keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 11 Januari 2012

bos ohh bos ...

hmmm ... semalam aku baca report yg anak buah aku sediakan untuk pemantauan dia ... serba salah gak nak cakap .. sbb benda tu takde kaitan pun antara aku dan dia n bukan urusan unit aku .... tapi sbb dah banyak kali aku perasan ayat dia tu ... hati aku tak tahan untuk simpan n pendam jer ... soo semalam aku cakap laaa elok elok ...

mana tak nye .. ayat dia sebijik macam ayat yg kita bercakap ... lebih kurang macam ayat dalam blog aku ni la .. semua ayat perbualan @ bercakap ... well .. bila kerja ngan pelbagai jenis bos ni .. memacam leh belajar ...

bos aku yg pertama ... ayatnye ayat teknikal ... takde bunga bunga n straight to the point ... kalo boleh .. dia nak letak dalam bullet bullet jer ... biar pendek .. singkat n shoot terus ...

contoh : situasi nak merujuk kepala surat


ayat bos 1st  : merujuk kepada perkara di atas ... (takde bunga bunga n berbasa basi)

ngan bos ni aku ok je ... sbb kebanyakan apa aku buat dia ok je ... tapi bab create or design .. sungguh cerewet ... sengsara gak laaa sbb kerja mesti last minute baru dia aproove .. tapi dia leh terima kalo kita kasik idea atau komen ... bos ni kira baik gak la .. waktu kerja atau luar kerja ... walau dia ni kira baran tahap dewa dewa ... 

bos kedua aku .... nak berbunga tapi keras ... macam contoh ayat atas tu ...

ayat bos 2 : dengan segala hormatnya perkara di atas adalah dirujuk...

tapi serius .. bos no 2 ni susah tul aku nak puaskan hati dia ... surat aku buat mesti ada tambahan .. then aku tak dapat nak jangka apa dia nak seterusnya ... keje ngan dia sedikit sengsara lah ... contoh kalo aku jumpe dia kat lif masa nak balik umah jam 6.30ptg ... dia pun cakap nanti cuba buat gitu gini ... then tunjuk kat saya ... esok pagi aku jumpe dia jam 6.30pagi kat depan pintu opis .. dia akan tanya aku balik ... dah siap dah yg saya cakap semalam tu ???? herk ... aku pun cakap laaa ... sikit lagi bos ... padahal satu huruf pun aku tak buat lagik ... heheheh ...mampuih ... sbb keje ngan bos ni la aku mula belajar sarap pagi buta ...

alamak ... aku ada kerja la .. 2 b continued ekkk .... have a great day all




~ It'S OnLy Me ~
Photobucket

2 ulasan:

Mama Hanim berkata...

Mencabar gak tu..pepun, asal keje kita settle kan. Ragam bos katakan..

atuk berkata...

Assalamualaikum Jijah

lama tak kemari

berwajah baru....cantik

back grand yg kiutttt tu....

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky