keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 30 Mei 2012

Cikaro-Gurl - From Krabi With Love - part 2

 Okeh ... sambung part 2 ... soo bila dah settle semua hal penginapan .. masuk barang dalam bilik .. sejuk badan n solat ... terus kami turun bawak ... sbb nye kami belum survey lagi tempat tempat n aktiviti yg akan dibuat nanti ...

tak perasan lak sebelah hotel yg kami tinggal tu ada agensi pelancongan ... boleh katakan banyak gak la agensi macam tu kat area Ao-Nang. yg best nye ... semua tempat menawarkan pakej yg sama ... hebat jugak dorang nye aturan bisness ... kiranya sama rata la ... n promosi dorang meluas ...  memana pegi samaada tepi jalan atau kat hotel 5 star ... itu lah juga phamplet aktiviti yang korang akan nampak ...

soo memula nak survey je ... akhirnya semua kami settle kat agensi sebelah hotel kami tu ... senang nak tanya atau ejas ape ape nanti ... kalo idak .. nak kena menapak jauh lagi kalo ambik tempat lain ... soo dalam banyak banyak .. kami ambik pakej untuk 3 hari ...

day 1 : Phi - Phi island ...
day 2 : elephant trip
day 3 : BOND Island ...

semuanya 3500 Bhat @ RM350 untuk 3 hari ... kira ok lagi la kann?? ...
Aktiviti mula jam 8.30 pagi .. kena tunggu kat lobby hotel ... program jalan sampai jam 5 petang ... then malam masa kami berehat atau berjalan jalan sekitar Ao-nang

soo .. lepas dah bayar semua n dapat resit ... kami jenjalan cari makan n cuci mata .... abis semua lorong kami terjah .. tiap kali orang suruh beli ... aku cakap kami baru sampai ... saja nak cuci mata dulu ... survey laa kiranya kannn ....

sampai laaa kat satu kedai ni .... Vicky macam biasa tengok dia punya arca Gajah ... kami ni nengok laa apa yg ada ... Nani dah mula snap gambar ngan camera dia ... aku ... mintak izin ngan taukey dia ... lelaki ... tapi takde la ramah sangat .... baru 2- 3 keping aku snap ... tetiba aku dengar dia tengking .... memang kuat giler suara dia ....

taukey Ngok : U HAVE MONEY OR NOT ???.....   U HAVE MONEY .. U BUY ... IF U DONT WANT TO BUY ... DONT TOUCH-TOUCH  ...U gooo ..... 

aduuuuuuuuuuhhh .... malu siotttttttt ... dah la ramai manusia kat situ .. dengan omputesnye ... ngan orang lain lagi kat situ .... semua dah cuak ...aku sendiri rasa dah hijau biru muka....belum cukup 2 jam kami sampai sana ..macam macam dah jadik ... dah la tadi kena tahan sbb bahan toiletries ... ni kena marah lak ... aiyooohhh ... takde ong ke ape ni ???

tapi aku coooll ..  sabar .. bertenang ..... tarik napas ... sebelum blaa .. aku siap senyum n cakap terima kasih lagik ....

aku memang tak sempat jejak langsung dalam kedai tu ... tak sempat nak masuk pun ... kuwang ajo tull dia kann ?? ... memasing sentap abis .... Vicky langsung takmo nak pegang barang dah lepas tu..kalo teringin pun .. main jeling jeling n tenung tenung jerrr ... rilek laaaaa ...

anyway .. orang tu memang takde ong laaa .. dia tak tau kami masing masing bawak duit ribu riban maaaaaaaaa .... hahahahaha acah mak lebohhh .... sengkek gak .. tapi kiranya masih banyak lagi bekalan kami ... lom guna pun ...

soo lepas jalan .. perut dah rasa lapar .. gerak dari hotel "Krabi resooot" tadi .. nampak macam ada burger King ... tapi aku teringat lak yg abg penah citer kat aku ... soo takpe laa .. tengok dulu menu dia .. tanya apa yg patut ... memasing dah lapooo ...

sampai depan burger king ... aku terus nampak gambar burger besar depan pintu belah kiri ... siap ada gambar bacon ... hmmmm ... halal ke tidak?? last last aku suh vicky pegi tanya ... betul tekaan aku ... oink oink bacon .. soo secara rasminya ... NON HALAL okeh .....

gerak lagi ke depan .. sekali hujan lak ... soo singgah kat kedai yg ada .. sementara teduh sikit ... on the way back .. ada laa pekerja kedai makan kat depan tu .. dok panggil panggil orang ... siap leh cakap BM lagi .. sikit sikit laaa ... dia cakap kedai dia halal ... mmm aku cuak gak lagi .. maklum laa .. susah sebenarnya nak storey morey ngan orang non muslim tentang makanan halal ni ... yg dorang tau .. kita takleh makan cik BAB jer ... tapi dia tak tau kita boleh makan makanan yg di sembelih cara islam saja ... panjang lak citer bab halal ni kang .....

soo kami gerak ke belah belakang kedai tu .... aku nampak akak kat kedai tourist agent .... pakai tudung .. soo aku tanya la dia ... kedai tu halal ke tidak ... terus dia cakap ....

akak pakai tudung : ohhhhhhh keda belake tu halaaaaaaaa .... takdok BABI kedaaa dioooo ... (huh loghat kelate tuuuu)

heheheh sooo dapat laa kami makan sekenyang kenyangnya .... time tu baru laa teringat kedai makan kat Malaysia ... biasanya ... itu tak lalu ... ini takmo .. macam macam songeh kannn ?? soo hargai lah rezeki yang anda perolehi ... tapi aku dah keep in mind ... nak beli buah kalo dapat ... at least kalo lapar sangat .. leh honggeh gak buah tu kann??? jadik lerr ... (hampes langsung takde kedai buah area sana...)

malam tu makan malam kami berharga 1500 bhat ... lebih kurang RM150 laa .. standard makan makan kat restoran yang best best la kan ??? boleh lahh ... tapi kalo hari hari macam ni .... tak dapek laa nak shopping lebih untuk souvenir ...

2 B continued ....


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

1 ulasan:

atuk berkata...

Assalamualaikum Jijah

lama saya tak kemari
oooo...berjalan lagi...he he

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky