keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 7 Julai 2009

bikin wa panas ati jerrrrrr ... ??


mmm petang tadi tah ngape ... tetiba aku rasa panas atiii sehh ... pusing kot sana .. pusing kot sini ... last last aku gak yg kena balik ... adoii ... macam dah takde orang lain ke keje sini? bukan nak berkira ..semua nak ngelat .... aku bukannye ape ... bayangkan bagaimana susah nye aku nak ulang alik tiap minggu >>> perak ke banting ... banting ke shah alam .. shah alam ke banting ... banting ke perak >>>.. kalo dekat takpe la ... jauh sehhh ... dah tu .. kelas aku cuma yg itu jer ... takde ganti dah ..minyak agi ?? .3 minggu berturut turut lak tuuuu ... huuuu memang SENGAJAAAA ... menganiaya aku...
yg bikin aku lagi panas ati ... memasing kata sibuk!! .. "banyak kerja" .. abisss ??? korang ingat aku ni dok relek depan komputer je ke ??? at least korang jaga satu menda jer ... aku semua pun nak kena cekup ... mampos aaa macam ni ... . yg sedap nye ayat pagi tadi .. .. "tapi ko takde la sibuk sangat kottt"..... whoaaaa ... nak aje aku cabar ... meh duk tempat aku ..nengok bape lama leh sabarr ... ... dah la semua pun suruh aku gak ... aku pun naik pening aaa ... gamak nye kalo macam ni ... sudah ler ... baik aku berambus cecepat ... nampak sangat semua nak ambik kesempatan n kenakan aku jer ...

yg sorang tu ... takde ambik part ape ape pun dalam bahagian ... buat kerja dia jerr ... ... takde lak orang bising ... takde lak orang pertikai ... bos pun diam jerr .. special sangat ke dia ??? .... herghhhhh ...susah aaa manusia ni ... bila baik sangat pun susah ... berkira sangat pun susah ... benci aaa ... dah macam tak ikhlas jer aku nak buat semua ....

memula ajak nak buat together-gether .... sudah nyerr ... aku lak jadi kambing itam ..udah nye aku sorang je kena ??? whoaaaaaaaaaaaa ..... ni yg aku tak suka ni ... banyak kali dah aku tengok ... tolak sana .. tolak sini tupp aku ... sesikit aku ... suka sangat ekk tengok orang lain kena penangan ???? .. agak agak kalo korang kena macam ni ... tak sakit ati kerr ??? memasing nak lepas tangan sbb takmo susah n boleh siapkan keje sendiri ...satu agi sbb nye ... sbb aku bujang ... takde keje ... takde tanggungan ... takde family nak kena jaga ... (sebut satu perkataan keramat lagi .. in tamil ...P***** ahhhhhhhh .. )

takpeeeeee ... tuhan maha kaya ... korang susahkan aku arini .. sok tuhan susahkan korang berkali ganda .... bukan aku nak doa macam ni ... cuma aku percaya ... "what goes around ... comes around babes ... just look n c " .. and for me ... i guess its time to say ...... NO!! ...
lepas ni aku nak buat keje aku jerr ... buat kerja separuh mati pun bukan dapat ape ... buat korang senang hati jer laaa ... sbb ada orang lain yg kena buat ... tak gitu ??? ..
baru masuk kerja ... skt rendah giler ... nampak sangat macam bangsat sangat aku ni .... skt tahun ni kalo macam tu jugak .. siap aaaa ... aku sound kaw kaw punyerrrr ... tak kira sape dah ... banyak tahun lagi aku nak kerja ... masa depan aku tuuu ... jgn sbb nak balas dendam kat orang lain .. orang lain jadi mangsa ... BE PROFESIONAL laaaaa...

mm baru je dalam kursus aritu belajar ...... "think positif" ... urghh ... leh positif lagi ke dalam situasi aku ni?? aku sendiri rasa dah tak mampu nak pikir positif ... skang ni aku buat kerja semua sbb Allah Taala sahaja!! ... rezeki aku nak kasik anak beranak aku makan ... n aku takmo pikul beban bila aku mati sok ... yg lain terserah lahh .. malas nak pikir ... malas nak gado ..

mungkin ada betul juga kata abang semalam ... kejar impian 2 step lagi... pas 2 mohon balik.. (maybe aku quit aje bila genap servis .. sekarang pun dah tak tahan ... cemana nak survive lagi 11 years?? nengok laa cemana .. ) anyway ... thanks abg for asking .. i'm glad to know that i still have someone which i can share my feelings .. in good or bad times ... i'm glad u're here when i need someone so badly .. (at least i'm not alone in this dark side of me .... )

bosan ah cakap pasal ni ... bikin aku pendek umur je dok marah marah ... tambah dosa aku dok mencarut carut .. n buat aku makin benci kat orang lakkk (n semestinya orang pun bencii kat aku ... hahah I DONT CARE!!! .... udahhhhhh AMIE ... STOP!!!!!!!
----------------------------------------------------------
ps : sori le kalo ada yg terasa ... sekadar luahan hati aku jer ... kalo korang terasa tu maknanya korang ada share sekali dalam bab ni laaa ..... sekadar luahan rasa tidak puas hati aku bila berhadapan dengan situasi yg menjengkelkan dalam life akuuu .... kalo rasa boley ubah jadi baik ... ubah cepat ... kalo rasa dah bebal n kebal takde effect ... teruskan .... wa takde hal ... hidup bukan menongkat langit ... bukan selalu di atas ... yg pasti ada kala tersungkur ke dasar paling dalam ... begitu kah cara kita hendak diingati ? terpulang ... tepuk dada tanya iman .. aku bukan insan yg terbaik... tapi manusia yg cuba menyesuaikan diri dalam keadaan yg semakin menggila ..lain padang ...lain rumputnya ... kalo dah rasa rumput tak sesuai ... cari je padang lain yg menyenangkan ..abis cerita .... adiosssss ....

Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

1 ulasan:

Yati berkata...

Sabor... sabor... baby. Allah maha mengetahui apa yang baik untuk kita.

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky