keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 9 September 2011

 Alhamdulillah .. selamat juga kami kembali ke KK malam tadi. memang mencabar betul life dorang ni .. sampai di jeti semalam ... kami mengisi perut memasing dulu .. sbbnye ... kat mana lagi nak makan kalau dah di atas bot. walaupun jam baru menunjukkan jam 11 .. takpe lah ... kira sedang elok kalau kami balik nanti ..
. soo lebih kurang jam 12... kami bergerak ke kampung tu melalui jalan air .. heee naik bot panjang la ... satu bot leh naik dalam 4 orang je ... soo aku di arahkan untuk duduk di tengah .. katanya >>> SEBAB KAU BERAT BAHH...
hahahah .biasa laaa .. orang besar besar macam aku .. memang akan selalu dapat layanan  memacam ... lebih kurang 2 jam 30 minit meredah sungai ... akhirnya kami sampai ke kampung Saliman...
 fuhh rasa terharu sangat ... elok je bot kami sampai ... nahhh gong pun di palu tanpa henti sampailah kami masuk n duduk dalam balai tu... masa kami naik atas tu .. semua orang dok beratur sepanjang jalan menuju ke kelas ... salam jangan tak salam ...
kata kawan aku ... ini pun nasib baik mie ... kalau tidak ..kanyang kau minum air ... rupanya .. adat masyarakaat di situ .. kalau ada tetamu .. dorang akan sediakan satu jug air dengan cawan lerr ... setiap tetamu kena rasa sikit air tu .. kalau kampung tu ada 60 pintu ... nahhhhhh ... 60 kali sedut ... heheheh terus kenyang kau bahhh... masa kami sampai .. ada jugak air ... 2 tong air oren .. berbotol botol mineral ... biskut pelbagai perasa ... nahhh ... makannn .. selagi ko tak makan .. selagi tu dia akan suruh ko minum ... jgn tak minum ... kuwang asam namanya ...


sooo ..lebih kurang 3 jam kami buat ujian n survey ..siap la jugak akhirnya ... ketua kampung siap ajak makan ... tapiiiiiiiiiiii .... (non muslim) risau lak aku ... buatnye dia hidang payau sumpit tak sembelih ... kerassssssssss .... penduduk di situ kristian ... sooo aku pun dengan konfiden n nada yg meyakinkan cakap ..>>>  iskkk .. takpe la tuannn ..... sebelum kami gerak tadi .. sudah makan dulu di jeti .. kenyang lagi .. terima kasih ... (senyum kenyang lebih sikit) ..padahal ... sampai di sana je aku dah rasa lapoo ... mana taknye ... seram sejuk .. terhentak hentak dek arus ... nasik pun dah mendap sampai ke dasar usus kot .. haksss ... muka aku pedih gilerrr .. takyah pakai blusher dah ... ni mau seminggu baru baik ...

sooo ... aku bersyukur sangat .. dapat ikuti pengalaman macam ni ... dah bersyukur banyak ... tak perlu hadapi kehidupan yg susah macam tu .. nanti aku citer lebih detail len kali ... lapoo dah perut aku ni ... lom mandi agik .. hehehe .. wasalammm...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Admin P@P berkata...

Assalamualaikum.

Seronok naik bot. Bukan semua berpeluang dapat pengalamn indah ini.

Semoga ujian dan survey tersebut berjaya dan mencapai matlamatnya.

Kena berkorban banyak... lepas peluang makan payau???

TQ

Azhariah Zuber berkata...

alhamdulillah kita kat semenanjung ni mudah amat rupanya

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky