keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 8 Januari 2011

Menimba Ikan ...

 Tadi pagi ... on the way ke Shah Alam Ikut Jalan kebun sedikit terganggu ... sebabnya ada jengkaut tengah membersihkan saliran air  ... well aku ok je.. tak rushing sangat  .. sbbnye hari ni nak g ambik modul je kat Uitm... aku saja bawak syatrah ..peneman bersembang sepanjang jalan ... lagipun dah janji nak bawak jalan jalan semalam... kena laa tunaikan

heheh yang aku nak citernye bukan pasal jengkaut atau UITM tu ... (walau ada isu tak puas hati sebenarnya)

 on the way back ... aku nampak orang ramai lak sepanjang tali air tu .. ramai yg memancing ... ada gak yg tebar jala ... uihhhh meriah tuuu .. geram je rasa nak join sama ... fav aku tu ... kalo zaman kekecik dulu .. memang tak miss tiap kali balik kampung.. sure akan memancing nyerr..

tapi pengalaman masa nengok orang menimba lagi best .. dari air penuh ... sampai la kering di kerjakan ... well .. bebudak takleh terjun dalam tali air tu .. kami cuma leh tolong kutip ikan jer ... bila dorang campak kat atas .. kami kutip campak lak lam baldi@besen ... sekali menimba .. banyak ikan tuuu ... berebut rebut bebudak mengejar ikan tu ... then paling suprise bila dorang dok menggagau lam lubang ... ikan keli ke ?? belut kee ?? atauuu ..... ULARRRR....

HAHAHA saspenn kooo ... bila dia campak tuuu .... ada sekali aku kena kejar dek ular yg terkejut tu .... dorang pun ... menggagau tak hengat ... panik nyer pasal ... main campak je la mana mana yang sempat... hahaha berlari tak tentu arah laa aku .... 

tak habis setakat tu jer ... lepas dah abis menimba ... keje geng pompuan lak ... menyiang ikan .. biasa kalo dah banyak sangat .. ikan ikan tu depa buat ikan masin ... hehehe aku pun belajar jugak laa .. kalo tak tolong pun ... tolong kacau depa buat keje pun jadi ler ... paling aku suka ikan haruan kering laa ... ingat lagi masa mak aku berpantang ... aku lak pantang lelebih .... pantang jumpe ikan haruan kering tu ... aku dulu yang rembat ... hehehe...

hmmm agaknye bebudak skang ada rasa macam tu lagi dak ??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Nur Ardilla Najwa berkata...

teringat kisah terjun bendang dgn abg masa kecik2x dlu..huhuhu

susu berkata...

uuu, mst tkt gila tgk ulau tuh..scary nya

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky