keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Ahad, 29 November 2015

maen cucuk dinding ...


 aku: Bang ..... Mesen × ok ke?

 Brader: mesen Ok .... Saya nak semak baki aje .....(sambil senyum n berlalu pergi)
.aku: Oooo.....Terima Kasih...

Sooo giliran aku ... tekan tekan... tekan amount . . Semua settle pakai online.. soo takat keluar yg perlu aje lah...ssoo aku pilih 4 jari....ggrrr...grrr.. (lama betul mesen ni kira duit... )masa duit keluar.... humang aiiiii ... kuar tebal kemain ... rm100 banyak lak tu...aaku salah tekann ke??

takkk .. tak mungkin salah sbb aku memang berhati hati n baca setiap apa arahan yg kuar kat skrin... lagipun ... dah berpuluh tahun aku guna mesin nih.. bengong jap rase...
terus masuk lam kete.. aku pandang adik ipar aku ... speechless.. aku citer kat dia.. mujur jugak resit tulis amount yang sama... lega satu hal...

menjadi kehairanan kejap.. adakah kebarangkalian sistem mesen yg salah? Atau aku yg salah tekan???... confirm aku tekan amount yg betul tadi...

emmmmm.. agaknya.. pakcik 1st tadi berkaitan masalah yg sama ke? Kesianlah kalau org yg duitnya tinggal nyawa ikan .. x dapat keluar sbb amount x cukup... dah jadi satu hal pulak aku nak kena masukkan balik..

 citer pasal mesen atm... teringat dedolu ...
ZAMAN ..
duk umah bujang n baru masuk keje .. masa tu duk kat tetengah kl..... dedolu kalau masuk keje... 3nbulan baru ada gaji... hahaha bayang le sendiri.. masa tu memang harapkan gaji keje sambilan lepas spm la... sib baik gak keje.. ada la sen sikit... umah aku time tu ada 9 org.. ada yg dah otai.. ramai yg baru masuk keje .. kami sesama masuk umah bujang tu... salah sorang yg dah keje lama nak kuar rm.. soo kami singgah la kat mesin ATM .. masa tu kami pergi kerja jalan kaki je.. lepas sorang sorang cucuk... ada yg sengih .. ada yg diam aje.. frust... tetiba salah sorang cakap ...


 1st : Adehhh tinggal 30 je.. kan bagus kalau leh kuar semua..(sambil cabut kad atm) frust..
akak otai : boleh lahhh.. yg ni boleh keluar semua sekali... x payah simpan balance dalam tuuu...1st : ye ke kak???( Sambil pusing balik n nak cucuk semula kad)

aduuu.. perit gak zaman tu... punya nak jimat .. makan sekali sehari jek.. kalau ada bajet lebih.. kami share beli barang basah.. masak waktu petang n makan reramai... kat opis makan pagi yg berat terus... hahaha macam keje ladang la pulak kann... pegi keje kami jalan reramai .. sampai opis .. nah koo... berpeluh peluh 1 badan..  hehehe...apa pun... tu krnangan lama... alhamdulillah .. syukur nikmat yg Allah beri...

 tahun ni dah genap 13 tahun aku kerja .. rasa mcm baru je lapor diri semalam ... well.. keje kerana allah.. niat tiap hari jgn lupa ... kena ikhlas n jujur ... insyaallah... Allah akan lipat gandakan rezekinya.. rezeki bukan saja dalam bentuk RM.. tapi banyak n luas.. kesihatan yg baik... keseronokan bekerja... kesihatan ... kebahagiaan ... rezeki x dijangka .. dll ...

1 lagi... dalam bekerja .. kekadang kita akan jumpa org yg mcm mcm ragam... sentiasa ingatkan diri ... yg baik... kita ikutlah n teladani... yg buruk... jgn pulak kita ikut n lakukan yg sama ...  moga semuanya sentiasa didalam lindungan dan rahmat Allah...

have a nice day allz..
salam penuh kasih sayang ...

-King-




~ It'S OnLy Me ~
 Photobucket

Tiada ulasan:

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky