keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 17 Februari 2010

perang nyamuk


petang yang damai .... alih alih ada dengar bunyi .... PENGUMUMAN ...BLA BLA BLA .. AKAN MENGADAKAN OPERASI SEMBURAN ASAP ... BLA BLA DIMINTA MEMBUKA PAGAR DAN PINTU ..BLAA..BLAA ...herkkk .... oh tidakkk ....

ape lagi .. macam biasa .. kami akan keluar rumah .. bukan ape .. syatrah kecik lagi .. takkan nak biar dia hidu asap tu kot .. mak dia pun tengah pregnant .. bahaya laa kalo hidu asap tu kan ?? orang pun leh mati kalo dok sedut asap tu selang seminggu ... hehehe

mmm memang selalu ada kes kat taman aku tinggal ni haa .. last month orang deret kedai yang kena .. belakang umah aku .. ni dekat belah tengah taman .. kiranya takde la jauh ..

abis laa semua di semburnye .. petang tadi hujan kemain lebat .. lega rasanya .. sbb ingat tak jadi sembur dah .. rupanya lepas maghrib tadi dia sambung semula daaa ... kali ni memang malassss nak kuar ... tunggu je lam umah .. tutup semua lobang yg ada .. si syatrah lari naik atas .. ketuk pintu aku nanges nanges .. bila aku bukak .. terus dia peluk takmo lepas ... aku pujuk pujuk .. mau la jugak dia baring atas katil plok bantal .. tu pun aku leh nampak dia shaking ketakutan .. now dah ok .. cuma bau asap masih kuat lagi ...

teringat masa di Jengka ... hahaha dorang nak sembur asap gak lerr ... aku ngan kengkawan lain semua malas nak turun .. satu bilik ada 4 orang .. semua stay ... hahah kenon tutup semua lobang ... hampesss ... lobang angin atas tuu tak bertutup .. bukak lak kipas ...elok sangat la tu ... udahnye semua penin lalat kooo .. serkup idong berlapis lapis .. tutup rapat ... baik punyaaa ... hahahah penin ... udah nye ... itu laa kali pertama n terakhir kami duk lam bilik ... kalo ye nak mati macam nyamuk .. silakan lerrr ... hahaa lepak kat gerai belakang makan sik lemak sambil nengok asap berkepul kepul lagi sedapp ...

tu le jadi kalo kemalasan untuk merayap terjadi ... moral of the story ... keluar laa merayap .. jgn jadi macam nyamuk duk menyuruk lam bilik ... ahaks ...

satu agi ... bunuh laa nyamuk sebelum nyamuk membunuh anda ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

eynda berkata...

Kat rumah ni selalu gak ada fogging....tak pegi mana pun...tutup semua rapat2 pas tu duduk diam2...kejap je dah hilang asap tu...mungkin sebab duduk rumah atas angin kot hehe...

Insan Biasa berkata...

nyamuk suka darah....

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky