keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 12 Mei 2010

E.T.O.K


huuuu ... sungguh sedap ... panas panas ..pedas dan masin ... baru salai ... perghhhhh ....
sape yg suka makan etok ni? atau penah makan? atau first time nengok ... heheheh ..

ini la yang namanya Etok .. atau remis kot namanya ... yg ni dah di salai .. biasa kalo kat pasar Jelawat .. rasanya biasa je .. masin masin .. tapi yg ini ... pedas pedas .. rasa serai .. masin masin secukup rasa ... fuuuhhh ... nikmat beb ....


 satu beg ni RM5 ... saja je tapau tuk adik ipar aku di KL nun ... sbb nye dia memang suka makan menda alah ni ... aku suka gak .. kalau teringin la ... dekat je umah orang yg jual etok ni ... tapi kena pergi pagi pagi laa ... kalau lambat .. habis ...

ada gak orang yg jual etok ni lalu kat umah aku .. tapi tak penah dapat tangkap dia .. sbb nye dia lalu kat tepi pagar je ...
kata ibu .. orang selalu call je akak tu ... nanti dia akan hantar la kat umah .. wahhh ... canggik akak tu ... naik beskal n pakai topi orang tanam sayur tu je ... hehehe ... jaman canggih .. memacam cara laa orang guna ....

~ It'S OnLy Me ~ weeee

5 ulasan:

TUKANG KATA berkata...

1st time saya tgk nih..

hehe..sedap ea?

Jijahh @ f.k berkata...

sedapppppp sangat sangat nyerr ... hehehe .... terliur ke?

melatidaisy berkata...

etokk..lamo nye x make etok..huhu..sedap!! :))

PuRpLeLiCiOUs LoVe berkata...

penah belikan tuk anak buah masa g jalan2 dekat kelantan...

Anipah Ahmad berkata...

Salam perkenalan. Saja datang menyampuk...Saya pernah makan etok ni. pertama kali makan terus jd feveret. Dapat makan benda alah ni area pantai timur. kat johor, tak pernah jumpa pn.

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky