keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 17 Februari 2011

Kota Belud @ Pekan Koboi

 amboi amboi .. sedapnye dia tidoo .. lena abis tak sedar ape ... aku skodeng kat tingkap tu pun dia tak sedar gak .... hahaha .. awas .. yang di jual kelapa muda tu jer ... kucing ni .. tuan kedai yang punyaa ...

kelapa muda ni mengiurkan sungguh kann?? tambah lak kalo hari panas terik ... huuu sesejuk je rasa bila ayaq dia lalu lam tekak tuu ... tapi aritu aku dah kekembungan minum 2 gelas air sejuk ... sooo lupakan aje la kelapa muda ni...

ini gambar di salah satu restoran di tengah town Kota Belud .. atau lebih di kenali sebagai pekan koboi ... apa sebab musabab aku kurang pasti ...

 tapi kann .... masa balik dari Kampung Tg. Batu ... memula kat atas jalan tu aku jumpe sekawanan lembu tengah lepak lepak ... then .. jumpe lagi satu kawanan lembu ... alih alih masa kat satu selekoh tu ... sekawanan KUDA ... seriuss ... HORSE ... Kuda yang orang naik tu .... bukan specis kuda pendek yang  hidong penyet tu .... banyak ekor lak tu ... 5- 6 ekor ada la kot ..siap ada anak lagi ...

tetiba lak aku rasa macam bangga ahh ... bukan kat obersea je ada kuda liar tauuu ... kat Malaysia pun ada kooooooo ... siap lepak atas jalan ape bagai lagi ...

 tapi tak sempat lak nak shoot gambar.. hahah sempat tang montot dia jerr  .. sebabnye .. memang bebetul kat selekoh tajam ... teringat aaa masa aku kekecik .... tah kenapa .. aku nak sangat ada kuda ... siap berangan aku parking kuda tu kat pagar sekolah .. kasik dia makan rumput .... hahaha kes malas n penat jalan kaki ke sekolah la tu ... satu agi kes jiran belakang sekolah aku tu ada bela kuda lumba ... tinggi gilerr ... tapi bila dia kasik aku naik ... kesian lak kat kuda tu ... hahaha bengkok tulang belakang dia kang .. aku dah la berattt ... lagipun aku rendah jerr ... hahaha kena naik tangga ahh kalo nak panjat kuda lumba tu ... hikss ... naik kuda besi pun ok lahhh .... powerrr ...

 ini jalan menuju ke kampung tanjung batu ... kedalam gak la ... bebetul kat tanjung ... kalo ada masa ... best juga kalo dapat pusing pusing kawasan sekitar kampung tu ...
 sebelh ni pulak sekolah yg ada di tepi jalan on the way ke bandar .. kreatif juga ... bangunan kayu jer ...
 signboad pun aku ambik jugak ... hahah ape kes ... mementang laaa kodak tak abis abis ... sooo kasik perabis aa itu kad memori ... ahaks

sambung citer lagi nanti kehh ... kul 8 dah ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky