keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 3 Oktober 2011

Kuwang adab ... apa perasaan korang ???

  Semalam aku n family adik aku g shopping n memakan dekat N9 ... hehehe nampak je jauh .. nuunn kat Nilai tu jer ... soo sebelum kami balik ... berenti laa makan-makan kat area Giant tu ... noodle Station .. lepas kami siap order ... datang la pulak satu family .. duduk bersebelahan dengan kami .... tempat tu memang sempit la sikit .. soo ape yg di borakkan .. memang la dengar sesangat ...

Memula anak lelaki dia dok terjerit-jerit mintak air kosong .... nak airrr .... nak air ... Orang nak air lahhh (this time dia jerit) ... soo bapak dia cakap .... tau la nak air .. takyah la jerit jerit ... time tu kami dah mula makan ...

kepochi gak family dorang ni ... bengang gak aku rasa ... bininya mintak teh tarik ... dah rasa sekali ... terus dia panggil waiter tu .... mintak tambah air ... bawak la budak tu pegi tambah air ... then bila sampai kat dia .. dia rasa lagi .... for the second time ...

Bini : ishhhhhhh ... manis lahhhhhhhhh ...
Waiter : mau tambah air lagi ?? ....
Bini : HAH ... reti pulak Bahasa Melayu!! .....
Waiter : terus ambik and tambah air ... (wat derk jer ...)

tapi aku rasa memang tak patut dia buat macam tu .... cakap la elok elok .. tak pun .. ko mintak je 1 gelas kosong ... 1 gelas air panas ... buat sendiri ... minum sampai kembung ....

then masa dok layan karenah anak buah aku ... si Syatrah macam biasa la .. over exited ... siap jatuh terduduk kat atas lantai ... bebetul sebelah laki dia tu ha ... dorang terus pandang kat anak buah aku tu n takde kasik respond ape ape ... muka memasing masam macam marah pun ada ...macam tak suka laa ...

yg kami lak ... gelak sakan kat syatrah tu ... saja je .. nak kasik dia insaf sket ... aku siap cakap .. haa tu laa kan dah kena tulah ... tak dengar cakap bapak ngan ibu lagik ...

hek eleh ... biasa la bebudak ..memain ... berlari .. jatuh ... perkara biasa ...  bukan cedera teruk pun ... tak payah la buat muka tak cukup tepung tu .. hisss .. nampak sangat macam sombongnyer la dorang ni ...

nasib baik ko orang biasa je ekk .. agaknye kalo ko orang kaya raya .. atau orang ada pangkat beso .. atau orang kenamaan ... lagi hina agaknye ko buat kat orang lain ekk?? ...

hmmm apa agaknye perasaan ko orang kalo menda macam ni terjadi kat anak beranak atau sedara mara ko? mana la tau .. masa dok cuti sem .. anak ko keje kat KFC ke ... mek D ke .. pizza hut ker ... kena lak orang buat sebijik macam ko buat kat orang ... mesti ko marah kan ??

anyway ... aku tak suka sbb cara dia ... dah la depan bebudak ... tidak ke jadi contoh yg tak baik kat anak anak ko tu nanti ??? tak pepasal jadi KUWANG Ajoo ...sok ko rasa la balasannya ... memalukan orang melayu je korang nih ... takde budi bahasa ... penat penat orang buat iklan juta juta ... buat budi bahasa budaya kita ... rupanya ... ada gak orang tak paham bahasa ... hiii .. mintak dijauhkan orang-orang macam ni daripada aku ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Lee-Yan-Naa berkata...

macam2 kan kak karenah orang..sian kat waiter tu kena layan pelanggan camtu hmmm

sisdee berkata...

heheheheh tu mgkin ada sikap berlagak memasing..ke dari susah jadi senang sikit ke kan..kdg2 mnusia mudah lupa :)

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky