keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 25 Mei 2010

Duit Syiling ...AWAS ... jgn gelak lelebih ...

Good morning all ... harapnye hari ni korang semua happy happy n sihat sihat selalu ...

Jijah hari ni ok aje ... cuma masih sengkek .. hehehe .. sbbnye ... semalam lalu kat Dengkel .. orang beratur panjang kat mesen ATM .. malas nak beratur ... tros jalan kekonon nak kuar duit kat Banting ... sampai sana ...adoii .. MESEN OUT OF SERVICE DAAAA ... ROSAKK ... huaaaaaaaaaa .. sadis ...
gamaknye harini kena guna taktik semalam ler ...

hehehe ... bulan lepas memang laaa dugaan .. maklum le .. sblm balik kampung ..kereta rosak (kuar RM) ... dah repair .. balik kampung ... RM lagi .. huhuu ... kat opis lak ... kena bayar baju laa .. hadiah laa .. memacam aaa .. serabuts wehh .. udah tu .. lagi best ... Kodok ku meragam lakk ... RM lagi ... aritu tukar plug .. ok kejap je .. then jadi balik macam kuda ... dah agak dah .. sure coil nyer ... sbb dulu penah jadi macam ni  ... soo ... terbang laa RM400 ..phewww lom gaji lagi dah terbang RM wawawiiii  .. sib baik lerr lom start bayar yuran studi ....  kalo tidak mana laa aku nak korek wehh ....

soo kat sini Jijah nak share ...cara cara nak cover daripada orang tahu anda tengah sengkek (versi Jijah) .. dan mengelakkan anda berhutang sana sini (lagi maluu) ... biasanye walau takde RM kertas dalam tangan .. sure korang ada simpan sana sini duit syiling kan ?? ... sooo time sengkek sangat .. boleh le guna taktik kat bawah ni .... hahah time to korek korek all the tabung mehhh .....
 
TIPS SUPAYA ORANG TAK TAU ANDA SENGKEK ...versi Jijah ....

CARA 1....

hehehe ... korek laa duit skeleng@syiling ... pilih le gerai yang anda dah biasa biasa makan ... 
memula tanya dulu kat taukey kedai tu ... AKAK NAK SYILING TAK ?? ... (sure la kedai tu nak) ...
kalo dia tak banyak songeh .. senyap je la tak payah bagi ulasan pepanjang  ... korek la syiling anda dalam beg duit tu ikut harga yg nak kena bayar ... jangan lupe .. senyum cover-cover ;)

CARA 2 ....
Isi le duit syiling tu dalam beg duit kecik ... penuh kan laa syiling ko dalam tu ... kekonon dah banyak sangat laa ... hehehe... soo masa bayar tu ko cakap dengan konfident nye ..  
HMMM .. PAKAI SYILING LA .. PENUH DAH BEG NI .. BUAT BERAT JERR ... 
muka kasik serius sikit ... menunjukkan anda berkata benarr ... huhuu ... 

CARA 3......

taktik ni memang laa lagi slamber n nampak macam tak bersalah langsung ..... tapi kena pakai syiling 50 sen lerr ... soo macam biasa ... load bebanyak lam beg duit ... masa bayar tu ... guna ayat CARA 1 ...

AKAK NAK SYILING TAK ?? NI KES MESEN GEDEGANG LA NI ... buat muka seriuss .n guna intonasi suara yang sesuwaii ...(sure dia akan tanya .. MESEN GEDEGANGG??) ....
time tu ko jawab le .... ALAAAAA ... MESEN PARKING LE .. SEKALI DIA BAGI BALANCE ... NAHHH KOOO .... BELAMBAK 50 SENNNN .... hahaha time tu akak tu mesti akan ia kan aje ape yg ko gebang tuuu .... n automatik ... sure akak tu akan gelak n dengan itu selamat la ko dari masalah kewangan yang melanda ....

HAHAHA ... SELAMAT MENCUBAA ...
...................................................................................
p/s : uji kaji ini telah dijalankan oleh Jijah sendiri dan dijamin selamat  .... kuang .. kuang ... kuang ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

sisdee berkata...

oh sgt bernas..suke..suke hehehehheheh...

slalu i tukar ngan kedai runcit dekat umah ni sbb dorg mmg suke duit syiling hehehhehe

alfa juliet berkata...

jijah sila jawab tag...
alah jijah tak yah sesuah nak cover line...semua org pun mesti pernah alami kesemptan wang...sy pun korek duit raya dlm sampul yg tak terbagi masa raya ri tu..hehehhee

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky