keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 3 September 2010

ketupat ... sedap nyee

 walawehh ... tetiba rasa nak makan ketupat n rendang lakk ... dan dan tu perut merengek manja kelaparan lak ... kalo kat pantai timur ketupat nye bukan ketupat nasik ... tapi ketupat palas ..yg buat dengan pulut tu ....
ada banyak versi ketupat ni ... ada yg tawar .. ada yg manis .. ada yg dalam nye ada serunding . ada yg campur kacang atau pulut merah ... fav kami memang la yg tawar tu je ... satu sebab .. lambat basi ... 2nd .. sbb nye makan ngan rendang ... huuuuuuu sodapp ...

biasa kalo nak bungkus ketupat ni memang la letih sikit .. sbb nye nak kena kepal bebetul pulut nye ... then sumbat rapat rapat dalam daun palas tu ... then masa nak simpul mati tu ... nak tarik dia nye simpul tu .. hadu makk ... tangan dah la licin berminyak ... last last tarik pakai playar laa ... heheh ...

rendang selalunya memang aku la kena buat ... sbbnye nak balut ketupat aku tak reti .. biasa dorang ni kang mesti cakap .. ketupat jantan laa .. ketupat tino laa .. aku pun tak tau cemana dorang tengok n ape beza nye .. bagi aku janji rasa ketupat tu sama dah lerr ... makan .. kenyang jugak kan ??
 n satu agi ... jangan kasik ketupat tu pecah perot laa ... berterabur usus semua .. hehehe ...

satu lagi yg jadi kemestian ... suka sangat makan tapaiii .... tapai pulut .. haduu (mouth watering nih..gulp) .. kalo simpan lam peti .. kasik dia sejuk sejuuukk sangat ... then makan .. ngappp ... sojuk jer rasa sampai ke usus sejuk nyer ... tapi tu la .. aku suka perah sikit air dia .. soo takde la manis sangat ... kes nye dulu pernah makan tapai .. manis gilerr .. telan jer ... terus perit tekak aku ... seminggu sakit tekak .. insaf la sekejap ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

hans berkata...

dekat utara pun ketupat palas
sedap

P/S : Nak Buat Kejutan Tapi Tiba - Tiba....Hahaha!

alfa juliet berkata...

sy tak pandai nganyam ketupat..jenuh mak mertua ajar

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky