keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 12 November 2015

Geram-geram masa memandu ...



Assalamualaikum n good morning alls …. Apa kabar pagi ni? Hari ni jijah kelamkabut .. semalam packing barang n kemas bilik sesikit alih alih dah jam 1 pagi .. wahhh ape lagi pagi ni .. sib baik adik ipar kejutkan .. anyway .. hari ni jijah kena outstation ke Perlis .. hope semua ok …
Disebabkan pagi ni lambat keluar rumah .. macam biasa jalan dah mula jem .. banyak kereta jugak walaupun sekolah ada yang masih cuti … pagi ni tak tau nak kata apa masa driving .. jalan sesak n kereta yang berderet sepanjang jalan .. tapi ada jugak kete kancil ni sebok nak potong queue.. tak cukup belah kiri .. di potongnya belah kanan .. yg kereta dia nak potong tu pun satu .. kasik aje lah kalo dah kete tu sengal sangat … takk … dua dua bergandingan dekat lorong kecik yg sempit ni ha .. hishhhhhhhh … dua dua ngok .. kalau jadi ape ape .. tak ke nanti semua kena padahnya. 


Sooo sambil dok nengok perangai orang tuu … terfikir la pulak beberapa perkara yang boleh menaikkan darah anda semasa driving … hehe bukan anda lah … menaikkan darah jijah kot … hahaha
1. Bercakap kat telefon … wahhh kemain lagi nak bergayu sambil driving … udah tu bawak slow pulak tu .. sib baik aku bawak kete kecik … kalau aku bawak jengkaut … lama dah aku sungkit-sungkit montot kete dia … 


2. makan-makan then buang sampah ke luar … amboi amboiii … ingat ni laman umah mak pak ko ekk .. suka suki campak sampah sana-sini .. ada yg pernah kata .. nanti orang majlis bandaran takde kerja lak kalo semua cantik n tip-top .. jawapan aku … sebab ada orang mongok macam ko suka buat sampah ni la yg kena upah orang lain tuk bersihkan sampah sarap yang merata-rata … kemon ahhh … biarlah ada kesedaran sivik sikit … tak masuk dek akal kekadang orang nih .. plastic .. tisu .. kulit rambutan .. itu biasa .. nak lagi gempak .. haaaa .. sampah rumah ko .. botol .. tin .. kaca .. pampers dah pakai .. uiiii …. Tak paham aku manusia cenggini … 

3. Bawak kereta macam ayam lari … hahaha kelakar lak rasa kan … tapi kalo dah bawak kete macam ayam lari … kejap kiri .. kejap kanan … kasik signal nak masuk .. macam nak berenti .. ehh silap .. jalan sikit lagi .. nak masuk … alaaah silap lagi … jalan lagi .. last last tak jadi … huiiiii anginnnnnnn … memain lak dia ni … kalo tak tau .. berenti lah .. pasang ways ke ape .. cari bebetul lah … tu la sebab aku kata bawak macam ayam lari … kiri kanan tak tentu hala … 

ehhh sambung nanti ekkk ... stay tune ...have a great day allz ... 
 


~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky