keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 5 Julai 2009

rahsia aku?











atas ni gambo ngan makeup artist aku ... fazz ...
satu gambar aku pakai bedak goncang je ... satu lagi muka dah di mekap kan oleh fazz .....
ni pulak .. make up artist aku .. si Fazrul ... gambo ni gelap asalnye .. soo dah ejas ejas .. jadi cenggini lakk .. takpe laa .. asal nampak muke ...

- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
hemmm .. ceritanya ............................
emmm ... dah banyak kali aku di ajukan dengan soalan ... cantik nye kulit akak ... akak pakai ape ?? salah satu soalan nye la ... ada banyak versi lagi .... soo ... nak senang citer ... meh sini aku kaboo ...
salah satu nye sbb kulit aku ni sensitif ... pernah sekali aku melaram pakai bedak ibu .. hasil nya ... nah kooo .. bengkak bengkil muka aku ni .. sampai kena g klenek ... mujur laa takde ape ape .. soo sejak pada itu . aku pun tak berani .. n ibu pulak .. telah menghadiahkan aku ngan produk hazelin snow ke ape ?? (alamak lupe nama aa .. tapi yg ada kuda terbang tu ... kotak kaler kuning ...) skang ni aku tak pasti lak ada lagi ke tidak .... tapi aku ingat lagi .. masa tu .. bila aku pakai .. muka aku lagi berminyak n naik jerawatt ... oh tidakkk .... abis satu botol tu, aku pun stop ...
soo aku pakai pencuci muka saja laaa ... then aku jumpe bedak goncang ni ... beli kat pasar malam je ... botol kaler biru.. penutup nye putih ... bukan ape ... senang giler nak pakai ... arwah apak aku ni garang ... dia tak suka tunggu lelama ... sooo kalo pagi nak pegi sekolah ... aku goncang n terus sapu je takyah tengok cermin ... masa atas motor ... sapu je muka mana yg patut ... hehehhee ... bukan ape ... mana laa tau bercapuk capuk ke ape ..
mmm satu lagi yg aku kena jaga ... yg aku perasan . bila aku makan kacang tanah (kuantiti yg banyak sikit) ... muka aku mesti naik jerawat .. atau bila aku dok makan menda yg goreng-goreng ... mesti naik punya laa ...adoii tak tahan kalo naik jerawat ni ... sooo aku jaga jaga sikit dalam bab tu ... kurang minyak .. kurang kacang .... makan lebih... taggung sendiri laa ...
paling kronik .. masa aku umo 17 /18 .. abis SPM ..aku keje cikgu tadika doraemon ... hemmm masa tu aku di serang demam campak @ nama saintifiknye ChickenPox ... adoi laa .. orang kena satu badan .... aku lak .. naik separuh badan je ... dari bahu ke atas saja ... penuh di muka n kepala aku .... nak tido pun tak boleh masa tu ... sbb nye penuh kat kepala .. ada la juga tinggal 2 parut kat muka .. satu di pipi kanan.. satu di kening kanan .. takpe la ... nak buat cemana ...
mmm .. ape lagi ek ? facial?? .... terus terang aku cakap .. muka aku ni sekali je aku penah buat facial ... (orang lain buatkan) ... masa tu produk D'bella .. ada oweks ni datang promosi kat opis aku di kelantan masa tu ...
"full make up" pun sekali je dalam umur aku ni ha ... tu pun budak ni (fazrul) hari hari dia datang pujuk aku .... boleh la kak amie .. saya mekapkan .. saya janji buat cantik cantik .. ala ala adibah noor gitu .... meletup punye kak amie ... (tu laa ayat dia hari hari bila masuk lebri ) ... aku pun setuju le ... hari esok nye lepas di make up ... menggelupas kulit aku ... takpe la .. kebetulan atau kesan produk .. wallahuaklam .. ape pun .. terima kasih Faz ... buat akak nampak chun aritu ;)
facial ....yg ni aku belajar daripada sorang customer aku ... masa aku datang buat survey rumah dia ... laki dia tengah buatkan facial .. soo sambil tu aku belajar laa sekali .... senang je ......
Bahan-bahan :-
telur putih satu sudu makan ..
then kapas facial yang di koyakkan lapisan dia senipis yg boleh .. satu keping boleh buat 5 keping (kalo korang boleh laa .. tak pun 4 pun dah kira ok ) ...
asam limau 2-3 titik (yg ni versi aku ) .. sbb nye nak rasa lagi fresh n hilang bau telo ...
oo yeah .. cakap pasal telo .. kalo buleh cari telur yg fresh .. jgn telo yg lama .. lagi lama telur tu .. lagi bau hanyir ... kalau nak tau fresh atau tak ... tengok pusat telur tu .. kalau tali pusat dia pekat urat kaler putih tu .. maknanya dah lama la .. kalau baru ... tali dia halus je .. jernih ..
n satu agi ...amaran keras ...... telur tembelang .. tu jgn guna ek .. campak jerr jauh jauh ... hahah lawak je ... tak payah gelak ...
soo caranya ... letak kapas kat muka .. n sapu telo atas kapas ... (jgn letak telo dulu .. nanti tak jadi) .. soo buat laa satu muka kalo rajin .. kalo rasa nak buat kat tempat kronik aje pun ok .. ikut tahap kerajinan korang le ... n lepas tu .. kasik dia bebetul kering baru la di tanggalkan ... nanti korang leh tengok black n white head tu menceracak ceracak atas kapas tadi ... siap ada bulu-bulu halus ape semua ... cuba la ekk ... kalo tak paham lagi ... YM je aku .. nanti aku ajarkan sampai paham ...
tu je laa nak cerita ... jumpe lagi ... adioss ... n have a great day ...
Kadangkala...susah utk di terangkan, pening kalau di fikirkan, sakit hati kalau di ikutkan, mati jiwa kalau di turutkan, so.. HanTam SajAlaH..
~It'S OnLy Me~

- Amietz -

1 ulasan:

dotblogspotdotkom berkata...

rumit juga nak buat ye.... emm nanti balik cuba....

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky