keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Isnin, 10 Oktober 2011

Lemonade ... Masam Masam Manisss gituu ...


 Dua .. Tiga hari ni memang panas kann ? tak tau la tempat korang cemana ... tapi tempat cik jahh memang panas .... membahang panasnya .... walau pun malam dah jam 11 ... gheee sebelum tido pun mandi lagik woo ... mana taknye .. badan dah melekit je rasa ... cemana nak tidooo ...

bila hari dah panas ... mula laa tekak mengidam nak memacam.. yang penting sejukk sejukkk .... hari siang .. siap pegi beli cendol Banting ... ari Sabtu beli ... hari Ahad beli lagi ... tapi tak puas gakk..

soo tetiba teringat laaa ... Cik Jah ada la beli Lemon Sabah .... tak tau laa ekk .. dalam bebanyak menda kat Sabah sana nun ... buah LEMOn pulak yang jijah beli . sekilo lak tu ... bukan sebijik dua .....

geram sehh .... bulat bulat lemon dia .... dah tu isi dia ... mak aiiii ... JUICYY ... itu nyonya yang jual tu laa .. pandai betul dia promote ... siap belah sebijik .. masa dia belah tu .. meleleh bagai nak rak  ..padahal pakai pisau lipat yang 20sen tu jerr .....

sekali nengok .. kecur air liur cik Jahh  .... rasa lemon ni pun sedappp ... kulit dia nipis jer ... isi dia penuh ... seedless ... kalo ada pun kecik halus je  (rugi lak .. takde benih) ... nengok aaa gambar sebelah ni haaa ... kann ?? kann ?? juicy sangat ...

rasa lemon ni ... takde la masam sangat sangat ... kurang sikit masam dia dari lemon biasa warna kuning tu ... tapi sekali nengok .. macam limau nipis pun ada ... besoo besoo kooo .. kecik sikit pada bola tenis je yg cik jah beli tuu .... kira laa .. 4 biji dah lebih sekiloo ...

Hari Sabtu ... cik Jah buat SIRAP LIMAUU ... satu jug ... cik jah sorang melayan gamaknye ... tak surut-surut dalam peti tu haaa ... (yg lelain tak suka memasam) ....

soo malam tadi ... buat air limau jerr ... sedap laaa dok perah lemon tu utk buat lemonade ... satu jug KFC tu ... sebijik pun dah cukup .... perghhhhhhhhh .... nyamannnnnnnnnnnnn ...cukup masammm ...  


well ... jijah nye gelas .. standard...  "Beer Glass" ... mesti tinggi n beso .. baru leh letak ais banyak-banyak .... air pun banyak laaa leh isi kann ?? heheheh tu je rahsia gelas besoo nihh ...

Tapi kann .... kalau tak silap Cik Jah laaa .... dedolu KFC pernah jual lemon ice kann ??? masa tu cik jah studi di Alor Star Kedah ... hari hari rasanya time balik kelas tu ... mesti beli lemonade LARGE .... lemon ice ... sedap woo air dia ... macam .. manis .. secukup rasaaa .... skang ni dah takde kan ???
hmmm sempat gak si syatrah ni menempek sekali ... hahah siap cakap ... hmm tak masam punnnn ... syatrah takde pun buat muka macam ni ... (sambil buat muka kerut kemasaman) ... heheh alasannnn .. cakap je syatrah nak jugak laa yg acik mie minum tuu ...














~ It'S OnLy Me ~
weeee

5 ulasan:

norh berkata...

tengok gambar pun dah juicy, apatah lagi yg real punya kan..

Elie Lily berkata...

kalau minum time sejuk, ada ais yang banyak..peh!! kesedapan tak hingat! :D

SURIA AMANDA berkata...

aisey cik jah..terasa2 kat tekak ni kesegaran lemonade tuh...

makdara TERdiva berkata...

amy, kat sini kejap ujan, kejap panas..tp kebiasaannya time sidai kain mesti ujan.. :)

Rihan berkata...

uii.. tgk gmbr 2,nmpk bes.. t'liur plak.. he3..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky