keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 22 Februari 2010

nama ku .... A W

kali ni Jijah nak citer pasal nama ... soo nama jijah bermula dengan A dan W ... zaman jijah lahir memang agaknye trend nama canggih manggih ... jijah ingat lagi nama kawan kawan jijah n abg ... ada yg nama Juan Seazer, Cleopatra, nama jijah n abang juga agak pelik ... soo kelebihannya

1. senang orang nak ingat
2. jadi perhatian
3. jadi mangsa pun yer gak ... (serius)

sooo .. antara risiko yang (telah) jijah hadapi adalah :

1. Selalu kalo ape ape pun .. cikgu suka sangat mula ngan nama paling atas .. soo kebetulan nama aku le tuu ... soo

masa peksa .. duk depann sekali ....
time nak cucuk rubela laa/ cucuk darjah 6 tu ... semua aku la jadi mangsa dulu ...

hemph ... tu memang la tak suka ... tapi bab mengenakan orang memang fav jijah laa ... hahaha.. saja je masa cucuk tu buat buat saket giler ... padahal tak rasa ape pun memula tu .. eksyen je lebeh .. tapi .. jijah memang nengok satu satu ape nurse tu buat .. sampai laa dia korek korek lengan ni masa nak suntik tu ....

jijah ingat masa darjah 6 tu ... ada sorang classmate jijah yang takot .. sampai terberak lam suar ... hahaha .. nama di rahsiakan ... tapi masa tu ...puas laa cikgu mengejar bebudak ni ... hahah .. jijah yg first sekali ..rilek je laa ... tapi esok tu lenguh nye tangan ... hehehe ...

2. Masa sekolah menengah .. memang laa sekolah aku ni wat pemilihan ... sape sape yg ok sket dorang kasik duk kelas sains laa .. soo aku pun kira bertuah ke tidak .. tak tau aaa ... soo masa tu dia campak nye aku kat kelas 4 B Merah (kelas ada 2 jenis .. merah n hijau) soo kiranya kelas 4bm ni
kelas ke 3 .. n masa tu ... aku sorang je islam ... hak elehh ... padahal dalam borang tu aku dah letak BINTI meeehh ... sesat gak sorang lam kelas moral nih ... 2 minggu gak la sengsara nak follow kelas agama ... tapi apa pun .. aku bersyukur .. sbb dalam kelas tu la jijah kena combine ngan arwah Z ... kira memula kenal laa ... hehehe ... lepas tu baru pindah masuk kelas 4BH.. huuu kelas yg sama combine ngan kelas Z gak ... yahuuuuu .... (nanti le aku citer pasal arwah si Z ni)

3. insiden ke 2 masa memula sampai di Alor Star .. masa tu studi kat ITTAR Cawangan Alor Star .. masa memula pelajar berkumpul .. sblm ape ape lagi .. ada sorang lecturer tu tetiba je bersuara ... ok ... sape kat sini nama A - W ?? .. aku ngan terpinga pinga terkujat le .. apasal lak tetiba nama aku lak kena sebut ni ... saspender jer .. upenye dia nak kenal je mana satu orang yg bernama AW.

4. kE 4 lak yang jijah takleh lupe .. masa nak ambik lesen ... ok la .. ni mungkin di sebabkan 2 perkara ... NAMA n Lesen B ...


soo masa abis Ittar .. jijah dah ambik lesen B2 dengan adik ... hari kitorang nak pi peksa undang undang tu ... dah kena tahan polis .. alamak .. maklum laa duk kampung .. naik motor biasa laa . n polis lak rajin beb .. tiap hari ada road block .. hemph .. tapi sib baik ada bukti ..soo polis tu siap cakap .. saya nak tengok je awak berenti ke tidak ... then dia nengok IC .. tros kasik jalan n siap pesan bawak motor leklok ...

soo masa kerja kat kelantan year 2003 .. jijah memang takde kenderaan lain nak g keje .. soo disebabkan Virago 535 tu telah sah menjadi BF pertama jijah .. soo terpaksa laa kena ambik lesen B Full utk kenderaan bermotor melebihi 5oo.cc.. ambik sekali lesen kereta ...
soo masa belajar biasa lagi laa .. cuma kira trek jer .. kenderaan guna sendiri nyer ... (diskaun special) ....

soo masa peperiksaan akhir pun tiba laa .. masa nak daftar tuk peksa litar tu ... jijah hulurkan dokumen tu macam biasa laa .. n tetiba brother tu cakap ... ooooo ini laa dia A.W .... nih ... mm specialnye dia .. ambik lesen Besar .. nanti motor untuk test ambik di Garaj deh .... herk ... sabo je akuu .. sbbnye aku sorang je pun yg memula ambik lesen besar hari tu ... soo ... dengan menonongnye gi laa kat garaj dia .. ambik motor ... start suis kasik panas enjin ape semua dulu ... baru laa masuk litar .. sap sap soii jer ... hahaha confident jerr .. hahaha ... sekali abg JPJ last tu cakap >>> mmm semua comey doh ... tapi abe nak dengar bunyi brek emergency ... nanti jumpe abe lagi sekali dehh ... (aiyarkhhhhhhhhh ... kena buat sekali lagi lain kali tuk jalan raya jer) .. mmm nasib aku lerr ... sempat agi dia cakap .. special nama demo nih ... mmm sabo je laa .. kalo kasik lulus je .. kan senang ati aku . tak payah datang agi ... saja je dorang ni tauu ...


sooo insiden semalam .....
tengah jijah berbual ngan adik seblah kanan ... tetiba je dia senget senget kan kepala n badan dia ... n dia pun gelak ... sambil cakap >>> "Apasal akak terbalikkan name tag ??? dah la nama susah nak eja ... kang ada yg teleng teleng kepala ..."
udahnye pakat dok gelakkan aku petang semalam ... sabo je laa .. sejak bila lak aku pakai tebalik ni ekk ?? entahh .. hahaha tak pahsan aaa ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Insan Biasa berkata...

Tabek spriiiiing sama lu la ....

Jijahh @ f.k berkata...

hahaha :P gelakkan orang yer ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky