keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 19 Februari 2010

Lion Dance ...


Tadi rancak berborak dalam kenderaan masa menuju ke Dusun Tua ... kesah nye berkisar tentang cuti tahun baru .... tahun ni jijah langsung tak berpeluang menyaksikan lion dance ...

suka kerancakan muziknya dan asyik sekali melihat gerak tarian lion yang agresif tu ... tambah lak tang dia kelip kelip mata tu ... hehehe i like ....


sooo kesah nye begini ... masa jijah studi di Alor Star ... keluar saja dari pasaraya di alor star tu ... (tak ingat la ape nama ... tapi dekat je ngan menara ukir tu ....

soo masa tu malam ... ada la 3 ekor lion tengah menari nari di belakang bangunan tu ... memang crowded .. n jijan n lieyza dari awal lagi memang terpacak kat situ .. nengok dorang dok melompat lompat ape bagai .. seronok ... dalam hati cakap ... hebatnye laa dorang dok meniti tiang tiang yang tinggi tu ...
ingatkan semua dak cina yang menari tuu ... dalam 3 ekor singa tu .. kuning, merah n putih (kalau tak silap laaa) ..

setiap ekor kan ada 3-4 orang yg ambik part memasing .. soo masa last dorang dah abis semua tu ... memasing reveal laa di sebalik lion tuu ..jijah ingatkan semua dak cina penarinya alih alih nun di penghujung (part ekor) .. toingg .... dak india sorang .... pergh .. kagum nye la rasa .. bagus nye dia belajar tarian lion nih ... memang tabik spring laa kat dia ... memasing memang kasik tepukan gemuruh .. memang superb persembahan tarian malam tu ....


~ It'S OnLy Me ~
weeee

5 ulasan:

eynda berkata...

Memang kagum kan tengok tarian naga...diaorg ni dah terlatih sejak kecik...hari tu depan kete kami lori bawak budak2 ni...kecik2 je diaorg...memang ada bangsa india jugak...

~0~ berkata...

hari2 ade kat bawah nie...huhuh

tunbegia berkata...

sungguh cantik naga naga,

salamm,

Insan Biasa berkata...

Tarian ni ganas ...
bagus wat senaman ...hihihi

Insan Biasa berkata...

Tarian ni ganas ...
bagus wat senaman ...hihihi

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky