keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 4 Mac 2010

Mee kari special...


entry ni bukan nak citer cara cara nak buat mee kari yer .. cik jijah tak reti nak membuatnye ... sekali je pun buat .. tapi tak syahdu laa ..

sooo tadi tengahari jijah ada mention pasal mee kari ... dulu ada gerai mee kari yang paling best jijah pernah try .. kat lorong penjaja Chow Kit .. tak tau laa sekarang ada lagi ke tidak ... asal nye yg jijah leh sampai ke situ .. follow arwah apak gi medical checkup kat hospital besar .. soo lepas dah abis .. masa nak balik .. singgah sana dulu ,... makan ... n tapau daging dendeng .. tapi skang ni kedai daging dendeng tu takde dah laa .. sedap betul dia masak kat situ ...

soo mee kari ni .. taukeh dia cina . tapi pekerja dia melayu ... encem gak taukey dia ... masa first time aku makan tu... aku sekolah menengah lagi .... soo bila aku dah keje ... year 1999 aku pegi sana .. n kedai dia ada lagi ko .. rasa dia masih sama .. sedap giler ... yang tak sama .. cuma taukey dia yg hensem tu dah tua laa .. hehehe ... tu je ..

lom abis lagi citer ni .. sooo one another day ...aku ngan akak fara (yg baru kawen aritu) .. g sana ..soo masa order tu ...taukey cina tu tanya ..

taukeh : nak makan ape ??
aku : mee kari 2 ..
taukey : biasa ke special ??
aku (jeling gak kat sebelah .. takde nampak yg lain pesen pun ??) ...special lahhh ...
taukeh : okey ...

sekali datang kooo .... humang aiii .. mangkuk dia bosa gilerrr ... dah macam besen je aku rasa ... hahaha taukey ni memang aaa . saja je nak kenakan aku ekk ... aku ngan kak fara gegelak sakan sampai leles air mata ... orang sebelah nengok je ...

aku ingat dia nye special dia letak lebih lauk ke ?? fishball ke .. ayam ke ... adoii .. mangkuk terlebih special upenye ... aiyah lu taukey ... memain sama gua aa ...

jijah suka makan mee kari kat chicken rice shop KB ... superb ... then satu sbb jijah suka mee kari .. sbbnye dia ada tauhu kembang tu ... sedap tuuuu ... lelles jappp

...................................................
mmm terbayang raut muka dia yg cute hensem itu .. dah tua pun encem gak lagi (aku lebih suka yg tua) .. hehehheh..

................................................................................

lokasi : kan ke ada jejambat kat chowkit tu ... sblm tu ada lorong penjaja (bukan sebelah UO tu..tapi area yg ada kedai kasut JUKEBOX) .. gerai ni dulu dalam lorong tu ... sebelah tengah ... belah kanan ... (sori .. takde google earth nak kasik exac pic ) .. tapi jijah tak tau la kedai ni wujud lagi ke tidak ... hehe kalo ada esok .. makan kan sekali tu jijah yerr . ;)) hehehe

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

sI tEDI berkata...

lapau!!!!

eelobor berkata...

emmm.....lokasi? esk nak pegi mencari

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky