keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 1 Mac 2010

mencari diriku ...


memang dah lewat masa aku kuar pejabat tadi ... tapi langit masih cerah n matahari masih ada sisanya ...menuruni tangga ke parking ... hati menginginkan ketenangan dan kedamaian ... lalu aku mengambil keputusan untuk duduk berseorangan dan menghayati keadaan sekeliling (i really need that) ...

termenung sendiri di anak tangga ... mengadap betapa tenangnya tasik ... sayunya hati memandang rumah Allah membuatkan aku mengalirkan air mata ini buat kesekian kalinya ..... walau aku berjanji untuk tidak sesekali mengalirkan mutiara wanita ini .. aku tak mampu .. aku hanya wanita yang punya rasa dan penuh dengan kelemahan jiwa .. se tabah aku .. makin di telan usia ini .. hati aku mudah sayu dan semakin kuat terasa ... kalau dulu aku susah mengalirkan air mata bila menonton drama di tv ... sekarang ini .. cukup sekadar membaca bait bait puisi ... aku mudah terguris...

aku cari dimana silapnya kata .. dimana lemahnya diri ini ... mmm.. aku percaya... semua kelemahan itu ada pada diri aku sendiri ... dan aku percaya itu sebab musababnya .. tak mengapa lah .. aku percaya akan Qadak dan Qadar Allah .. telah berkali kali dia mengabulkan permintaan ku ... mungkin sekali ini juga adalah petunjuk dari dia yang tak aku fahami buat masa ini ..tanda kasihnya dia ... dan dia menghadiahkan kepada diri ku ini dengan cubaan kecil untuk aku rasai kepedihannya ..supaya aku sedar ..siapa diri ku ini ...

Dan sebalikya aku... sebagai manusia yang lemah .. berkali kali berdoa agar dituruti kemahuan ku ... Hinanya aku ... tidak tahu mensyukuri nikmat yang telah diberikan ... dan aku masih tercari cari nikmat yang satu itu ... Tuhan ku ... aku mohon kau ubati kedukaan ini dengan 1001 rahmat mu yang lain .. gantikan kedukaan ini dengan 1001 kebahagiaan mu yang lain ..

sekali lagi aku tersedar ..siapalah diri ku ini ...untuk mengimpikan sesuatu yang mustahil untuk aku miliki ...dan tika itu ... tiada apa yang aku inginkan .... selain daripada memeluk seseorang yang amat aku sayangi ... sumber kekuatan diri ku ... kenangan terindah dalam hidupku bersamanya kembali terimbau .... ingin aku nyatakan pada dia ... aku amat merindui dan menyayangi dirinya ... biar bertahun tahun dia telah pergi menghadap ilahi ... aku masih dapat merasai hangat dakapan kasihnya pada aku pagi hari itu ... aku masih lagi anak perempuan kecilnya ... yang rindukan ciuman kasih sayangnya di dahi dan pipiku...yang dahagakan pujiannya ..

dan aku kini lemas dalam esak tangisan ... antara kelukaan dan kerinduan yang tak bertepi ....






~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

orang muo berkata...

sabar,tabah, redha ...benteng menjadikan kita lebih kuat menghadapi dugaan. berdoa menjadikan diri kita lebih dekat kepada yg Maha Esa... insya Allah

Billet-DOux berkata...

sabar dan tabah, semua itu kehendakNya..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky