keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 18 Oktober 2011

OT & CLAIM ... entry negatif

apa maksud OT? over time kan ? ..sbb tu la di adakan bayaran lebih masa kalo kita wat keje lebih masa ... kekadang aku tak paham dorang ni ... kalo dah time bekerja lebih pada hadnya .. aku nak buat cemana ??
takkan aku nak suh peserta kursus aku tu kuar on time ... atas alasan ... waktu keje aku tepat sampai jam 10 malam SAHAJA! ... huh ... tak logik ...

serius ... bab nak claim ni aku cukup menyampah .... sbbnye ... macam aku cakap kat atas tu la .. ingat aku suka suki ke nak claim lelebih ?? cess ... macam laa aku tak tau hukum hakam ... sesedap rasa nak main potong potong claim orang ... masa aku buat outcome di sarawak tu ... serius aku cakap ngan korang ... aku bangun jam 4.30 pagi .. bersiap utk tunggu feri jam 5 pagi ... then lokasi akhir aku pada hari tu bermula pada jam 9.30 malam atas permintaan orang kampung ... soo abis jam 2 pagi ... aku claim sampai jam 12 je ... sampai demam-demam la aku kes keje nye hal ... kalau aku nak buat ikut waktu office ... huhhhhhh ... alamatnye ... sampai ke sudahhh ............ tak semua keje leh buat cukup cukup masa 8 pagi sampai 5 petang laaa ...

i think .. i should bring those "monkey" along with me when i'm going out station again ... let them go tru all the hell i've been tru  ...hhaha bawak dia pi kat lubok AKIK@boyaaa tu ... biar kena ngappp dek boya sungai sarawak tu .. hehehehe ..

serius ... duit aku lapor diri kat sini pun aku tak dapat ... kes nye .. dia suh aku claim tempat lama ... ape ke bongoknye dia ... aku dapat keje baru .. bukan sambung dari tempat lama ... ngok ngek kann ?? then dia kasik lagi alasan ... suh HQ aku bayar ... dah sah sah surat dari HQ cakap .. claim perlu di tuntut kat pejabat baru ... udahnye .. aku ambik balik claim aku tu ...lepas dah 2-3 kali tendang kuar masuk .. pi mari ..pi mari ... aku campak je lam tong sampah dia ... NYAMPAHHHHHHH .... 2K hangus gitu jer ... .. aku takkan halalkan ape juga dia buat kat aku ... ko bayar la nanti kemudian ... hak orang yg patut dapat ... ko tak buat ... tanggung lahh ..

satu lagi kes last week .... aku beli barang untuk kotak 1st aid opis ni .. of coz aku kena claim .. soo aku pegi beli barang kat farmasi ... aku mintak resit ... kebetulan aku masuk dalam kedai tu ... azan tengah berkumandang ... soo aku nak cepat la balik ... soo aku kata takpe .. resit tu kasik je yg kosong ... nanti aku buat lampiran apa yg aku beli atau aku attach je resit pembelian tu ... then taukey tu siap leh perli aku lagi ... aikkkk takkan resit kosong lakkkkkkkk .. sambil tunjuk muka sinis dia tu ... fuuuuuuuuuuhhhh bangsat je aku rasa ..... macam hina sangat aku ni ... seolah olah aku nak makan duit haram .. nak claim lelebih lak ...

memang ada orang yg sikapnye cenggitu .... dia aje yg betul ... dia rasa dia je manusia paling baik di dunia ni ... serius ... dah la barang kat kedai dia tu mahallllllllllll gilaaaaaaa kalo nak banding ngan kedai india belakang umah aku tu ..  ... tapi sbb fikir kedai orang melayu .. satu satunya farmasi MELAYU kat sini .. soo apa salahnya aku beli kat situ ... hmmm hampesssssssssssss .... macam lahanat je orang nihh ... sori la .. takdenye aku nak beli kat situ agi ... baik agi aku beli kat kedai apek seblah tu haaa ...

then .. ada juga sorang dua yg aku pernah jumpe ... jenis ON TIME ... wahhh ... masuk keje on time la .. keje lom tentu .... then elok je dah jam 5 petang .... siap dia leh cakap lagi kat orang .. saya ni memang takleh keje lebih masa ... otak saya takleh nak proses .. takleh nak terima dahhh .... kul 5 tu kira dah full memory lahh .... hek eleeeeeeeeeeeehhh ... ape ke sengalll dia nih ... tu kat opis lama aku laa .. bukan kat sini .... tak tau la kalo ada orang sengal macam tu kat sini ....

tak kosa aku nak layan orang orang sengal cenggini ... takpe laa .. buat je ape ko rasa terbaik .. selebihnya tu ... moga allah gantikan dengan sesuatu yang lebih baik .. insyaallah ....

~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

SYANI berkata...

Memang macam² manusia dalam dunia ni. Yang pelik tu kalau kita buat semua tak betul, tapi kalau depa yang buat betul memanjang.. Sabar je lah..

Panglima Muda berkata...

salam... ade cerita baru ni

Rihan berkata...

cm 2 laa org kn kak? asik je nk pk negatif n nk pndg serong.. prngai dorg cm 2 laa,kte yg jd mgse nye.. mgse keadaan.. xpe,blsn nye dorg akn trme gk nt.. dorg xkn lps laa.. Allah tau sgle nye..

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky