keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 20 Januari 2011

CUTI DAY

cuti adalah hari yang di nantikan selalu ....
macam macam ada dalam kepala ni ..
ada yang nak g shopping lagi..
atau lepak nengok tivi...
best juga kalo memanjakan diri ...
biasalah kalo huha-huha sana sini..
berkebun juga satu aktiviti ...
keluar peluh ...
dapat rezeki free ..

kalo pompuan dah berfamily ...
kebanyakannye macam ni ...
aku nak kemas itu ini...
bio lawo sikit umah ni ...
nampak kemas lagi berseri  ...
sebijik seroper macam dalam anjung serii ..

tak kurang juga nak masak sesedap tuk family
2 - 3 lauk ... bio penuh meja ni ..
makan ... tambah nasik lagi ..
biar kenyang boolat hari ni ...
maklum lerr ... isteri misali ...
tanda i Love My Family ..

atau ....
pergi saloon n spa ... memanja diri
biar laa nampak cantik lagi ...
heheh untung-untung kena puji...
rasa hepi ...
(moh gi honeymoong malam ni ...)

udoh cantik .. idok ler di katakan serupa potii ..
mengerbang berkelawar dari pagi ke malam hari ...
bedak sejuk bertempek kat dahi n pipi ..
itu pun dah retak .. 'tak dan' nak pi cuci ..
agaknye ... ada ke specis macam ni??? ...

belum kira yg macam bossy ..
bagi arahan dah serupa kawat kaki ...
cepat ....  buat itu .. buat ini ...
mujur takde tanduk je kuar kat dahi ...
ngeriii ... ngeriii ..
hehehe acah mak leboh ... lawak je ni ...

kalo yang bujang ...
still boleh happy go lucky ..
huha-huha sana sini ..
buat memacam aktiviti ...
paling best ...
dapat bangun lewat hari ni ...
mentenuk tido tak sedar diri ...
kot bantal pun basah ngan air liur basii ...

isk .. jgn tak bangun terus udah lerr ..

kalo pegi dating pun best jugak ni ...
dapat nengok wayang free..
makan makan ... jalan jalan lagi ..
dari siang sampai ke malam hari ...
alaa .. laju je i rasa hari ni ....
tak puas jumpe you lagi ..
hihihi

kalo lelaki .... agaknye ada ke macam ni ... 
plan nak basuh kete siap polish sekali ...
bior kilat .. fuhhhh ... pueh hatiii ...
kembang idong kalo kena puji ....
hensem gak kete aku ni ...
puji dalam ati ... sengih sendiri ...

atau bawak kuar family ..
ke pasaraya atau KLCC ...
kasik bebas anak isteri .. pi la layan diri ...
ikut laa mana nak pii ... 
abang tunggu dekat sini ..
sementara nak tunggu bayo nanti ...
(mampuih .. botak kalo selalu shopping macam dalam gambar ni)
duduk duduk ... nengok sana sini ...
cuci mata sesekali ... rezeki .. rezeki
heppp .. sekali pandang jerr ...
dosa nanti ...

nak jumpe awek ke tak arini??
bajet kurengg .. belom gaji ...
buat nye dia mintak itu ini ...
masak laaa aku lepas ni ...
ni pun sib baek lepass makan megi ...
tak jadiii .....

lepak ngan member best gak ni ...
kat warung mapley pun jadii ...
pekena kopi dengan roti ...
sembang memacam .. gelak sesekali ..
rokok sebatang .. bak sini ...

weh ... aku sesuka je wat entry gila ni ..
korang jangan marah pulak nanti ..
aku bukan nak memuji atau mengeji ..
sekadar mengisi ruang di pagi hari ...

plan aku nak bangun lewat .. tak menjadi ...
gara gara idong sumbat .. takleh napas ni ..
kepala ting tong dari semalam lagi ...
udahnye aku mengadap lappy ni  ..sepagi ...

heheh sekarang aku nak pi mandi ...
korang layan laa puisi gila aku ni ...
cover sikit kalo gelak nanti ...
takot kawan ko kata ... apasal minah/mamat ni ...
sengih n ketawa sendiri ...
ape dah jadi??

aku berenti cukup sampai sini ...
ada rezeki ..kita jumpe lagi ...
di lain siri ... didalam puisi ...
tata tutu titiiiii ....

Amietz @ Jijah_f.k
20012011.9.01am
Banting.Sgor


~ It'S OnLy Me ~
weeeesalam 

3 ulasan:

Panglima Muda berkata...

cam mana nak seronok hari ini

alfa juliet berkata...

sume entry cuti...hehe

pakcik gumbira berkata...

aceh, da macm pantun pulak. ye idak


best tido lama hari niiiii

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky