keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Sabtu, 10 Januari 2015

Honey lemon da'bomb

 ketagihan baru nih... Honey lemon ...
 Asalnye
 cik jah batuk. Malas nak makan ubat. Beli fisherman friend pun dapat legakan tekak je la. Baik yak jugak.. soo kebetulan jumpa resepi ubat batu tradisional la pulak.. dan kebetulan bahan bahan memang dah ada kat rumah n mencukupi. Experiment je lah. Mana tau leh baik batuknye...

Jah buat sikit je. Separuh pada batch yg dia ajar tu...
sekali rasaa... humang aiiii...buat air pun sodap niii....  tak payah beli kat kedai dah aiihhh... buat sendiri aje. Lagipun Yg kat kedai tu ... ais banyak.. air sikit .. kadang rasa x sedap punn... tui dakk??
yang ni senang je... meh jah sharing...

bahan-bahan

3 biji lemon. Basuh bersih n potong separuh bulatan .. jgn nipis sangat lah.
4 atau 5 hiris halia n
madu cukup untuk menutupi lemon.
1 balang yg bersih. Plastik atau kaca x kesah.. botol pun boleh je.

Cara dia.... masuk hirisan lemon dlm balang.. selang seli ngan halia.. bila habis.. masu madu sampai sama paras dengan lemon tadi. Tutup ketat... simpan lam peti sejuk.

 Kalo ikut resepi katanya benda ni akan jadi mcm jelly. Sampai ke sudah dah 3 4 hari x jadi jeli pun... tapi ye lah. Madu asli mana leh jadi beku ye dak?? Soo jah ambik sudu plastik nak rase.. emm mcm x de rasa lemon je.. then Jah penyetkan lemon yang ada dalam balang tu kasik keluar juice dia semua... lepas  tu baru la rasa dia "da'bomb" baq angg... sedapp hingga menjilat suduuu.

nak buat air  senang je.. ambik air batu.. letak honey lemon ni 2 3 sudu.. letak air.. kacau... baca bismillah.. minun ler ape lagik... heheh batuk letak tepi satt... heheh.. tapi ok la.. xde la melarat katuknya.. now dah ok alhamdulillah... soo nanti korang cuba lah ekk...

 have a great day allz...

~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky