keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 31 Oktober 2011

Cik Jah nak komen sikit ...

Semalam aku melayan nengok Chef Malaysia tu ...  tajuknye makanan yang membawa kenangan masa zaman kanak-kanak. hmmm ... macam macam masakan ada ... tapi aku tak suka dengan komen orang tu ...

1st : masa dia komen makanan orang dari Sabah tu ... Ketam ... well .. bagi aku ada gak betulnya ... orang sana kan kaya dengan makanan laut .. soo ok la kan ... tapi ayat dia tu macam tak caya jerr ... ape .. ingat orang biasa tak reti masak best best n unik ke ??? ...


2nd : part yg dia komen rubber tapper tu .... tak cukup kasih sayang dalam makanan .. wah wahh .. sesedap rasa jer .... kasik la komen yang membina .. at least orang tu ada semangat nak buat lebih baik .. dah la kawan tu tengah sedih ... masa masak pun siap dia perli (jgn nangis ke ape .. aku tak ingat) .. isk ... common lah ... lebih berperikemanusiaan laa ... tak sensitif langsung ...

3rd : telur puyuh ... well .. tajuk pun dah stated .n dia pun dah cakap ... dia suka makan makanan yg maniss dan masin sekaligus.. soo thats it ... .. org tu komen..kata jgn kasik orang makan ... isk .. tak paham aku part ni ... kalau dah itu kenangan dia ... biar lah .. ko rasa aje dah laaa .. atau komen tambah baik lagi hidangan ke ape . 

4th : yang menang semalam ... Megi goreng !! dah sah sah lari tajuk .. takkan lah satu makanan pun mak dia tak pernah buat untuk dia ??? tak logik langsung mehhh ... udah tu dia cakap dia nilai dari semua segi ... well ..kalau gitu .. kasik je la tajuk bebas .. makanan fav ke ape ... then cakap la korang nak nilai dari segi ape pada challenge tu ...

aduihhh ... ni tak paham konsep ke ?? atau dorang suka suki ubah konsep ...

anyway .. nanti lelaki megi tu je yg akan bertanding dengan chef jemputan kann ... suppose .. kasik je la chance sape yg dia panggil kedepan semalam utk sama sama bertanding ... who knows one of them is good enough to produce something great .. takat sorang je ada pengalaman .. yg lain tu .. takde peluang aaaa nak tunjuk skill ....

hehehe tu pendapat aku le ... kalo korang tak puas ati ... jgn lak marah aku ... bukan dorang ambik kira pun juri kepochi macam aku ni ... hahah ...  


~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

SURIA AMANDA berkata...

respect ngan masterchef luar negara dari yang Malaysia..walaupun yg luar negara selamba abah dia jer but diorang professional..yang malaysia dah la x best..mulut haprak plak..

**Bila Comel Jadi Comot** berkata...

jah- bukan u jerw i yang tengok ni pun bengang cam x logik pun ada tau, its like dorang pilih kasih pahtu the act not like instruction pahtu banyak songeh bising cm2 lagik..sabar lah jah..

kalau kita jadi judge kang susah lak diorg nt.

Gergasi Comel berkata...

entah depa ni.

kak, aku respect chef-chef kat masterchef us & australia tu. sedap ke tak sedap ke peserta masak, once they taste it, they will swallow it. unless kalau makanan yang harus masak tapi mentah je. confirmlah keluarkan balik. but they never give negative comments, only constructive comments itu pun lepas diorang telan makanan tu.

ingat lagi kata-kata CYJ, ramai hakim masakan kat Mesia ni sombong berlagak. iyalah nak jadi hakim masakan, tapi rasa makanan orang kat hujung lidah aje. apa ke rasanya kalau kat hujung lidah je?

oke, panjang berjela komen aku ni.

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky