keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 17 Februari 2010

Trip Balik Kampung ... Day 1


Day 1 .. Feb 13 2010

Semalam gerak dari Banting sampai ke Bachok … non stop .. semua drive .. aku drive dari Raub ke Gua Musang .. letih nye … malam kelmarin .. aku tidur hampir jam 4 pagi .. at office langsung non stop … I should take a nap masa rehat … soo masa drive > < jam 1 pagi. Rasanya sampai gua musang semalam 3 lebih … sampai petronas gua Musang .. tukar driver .. rehat jap .. abg aku takde lak kat gua musang … dah sampai ke langkawi . sooo … memang takkan dapat rehat laa … drive terus … kali ni paklah lak drive … cian lak kat dia .. kaki baru nak baik … zura n aku dah letiss .. soo dia drive sampai mana pun aku tak tau .. sesedar je .. adik ipar aku dah drive balik … aku ?? pensan tak sedar ape …

Usah paksa diri kalau tak larat … better rehat n tidur jap lam kete … sampai Gunong jam 6 lebih … ibu dah bangun …

Syatrah lak …jam 11 lebih dia dah tidur ...jam 2 lebih dia bangun n memain ngan bapak dia … soo lebih kurang jam 3 lebih (area Kuala Krai) cemana tah masa memain.. jatuh n terantuk kepala dalam kereta. Pujuk memacam takmo diam gak .. last aku panggil duk depan ngan aku … masa tu teringat cara ibu ….

“ala laaaa ciannye .. mana sakit meh nak buang?? ” masa dia tunjuk tempat sakit ….
Jijah pun cakap >>> “Ambik sikit sakit …. Campak jauh jauh atas bukit … ambik sikit lagii … campak kat atas pokok … sakit agi ?? ala laaaa amik sakit dia .. campak kat rumah orang ni sikit …. Sakit lagi???”
Masa tu paklah gelakkan aku … dia cakap …
“hahhah jahat amie … campak sakit umah orang …. Sakit lagi syatrah?? Syatrah buang sendiri kat sungai …”
“Automatic … dia pun ambik sakit kat kepala dia tuu n buang ikut tingkap kereta …”
Hahaha macam real je leh ambik sakit tuu … n buang buang merata rata …

Satu lagi cara … ibu ada jugak buat kat cucunye …. Mana sakit? Kekonon kat tangan … dan dan tu dia akan cakap … haaa pi kat dapur ambik pisau … meh kita potong tangan yg sakit tuuu …. Dan dan tuuu tak jadi nanges dah …tros baik … hahhaha

Soo lepas syatrah diam .. aku kasik susu suh abis kan .. dia tidur kat aku je dari Kuala Krai sampai laa ke Gunong …mmmm

Harini pensan je rasa ….. tidooo tak ingat dunia ….. hahaha rindu nak menjengah blog huuu ….sabo je lahhh ….



~ It'S OnLy Me ~
weeee

1 ulasan:

Insan Biasa berkata...

Pandai nya amie buang sakit ....

mak saudara misali
huhu ...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky