keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 19 Oktober 2011

Perkara paling tak best bila memandu ....

 well ... hari ni aku nak citer pasal perkara paling tak best bila memandu ....aku rasa korang yang memandu pun pernah hadapi masalah macam ni ... maybe korang rasa biasa .. atau maybe korang rasa sangat tidak menyenangkan .... bagi aku .. perkara paling tak best bila memandu ialah .....

1. bila gatal kat tapak kaki kanan ....

waduuuuuuhhh .... stress aku kalo gatal tetiba kat tapak kaki tu ... cemana nak garu ... dah la pakai kasut ... dan dan tu tanggalkan kasut .... then garu garu kaki kat karpet kete ... sib baik laaa karpet getah kete aku tu best jugak laaa ... tapi time tu kete mula laaa tak stabil .. kekejap laju ... kekejap slowww (time slow sbb kaki dok garu garu kat karpet) ... hahaha ... siap berenti garu --garuuu .... tapi tau je lah ... kalo garu .. ilang gatal jap .. then gatal balik ..... berapa lama nak berenti daaaaaa .......

2. Bila orang depan pancut air untuk cuci cermin kete dia ... 

adehhhhhhhhh ..... mula laa air dia tu terpancut pancut kena gak tempias kat kete kita ... kalo kete kite memang dah kotor tak kesah le .. kalo cermin depan kete penuh bedak ... tambah lak air dia .. hmmmm... kena laa pancutkan jugak kasik bersih sket .... tapi kalo time kodok aku tengah hensemmmmmmmmmm wahhhhh... hehehe rasa macam nak je pegi kat depan kete dia .. then pancut pancutkan air tuuu... bio dia kena gak macam yg dia buat tadi tu .....

3. Bila orang depan campak sampah keluar ... 


 iskkkkkkkk .... tau pulak nak kasik kete dia hensem ... tapi yg tak hensemnye .. dia buang sampah suka suki je kat luar ... ape dia ingat ni kawasan umah mak pak dia ke suka suka cempak sana sini ?? simpan je la sampah tu kejap kat dalam kete .. bila dah kuar ... ko cari la tong sampah ...  buang ... tu pun takkan la nak kena ajar kot ??? tambah agik kalo aku nengok kete besooo ... bagi aku .. kete beso tu untuk orang yg edukated ... atau orang yg high standard @ kaya laaa .. soo sesuwai ngan status dia ... kena la smart .. bersih kann ?? tak gitu ???  tapi bila dah buat cenggitu ... nampak sangat ko takde standard ... akai takdak

... oo yeah ... ada gak bila aku cakap cenggitu depan kengkawan aku ... depa akan jawab .... kang orang tukang bersih tu takde keja lakkk ... hek elehhh .... yang keje nye sorang je ... kalo sejuta orang buat keje cenggitu .... sampai bebila laaa malaysia ni dok cenggitu je laa ... udah orangnye takde adab ....

4. Bila hari hujan .....

waduhhh ... yang ke 4 ni lagi parah .... sure aku akan menguap ..menguap ... lagi ..lagi n lagi ... tak tau aaa .. agaknye dah set kot mata aku ni ... time ujan je .. mula laaa mengantuk giler ... sooo kalo hujan lebat ... memang laaa lemahh betul aku rasa ....

apa lagi ekk ... ni je la dulu .. takat yg aku ingat ... korang lak ??? apa yg korang tak suka bila tengah drive tu ??

~ It'S OnLy Me ~
weeee

3 ulasan:

eMMe berkata...

same laaa....kite pun tak suke n tak best mata memandang, especially yg meludah kuar tingkap, penah nampak tak? eeeuuwwww....pengotor sungguh, kereta mewah! huh! tapi takde akal...grrrr...

Jijahh @ f.k berkata...

hee sama lahhh ... tapi kannn .. kalo dah terjadi perkara macam tu ... hehehe kena la berenti kat tepi dulu kann .... jangan laa meludah macam tu ... hahaha nanti angin tiup .. kena cermin kete makkkkk ... oh tidakkkkkk

Jijahh @ f.k berkata...

hee sama lahhh ... tapi kannn .. kalo dah terjadi perkara macam tu ... hehehe kena la berenti kat tepi dulu kann .... jangan laa meludah macam tu ... hahaha nanti angin tiup .. kena cermin kete makkkkk ... oh tidakkkkkk

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky