keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 11 Januari 2011

Lawak hari ini ...

 Asal banjir je aku mula laa teringat cerita lawak ni ....

sedang best aku n the geng lepak kat hotel Singgahsana (sambil layan cucur udang the best) .. kuar la citer pasal banjir n memancing ....
asalnya sbb tak leh jalan kemana mana sebab banjir .. kawan aku ni lepak kat tingkap umah dia .. sambil nengok air yg tak berapa nak jernih tu .... alih alih nampak lak ada ikan dok sedap berenang renang kat bawah tu ... haduuu ... ape lagi dia ... rasa gatai jer tangan  .. dan dan tu jugak dia pi carik kayu n mata kail kat atas umah .... umpan ape .. (aku tak ingat lak) .. roti kosong je kot ...
elok dah siap ikat n letak umpan ... dia pun hulur lerrr ikut tingkap .... tunggu kejap ... aikkkk ... sekali dapat daaaaa ...
ape lagi ... kawan ni nye excited .. terus rentap kail dia ... hahaha tau ape jadi ?? mulut ikan tu je yg lekat ... maknanya .... IKAN TU DAH JADI CACAT LERR ... takde bibir lagi ... hahahhaa 
korang bayangkan macam mana rupa ikan tu ... mau nye terjongoss je gigi dia berbaris .. bibir dah takde ..
mau ikan tu balik umah ngadu kat anak beranak dia .... sambil berenang-renang dengan darah yang berceceran ....

(baca macam citer pak pandir takde bibir OK!)
 ikan jongos : hengkorang hangan hegi hana .. hada horang hahat ... habis hihir akuu 
Translate : engkorang jangan pegi sana .. ada orang jahat ... habis bibir aku  

Sedara Ikan : laaa .. kenapa pulak ...

ikan jongos : haku haru hak hakan hoti hia hasik ... hekali hia harik hatas ... hakit hooooo ...
Translate : Aku baru nak makan roti dia kasik .... sekali dia tarik atas ... sakit wooo ....

Sedara Ikan : laaaa ye keerrr ... ciann ko ... (insaf sekejap)

heheheh lawak jerrr .... buat hiburan korang tengahari ni ... tapi ingat ... ketawa cover cover sket ...
n to laling DD ... citer ni memang the best ... macam orang gilakk aku gelak sensorang lam kete bila ingat ni ...
memang DD the best ....

ops .. gambar ikan pinjam dari website ni >> http://www.nogold.com/forum/general/32759-senarai-ikan-air-tawar-malaysia.html (mekacih tuan umah)

~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

kmvsblogger berkata...

alamak puyu lah..biasa klu balik sungai besar, sabak bernam confirm pergi menagil dpn umah nenek punya.hahaha

Jijahh @ f.k berkata...

Best nye .. dah lama jijah tak mengail ... :(

MAPPIAU berkata...

hahahaha kelakar la ayat versi pak pandir tuh, kesian ikan tuh tak pasal2 takde bibir tak sheksi sudah!! wakakaka

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky