keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Khamis, 27 Oktober 2011

Trip Cameron paling Ngeri ...& Best

 last week aku tunaikan impian Vicky nak pegi Cameron ...


soo Hari Jumaat ... petang..lepas settle semua kerja kat opis ... .. aku jemput Nani n Vicky ..dari kepong tu .. memang dah mula hujan lebat ... soo dalam perjalanan .. ada la jem sikit sbb ada 2-3 lokasi yang eksident...soo kami sampai kat Tapah pun dah jam 6..singgah jap kat tol tu sbb nak top up smartTag. ... hari dah mula gelap ... elok gerak nak naik atas tu ... hujan mencurah curah ... dan-dan tu aku rasa macam salah timing lak nak pegi sana ....

jalan nak naik atas tu kan ke bengkang-bengkok macam ular kena palu ... udah lebat sangat ujannye ... satu ape tak nampak ... aku rasa macam aku ni nenek tua bawak kete lak ... kepala dekat stereng sbb tak nampak jalan ... then bawak lak 20 - 30 kms je .. hahaha ...mana tak kena hon nye ...

udah tu ... kekonon nak cepat ... aku potong laa treler yg terhenjut henjut depan aku tu ... sekali lepas aku potong ... hujan mencurah curah langsung tak nampak ape .... soo aku start slow ... lama gak la .. gabra gak .. sbb lampu treler tu kan ker tinggi ... aduuhhh .. rasa macam dia nak sondol sondol kodok jerr ... sampai satu selekoh .. aku pun slow down ...kasik signal kiri .. kasik dia potong ... kekonon dengan harapan .. nak suh dia guide aku laaahh ... hampesssssssssssssss .... dia memecut laju giler ... bayang lampu dia pun aku tak nampak kooooooo .... marah betul dia tu ... hahahah ...

2 kali nyaris aku nak sondol tebing jalan ...
sekali nyaris nak langgar pokok tumbang kat depan ...
sekali nak bertembung ngan treler yg makan jalan aku ....
sekali aku kena hon ngan kete ...
siap aku jawab balik .... EHHHH .. NAK MATI CEPAT .. PEGI LA JALAN DULUUuuu ....

yang aku heran sekali .. cemana treler yang beso gabak tu leh bawak laju giler ... ehhh mata supomen ke ape dia ??? aku yg tak pakai cermin mata ni pun bawak macam orang rabun .. takkan dia yg bawak treler leh pecut laju giler sampai aku takleh kejar ....

haduuu ... ni lah pengalaman pertama yg paling cemas dan teruk sepanjang dekat 10 thn sejak aku bawak kodok ...  heheh selain daripada pengalaman aku redah banjir laaa ...

ape pun ... selepas perjalanan yang teruk tu  .. kami banyak ONG ..... sangat seronok ....

malam masa nak carik hotel ... aku pegi kat tanah rata .. tepat hotel yg aku penah duduk ngan family masa bawa ibu g KL ... soo kat situ bilik penuh ... tapi dia kata dia leh bagi aku apartment ... RM130 jer.. ada 3 bilik air ... ada air panas & ASTRO .. wah wahhh ... heran gak aku ... aku tanya dia harga biasa berapa ?? RM250 ...

aik .. kasik aku murah lak .. RM130 ... aku pun terus tanya .... AIKKK APASAL KASIK MURAH PULAK ??? ADA HANTUU KAAA ????
hahah terus dia jawab ... ehhhhhhhhh mana adaaaaaaaaaaaa...
hahah acah mak lebohhh ... aku acah je pun ..
tapiiiii sikit sbanyak ada gak terlintas kat kepala otak gila aku ni ....

soo apartment tu memang best ... besar .. selesa sangat .... ape pun .. aku sampai umah tu je ... terus padam bila landing atas katil dia tu ha ... penat ...

soo satu lagi ong .. bila kami pegi kat Rajoo Strawberry Farm ... mak aii .. ramah betul uncle n aunty tu ... memula sbb ramai sangat orang .. kami makan n lepak dulu kat atas bangunan dia tu ... superb scenery ... stroberi dia pun sedappp ... disebabkan paklah nye kawan ada order stroberi RM50 ... terpaksa la lepas tu aku beratur balik kann .. soo lepak dulu ... manissssssssssss sangat .. vicky teringin nak makan strobeli dengan cream ... si nani lak stroberi ngan coklat ... aku ... stroberi shake ... perghhhhhhh .. superb semuaaaaaa ...

soo masa nak balik tu .. aku nampak ada sorang dua pekerja dia turun dari bukit dengan berkotak kotak stroberi .. wahhhhhhhhhh ... cepattttttttt ... stroberi fresh tuuuuuuuuuuu .... 

masa beli tu sorang manusia pun takde .. kami jer ..  ... vicky n nani memasing nak RM10 .. soo tambah ngan aku sekotak ... RM80 ... soo uncle tu cakap la ... nanti dia pack dalam kotak .. leh muat RM100 ... soo aku pikir balik .. hantam je laa .. yg lebih tu aku leh keraskan dalam ice box .. (well .. kat umah ni memang selalu buat "ice crush") .. soo tapau RM100 stroberi ..... soo masa dia nak pack tu .. dia tanya .. nak stroberi besar ke kecik ??? memasing tanya aku .. soo aku pun jawab dengan selambe nye ... MMMM ... NAK YANG BESAR LAH ... GEBU MACAM SAYA JUGAKK ... abis semua orang gelak ...termasuk laa bangla yang tukang kutip stroberi tu ... memang besooo kooooo .. siap uncle tu cakap GOOD CHOICE..   dia kata musim ni je ada yg besar.. n siap dia ajar cemana cara nak makan stroberi ... aduhhhhh tangkap leles jerrr air liur bila uncle tu citer (heheh gebu tak yg kat dalam pack tu?)


soo dia kasik lagi free stroberi n cream ... pergh .... lepas abis .. dia kasik lagi testing stroberi yang baruuuu je petik ... perghh ... maniss .... datang lak uncle tu ... hulur lagi stroberi 3 bijik besoo ... wahhhhhhhhh dah banyak freeeeee ... masa dia pack ...



to Vicky ... Happy Bday babeh ... hope this will be the best experience n best bday gift from me n friends ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

1 ulasan:

Azhariah Zuber berkata...

kalau pi cameron, tapah memang pening. jalan simpang pulai lebih ok

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky