keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 22 Februari 2010

PBSM ..part 2



aa ni masa kat uitm ... hehehe ahli ahli menderma darah yer ...


(gambar dah naik pangkat sikit la .. tapi serabut giler masa tu .. apasal tah ?? we wee dah takde .. dah abis sekolah masa ni) ..

Sambung lagi ....
soo masa di Jengka lak ... kami kena ikuti perkemahan ... tak silap di Sungai salan ... near Jerantut .. memula semua kena redah hutan .. redah sungai .. panjat bukit .. panjat memacam aaa .. paling tinggi tembok yg bentuknye macam huruf U .. kata urusetia ... tembok tu dulu hasil tinggalan tentera Jepun .. tak tau laa untuk ape ... masa tu memang laa gabra .. cemana laa aku nak panjat tembok 10 kaki tu ... cari jalan lain .. takde jalan lain dah .. kecuali panjat tembok tu ... kalo korang nak tau ... dalam longkang besar tu .. dasar dia memang penuh lecak kaler itam n pacat pacat mengerenyut berenang renang mengejar mangsa .. huuuuuuuuuuuuu .. terpaksa pejam mata je laaa ... soo sorang facey tu ... mengoffer kakinya n secara automatiknye menjulang aku yang berat ini ke tembok atas ececeehh dah macam kapas lak bunyik .. menjulang ape bagai .... hehehe kira leh lepas laa panjat sampai atas .. tapi masa berpaut kat tebing tembok .. masa tu laa tulang bahu aku tercabut … herghhhhh .. tuhan je tau sakit nye … sib baik laa masuk balik lam soket dia … kalo idak .. nahas …mau aku ke sepital terus …(kes jatuh motor ngan pak lah masa sekolah le nii)

sampai kat atas tu .. ada air terjun yang sungguh cantik ... kata orang breath taking ... tenang n nyaman je kat situ ... walau di kelilingi pokok pokok ... tapi kawasan tu bersih sangat .. seolah olah macam ada penjaganya ... tak berani sangat le kitorang nak bercamping ape bagai ...
asalnye nak buat operasi menyelamat orang lemas .. sekali bebudak yang mandi lam kolam tu ... salah sorang hampir lemas... kelam kabut semua ... soo tak jadi lerrr ... nasib baik lee ada otai otai yang pandai berenang … hurgh …

soo perjalanan balik … kami di tunjukkan tapak lokasi nahas .. setiap dari kumpulan kena cari sorang ahli yg akan di korbankan .. n kami kena kumpul barang barang … macam kain batik ..atau ape ape je kain yg leh buat stretcher (pengusung) .. dari kayu panjang n tali .. mmm memacam laa jadi .. siang tu dah prektis buat siap siap … ada yg masa angkat orang sakit bedebup jatuh tegolek kebawah …ada yg jalan sikit dah koyak kain la .. ada yg satu group ni siap leh lambung lambung orang sakit lak …

sblm sampai kem .. kami memang kena redah sungai .. abis semua baju n kasut basah .. dah la bawak baju sikit … udahnye malam tu semua standby ngan uniform .. basah kering baju kat badan je .. tido malam tak usah cakap le .. mana tempat ada ..landing jer .. berbantalkan lengan hahaha nasib lerr .. sejuk giler .. dengan hujan nye malam tu …
soo .. dalam keheningan malam tu .. kami di kerah operasi menyelamat … kena cari jalan ke sana semula … cari ahli kumpulan yang sakit tu .. n buat rawatan ape yg patut … then kena bawak ahli tu atas stretcher yg dah buat siang tadi … nasib ko la kalo ahli tu berat .. pikul laaa sampai tapak rawatan …
yg nak di jadikan cerita .. geng aku ni memang semua ordinary kecuali aku le .. soo masa tu tak silapnye mangka kumpulan aku namanya JULIE … hahaha abis laa dia kena experiment .. balut memacam ada … kepala .. tangan ..kaki semua ikat … then pikul sepanjang jalan .. redah semak .. redah sungai .. redah jalan raya … sepanjang jalan ada pemerhati …sedapnye si julie tuu ..baring jerr … tapi siap dia warning kitorang .. korang bawak leklok weh .. jatuh aku kang … hahahah .. semua penat n sakt tangan . rasa macam tak cukup napas jer …memasing kekonon marah kat Julie nih .. ada yg kata … nampak je ko kurus Julie .. tapi berat macam batu .. tulang besi laa … memacam aaaa … siap ada yg sound nak suh massaj tangan dorang ….

ada gak yg group ni suh pesakit dia turun n jalan sekali ngan dorang .. bila tiba check point dia suh naik semula atas stretcher tu … hahah nasib le tu … tapi seram gak .. sbb sepanjang jalan tu .. ada je bunyi anjing melolong laa .. anjing melalak .. bunyik memacam lagi lerr …

soo satu insiden berlaku bila ada kereta berenti n offer nak hantar sepital …
pakcik : ya allah .. ape dah jadi ni nak ?? meh pakcik tolong hantar ke hospital …
kami : ehh takpe pakcik .. ni latihan bulan sabit je … kami student … ni camping persatuan pakcik …

hahaha .. baik pakcik tu kan ?? … udahnye lepas berjam jam berjalan n kebas kaki tangan semua .. sampai laaa kat tapak berkumpul .. masyaallah .. tuhan je tau sakit semua satu badan … group aku dapat tempat juga rasanya .. 2 atau 3 .. fuhh lega …

tapi kesian si Julie … jatuh jugak dia .. masa climb tangga simen .. terlepas satu bucu … tros lari imbangan n jatuh … sib baik pemeriksa tak nampak .. kira selamat laa .. hahaha cheatinggg … hampesss


~ It'S OnLy Me ~
weeee

5 ulasan:

Insan Biasa berkata...

kawat jangan tak kawat .....

Insan Biasa berkata...

Tak sakit ke derma darah huhuhu ....

yusuf mujahidin ™ berkata...

nape tk tumpg je pakcik tu? hehehe

smiley berkata...

bile tgk gambar pakai bj seragam camnih..teringat plak zaman2 sekolah dulu2...hehe

regards,
Triplesmiley

Jijahh @ f.k berkata...

Insan : tak saket pun ...

Yusuf : kalau leh tumpang .. 1000 rahmat .. hehehe tapi tu ah .. destinasi lain .. pakcik tu nak ke sepital .. sbb dia ingat bebetul nahas berlaku ...

Smiley : best ekk masa sekolah dulu kan .. tapi bila masa sekolah dulu .. ya allah rasa macam berabad nak abis sekolah n bekerja ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky