keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 16 April 2011

Bday Wish ...

Semalam aku terima sms dari Nigeria ... terkejut gak ... biasa dia memang tak ambik port pasal tarikh tarikh ni .. n aku pun dah terbiasa dengan situasi itu. tahun pertama dan kedua memang aku remind dia ....siapo yang tak kecik hati kalo keno situasi macam ni ......

1st year : Hari ni bday amie .....

dia : silence of the lambz ..senyap sunyi sampai sudahh...
(hahah ...kocik hati den .. dio buek tak tau yoo... takpoo..takpoo..)

2nd. year : ape abg nak kasik hadiah kat amie?
dia : (bunyi cengkerik jugak ... takdo jawapan laie... tapi dalam hati ni ... apo jo lahh... hp boli mahal mahal leh pakai .. tapi top up 10 hengget tak mampu ... apo barangg..... hmmmm sodihh jugak la ... tapi sekojap joo..)

3rd year (tahun lopeh) : Abg takmo wish ape ape ke??
dia : kenapa??? Bday amie ke ??? (haduuuuuuuuuuuuuuuuuu saboooo yo lahh jawapan tak masuk dek akal ... sib baik ekau jauh ... kalo tidak dah lamo den jadi pontianak ... den gigit gigit ekau ..)

4th year : den tak cakap apo apo laie dahh kek dio n ... sebagai balasan yg lopeh-lopeh tu ... Bday dio pun den tak wish apo apo ..senyap sunyi macam bunyi cengkerik tu haa.... tapi den doakan yoo moga dio selamat sihat selalu ....hehehe doa tu lobih ponting .. yo tak ??

tapi malam tadi ..dalam sms pulak .. dio tanyo lak mano den nak poie hari ni ??... tak keluar ko? dongan sapo den nak kelua?

sonang yo jawapan den ... esok keluar... ado kenduri anak bos kek putrajaya ... then potang ... poie jumpo vicky..dio nak belanjo makan kek hotel PJ Hilton ...

tau pulak dio cakap ... 'iyo lah ... harini kan bday Amie' .... aku sonyap jo tak jawab dah sms tu .... bukan merajuk ... tapi aku tetidooo!!! .. muehehehe .. ponat laaa ...

hahaha ado aku kesahh kalo ekau wish ko tidak ?? bak kato oghang tuo-tuo alah biso tegal biaso ... den pun tak kisah dahhh ... gaknyo mesti dio teraso kann.. kenapo lah den tak wish dio macam tahun tahun lopeh ?? hahaha mau botak kepalo dia memikirkan persoalan itu ... serius ... sampai sudah den tak cakap apo apo pasal tu ... rasokan...

iyo lah .. den fikir yg +ve joo... kalo dah dio tak suko bab-bab macam ni ... buek apo kito nak buat jugak??.... yo tak?? buang maso dan kredit jo ... hidup den ni simple je ... jgn nak susahkan kepalo otak memikirkan bondo yg kocik kocik besar kuman tu ha ... baik lagi den fikir pasal kojo .. pasal belajar... memacam bondo laie nak kono fikir .... soo simple ...

tahun dopan pun den takmo wish dio ... hahahahah .... kojam tak den??? ... alang alang menyeluk pekasam .. biar sampai ke pangkal lengan ....

tapi takdo la kojam bona ... ado jugak den boli hadiah tiap kali den keluar out stesenn .. wlaau dah lopeh bday dioo .. den kasik jugak ... tapi tulah .. dah selero dio tinggi melangit ... selero orang miskin macam aku ni ..yg biaso biaso jo lah .. tak tau la dio guno ko tidak .. ahh lantak laa ... janji tu ikhlas dari hati den ... ekau nak kasik orang lain ke .. nak buang ke .. nak buek kain lap ko apo den tak herann ...

hahahah ... kalo dio baco entri nih .. mesti marah sampai kiamat dio kek aku ... hehehehehe ... ya ampunn.. terlebih sudaaaaaaah...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

5 ulasan:

alongxp berkata...

haha...camni nye kapel pon ade...mcm2 jenis kapel sy jumpe...kdg2 bile teringat blk,tegelak sorg2...

Jijahh @ f.k berkata...

hahah tu lah pasal .. dah dio tak suko ... nak buek cemano ...

tapi kami serasi bersamo.. heheh

Rozuan Ismail berkata...

happy birthday!

hani@debumelukut berkata...

happy belated bday jijah..
Best lah jijah ni, bercouple pun berpijak di bumi nyata..cam tu lah kenyataan nya.bukan semua nya manis, ada bab pahit yg terpaksa di telan jugak..filen hindustan jer semua manis!

ratusiput berkata...

em masing2nye pe'el la kan.ade yg camni ade yg camni.kalau dh hidup sama nk tak nak kena la paham...takpe...no big deal...sbb hanya jijah yg lbh kenal dia camno :)

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky