keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 19 Oktober 2009

Yearkh ... AWAS!!!!... entry ini meloyakan tekak andaa ....

mmm mengingatnya pun dah buat aku sedikit loya ... aku ni nak kata penggeli sangat tu takde aa ... tapi kekadang ada masanya aku akan loya gak la kalo ada menda yang aku tak berkenan ... depend on situation lahh ...

kisahnye masa aku g open house kawan aku ... tah macam mana.. ada sorang budak ni .. mak aii .. aku rasa dia ni dah lama demam selsema kot .. sbb dia nyer "ingush" dah kaler ijauuuuuuu .... (yearkh sekaliii)...

yg membuatkan aku bertambah loya ... sbb nyerr ... "open house" maaaaaa ... makan makan mehhhhh .... dah la aku baru nak suap laksa lam mulut ... budak tu berdiri lak depan muka aku ... n straight aku nampakkkkkkk .... "tuuuuuuuuut" .. (takmo sebut sbb aku dah mula loya lagii)..... adoii .. terus ilang semangat aku sehhh ... rasa nak tecabut isi perut semua ... sori tuan umah ... silap aribulan laa .. soo aritu memang aku balik dengan rasa tak best nyerr ... anyway .. tu bukan anak tuan umah ekk .. anak jirann dia ....
kesah ni mengingatkan masa aku 17 thn ... lepas peksa SPM .. aku keje jap jadi cikgu tadika Doraemon kat Selayang (6 bulan) ... hahah masa tu dah macam ayam ngan itik daa ... aku cakap melayu .. bebudak tu cakap cinaaaaaa ... hahaha .. hape haram satu perkataan aku tak tau ... tapi bebudak tu ciute miut .. comey je ... (macam cikgu dia .. hua hua huaaaa) .... umo dorang masa tu se awal 3 thn hingga 5 thn .. kelas aku gabung 2 kelas ngan cikgu besau dia .. sbb nye aku mana la paham bebudak ni cakap ape ... akhirnya aku belajar gak 2 - 3 perkataan .. senang sket nak ayat bebudak ni ....
soo yg aku nak cakap ni .. bebudak ni kemain manja lagii .. selalu rapat-rapat n nak aje memanja ngan aku ... kalo time rehat .. ape bekal ada .. semua nak sua kat cikgu .. saja nak tunjuk laa .. then dorang suka laa kalau aku suap kat mulut dorang dulu ... then baru g makan ngan kawan kawan ...
yg buat aku letis nye ... kes "cendol" ni gak laaa ... yg mana demam selsema tu alahaiii .... suka suki je dia dok jilat macam eskerim lakk ... mmmm ada yg siap datang sua muka kat aku ... sambil lidah dok jilat - jilat ... nak tak nak aku ambik gak laa sapu tangan @ tisu n suh depa hembus hingus ... yearkhhhhhh .... sabo jer laaa ... memula geli geleman .. tapi lelama ok dah ... sib baik gak cikgu besau tu tak suh aku cuci montots bebudak ni ekk .. agaknye dia tau kot cara orang melayu ngan cina lain ke ape ... (tak tau aa aku ) .. semua dia buat aa ... aku ajar bebudak ni .. layan masa makan .. masa sukan .. masa main .. masa nak balik ... mmm seronok gak laa ...
ape pun ... jgn biar bebudak ni batuk @ sesema lelama ... sbb nye nanti boleh jadi lelah ... insyaallah kalo makan ubat nanti baik ler ... tak gitu ??? .....
.......................................................................
p.s : jijah kalo sesema memang laaa seksa ... sbb nye tekak sekali bengkak daa .. hidung mesti menggelupas nye ... hahah kalo nampak jijah bawak towel good morning kehulu kehilir tu ... pepaham sendiri aaa ... maknanya jijah kena fluu ....

arwah apak selalu citer ... masa jijah n adik beradik kekecik dulu .. dia selalu sedut hingus ngan mulut dia ... sbbnye cian anak dia takleh napass ... sbb tu bila beso dia marah kalo tak makan ubat .. kata dia buat penat je jaga leklok masa kecik .. bila beso tak reti jaga diri ... hmmm ...
sanggup ke kite nanti nak buat cenggitu kat anak anak??? ... mmmm ............

ok ah .. jijah nak mentelaah ni .... tak lama lagi exam ... huhuuuuuuu .... nak kena usaha lebih ni .... jangan memalas jijahhhhh .... pi baca bukuuuu :> (marah diri sendiri) hehehe ... adiaos allz .. selamat malam .. selamat istirehat K ....

pada yg baca esok pagi >>>> GOOD MORNING ALLZ ... Have a great day ;) ..... muah .. muah .. muihh ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

1 ulasan:

ijad berkata...

bermacam macam ya...

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky