keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 12 Februari 2010

sawi??


ini barang yang dibawa hari ini ke pejabat.. kes nye ?? untuk letak lam bekas pot puri ... dorang nak buat bunga rampai ...

elok je aku naik tingkat 3 .. ada laa dorang staff tu tegur ..
"ehh bawak sawi ke????" hahah nak tegelak pun ada .. aku pun jawab .. "tak lah ... daun pandan" ... dia sengih jerr ...

bau pandan yang menyengat ni buat aku teringat pada musang pandan jer .. bau nye memang wangi kalau dari jauh ... specis yg makan buah buahan ... 1st time nengok ... macam jakun la pulak nengok musang tuu ...

apak pernah cerita ... masa memula sampai di Kepong ... dorang tawarkan untuk duduk di kuarters kerajaan ... tapi rumah tu agak jauh antara satu sama lain .. Rumah inggeris lama ... memang besar ... tersergam megah di tengah tengah puncak bukit ...sekeliling rumah tu ada deretan pokok pine ... (sama macam iklan SALEM high country .. jaman aku kekecik dulu) sejuk dan nyaman ... di belakang rumah tu .. ada deretan bilik-bilik khas untuk amah .. didalam rumah tu banyak bilik ... luas dan besar sekali .. di satu sudut ada tempat pendiangan ... dan juga ada kaunter BAR. ... aku masih mempunyai gambar masa kekecik .. aku dan abg D .. main basikal kat dalam rumah tu .... (akan ku selongkar gambar lama masa di kampung nanti ok)

soo memasing menolak untuk tinggal kat dalam rumah tu .. sebab ..kata dorang .. rumah tu berhantu ... soo apak ok je .. pindah lah kami 4 beranak kat rumah tu (paklah takde lagi yerr) ... ... memalam memang laa ada bunyi semacam kat siling rumah ... yg menjadi tandatanya..
saki baki makanan hilang bila pagi .. ... soo dapat di agak .. pasti ada yang memakannya .. soo ibu n apa pasang jerat lah .. gaul nasi dengan lauk lebih n letak di tempat biasa ... soo hasilnya .. dapat la tangkap musang yg duduk atas siling tu ... n di lepaskan ke hutan ....

next time .. jijah akan cerita kesah kenakalan dua beradik yg tak reti duk diam serta dak jijah yg ganas macam abg dia ...





~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

mrs.ecam berkata...

erkkk dngo cite cam umh 2 beso gaban jek kn..x tkt ke...heeeee de kesah mistik x kt umh 2...kekekkekekekeke

Insan Biasa berkata...

Teringin nak bermalam di rumah tu ...

indahnya kenangan.......

sI tEDI berkata...

sawi dgn pandan.. jauh rupanya!

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky