keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 12 Oktober 2011

bila dia kawen 2 .....

 hari ni memang macam kelam kabut sikit ... jam 7.40tadi pagi dah terang benderang .... sampai aku pun gabra macam aku dah lewat sangat ....
masuk kereta dengar santapan telinga pepagi oleh dr Fadzilah Kamsah .. rasa legaa sikit sbb aku tau aku lom lambat .... soo hari ni aku hantar dak Faris kat umah pengasuh dia ... (maklum le .. sehari dua ni aku jadi pengasuh tak bertauliah pada dua anak buah aku tu.. mak nye takde.. berkursus) ... tak kesah laaa .... sooo sebab awal lagi ... sempat lagi la aku tapau nasik ....

elok aku berenti kat gerai nasik depan sekolah tuu ... takde orang pun .. ada sorang akak tu pun dan nak gerak .. soo aku tapau nasik ambeng ....

memula makcik berdua ni sembang baekk punya ... elok masa dia nak letak nasik aku .... ada satu kereta ni hon kete 2-3 kali ... soo yg tengah bungkus nasik aku ni tanya kat makcik sorang lagi ....

Makcik 1 : ..... sape yg hon tuuu ???
Makcik 2 : ... alaaaaaa ...si Anuuu (nama di rahsiakan) ... orang kayaaaaaaaa (nada tak puas ati ...)
Makcik 1 : ... ooooooooo ... takde la kaya sangatttt ....
Makcik 2 : itu la dia ... tuhan baru je bagi nikmat sikit .. dah lupa daratan ...

Makcik 1 : .. itu la dik (aku le tu) ... dia dulu .. tinggal belakang ni je .... dulu dia orang susah jugak tu ...
Makcik 2 : ...itu la pasal ... masa dia susah dulu .. bini dia laa yg susah payah ... carik makan kat tepi tepi parit ni haa nak carik makanan .... dah kaya sikit terus lupa daratan ....
Makcik 1 : haaahhh... tu lahhh ... baru baru ni ... tambah bini 2 pulakk ....
Cik Jah : ooo ye ke ... kawen bini no 2 la ekk ?? ...
Makcik 2 : bukannnnnnnnnnn .... sekali tambah bini baru ... 2 orang terusssssssss ....
Cik Jah : wahhhhhhhhhhh ..dah 3 la bini dia ekk?? .... hebatnye dia ..... (this time aku pun terkujat gak) ...
 Makcik 1 : .. bangga la sangat tu ... dapat kawen 2 terussss ....
Cik Jah : (wahhh hebat nih) ... mmm cemana dia leh jadi kaya ???
Makcik 2 : ..alaaaaaa jadi taukeh ... jual besi-besi buruk ni je haaaaaaaa ....
Makcik 1 : mmm .. tuhan baru je bagi nikmat sikit .. dah lupa dahhhhhh ... sian bini dia ...
Cik Jah : oo ye keee ...  takpe la .. dah dia mampu ....
Makcik 2 ... : alahh .. lupa daratan la tuu ...
Cik Jah : takpe la ... agaknye dia carik bini yg kerja tetap tuu ... leh senang sikit family dia ...Makcik .. saya nak yg ni .. ( aku tunjuk jantung ayam 2 ketul) ngan sambal kerang ....  (aku nengok makcik tu siap nak bungkus masuk plastik dah..sabo jerr )
Makcik 1 : ..... ooohhh lupe lak nak masuk laukk .... (cecepat dia tapau)...

Cik Jah : ... hahah (gelak tak berapa nak ikhlas)  ... (sabo jerr ... panjang lak berita pagi ni ... aku dah lambat ni .sabo je lah .. kalo tidak .. arini ada yg makan nasik ambeng kosong ....) ...siap bungkus ..  terus aku bagi duit . n blah ...

wah wahhhhhhhh .... suasana tenang berubah hijooo lakk ... memasing muka tak puas ati ....  sib baik bukan kena kat depa ... kalo idak tak tau ape jadi ... mau kena gulai kot laki tu ...

hhehhe itu baru 2 minggu aku beli nasik kat situ ... buatnye kalo hari hari aku singgah .. tah gossip ape lagi dia kasik tau .... hehehe .. sabo jer ... pepagi dah buat ketupat ..... haduuuuuuuuuu .... tambah berat belah kiri je nihhhhhhh ...

welll ....ni pendapat aku je la ekk ....  kalau salah jgn marah ... kalo tak puas ati pun .. jgn marah sbb ni blog aku kehh ... hahaha ... jgn lawan taukeyyy ...

1. ape salahnye dia nak kawen 2, 3 .. atau 4 .. asalkan dia mampu utk berbahagi sama rata ... itu hak dia ... susah senang .. biar dia la rasa ... lagipun ... yg lagi 2 orang bini baru tu sanggup bermadu jugak .. n bini pertama dia ok .. soo hal dia la tu ....

2. soo kita lak (orang kat situ) ... sbg manusia biasa atau jiran jiran dia dulu .. kita ada ke tolong masa dia susah dulu ?? masa dia takde benda nak makan ? masa dia berlapar ... ada ke kita tanya kabar?? ... ada kite tolong dia??? ... well .. berdosa kita kalau kita sesedap hidup senang lenang .. jiran lak takleh tido sbb berlapar... at least ... sekarang ni dia dah senang ... kita pun patut bersyukur sbb allah dah bantu dia mengharungi masa-masa susah dia ....

3. mmm ..part tak best nye .. apasal lak citer kat orang luar pasal si anu tu ... biar je la apa dia nak buat ... jgn la kite lak dok sebok jaja citer orang tu sana sini .. padahal takde kaitan langsung .. tak kenal pun manusia bernama ANU tuuu ....

manusia ni memacam peel ... bila susah pun mengata .. senang pun dia mengata gak ... ape nak jadi ..
yg orang tu lak kalo yer pun dah senang ... takyah la buat menda yg tak masuk dek akal ... melampau sangat .. sekali 2 ..

wah wahh ... itu dah macam tiru style aku jer .. hahahah ... kekonon aaa ...

dulu abg penah tanya aku ... kalau dia nak kawen lain .. aku kasik tak ???? senang je aku jawab ....

bolehhh .. tapi dengan syarat ... kena cukupkan 4 sekaligusss .. kiranya kalo dia nak nikah lagi tu ..kena genapkan 3 terus ... no way ..  1 by 1 ... must 3 at the same time .... hahahahahaha ada berannnnnnn???? tapi lepas tu aku gelak guling guling lee kat dia ... bukan ape .. senang sikit kot ... sekali gus je kalo aku nak sakit ati pun ... agaknye la kan .. well .. aku lom kawen agi .. soo aku tak tau laa cemana rasa ... tapi kalo boleh .. jgn la gitu ....

skang ni pun aku dah rasa sakit ati bila dia ada aweksss lain ... cemana lak kalo dia ada BINI lain???? .. wahhhhhhhhhh ... tak rela makkkkkkkkkkk .....

satu je aku nak cakap .... : BOLEH BLAHHHHHHHHHH SEKARANG !!!!!!!!!! ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Rihan berkata...

yeha! ha3.. tul 2 kak,sy stju ngn p'dpt akak.. hmm,org kte skrg ni kak,bkn skrg je laa.. dolu2 pn.. xde nye nk dgr or tgk je.. msti de laa yg nk d kata n d jaja.. part2 poligami,orait gk idea akak 2.. kwen trus ckup kn 4 kalo de ati nk kwen lg.. ha3.. tp kalo leh nye,xnk laa kn?? ckup laa kte je..

fariepari berkata...

kak
next time ko singgah lagi kat gerai makcik tu, tah2 laki tuu dah kawin bini no 4 dah..hahahahaha

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky