keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 1 Januari 2010

best ever...


best ever... Itu ungkapan yg aku rasa paling sesuwaii utk menyatakan feelings aku... rasa happy sesangat seolah olah beribu ribu butterfly dalam perut ku ini ...
Mulanya seorang kawan aku yang beria-ia benar ajak aku naik kapal layar ... dia cakap ... kawan dia yg minta ajakkan aku follow dorang nye cruise trip... wawaaaa best nyer .. disebabkan dia beria-ia benar .. aku pun follow... lagipun aku lom penah naik kapal lagi .. takat naik bot nelayan nak pegi mencandat sotong n pulau perhentian pernah lerr ...
soo hari yg di janjikan .. dengan beg yg besau .. aku ngan dia tiba di destinasi .. makkk cantik nye kapal tu ..putih bersih n serba baru .... dari jauh lagi aku nampak kawan pada kawan aku tu dah menanti .. sengih lebar jer ...
sampai di kapal .. dia pun perkenalkan aku dengan mamat tu ... (erk .. sengih semacam je mamat ni apasal?) tapi sbb dia yg sponsor ... heeee ... layankan je laa ...
yg aku bengangnyerr .. kawan aku ni bila naik kapal jer .. terus menghilangkan diri .. tah kemana-mana peginya ..yg aku lak terpaksa melayan mamat nih ... aku kesana .. dia kesana .. aku duduk depan kapal .. dia datang dekat ... ada jee dia nye cakap ... isk ..
tapi ... pelayaran ni memang laaaa breath taking ... sepanjang perjalanan aku nampak bangunan yg tersergam indah .. besar dan memukau ... (macam bangunan kat putrajaya ada gakk).. aku duduk di hadapan kapal jer sepanjang perjalanan ... mamat sebelah ni ada je idea dia nak suh aku sembang ...
tiba di satu destinasi ... ramai yg turun berjalan-jalan n shopping ... aku ... still jalan ngan mamat tu ... pusing pusing n beli ape yg patut ... sblm naik kapal .... dia ajak aku singgah minum di cafe ..
tengah menikmati minuman coklat shake yg senjuk n menyamankan .... "Amie saya nak cakap sikit.. sebenarnyaa.. saya dah lama minat kat awak .. sblm ni saya lihat awak dari jauh je ... mujur laa awak terima pelawaan saya .. soo peluang kali ni saya tak akan persiakan.... "
aku lak ... terkebil kebil mata tengok n dengar dia cakap ... dalam hati aku ... dag dig dug ... ape lak mamat ni dah mula jiwangs nihhh .... aku cuma buat muka macam interested n senyum ...
"Amie .. saya nak awak jadi teman istimewa saya ... berapa lama masa yg awak minta pun ... saya sanggup tunggu .. " tetiba mamat ni seluk kocek dia ... n keluarkan kotak kecik ..warna biru tua ... (ya allah .. ape mamat ni nak buat lakkk?? adehhh) ... "Saya nak lamar awak jadi isteri saya" sambil menghulurkan kotak baldu biru tu pada aku ...huuuu.. rasa bagai nak gugur jantung aku ... terkedu ... tak tau nak jawab ape...aku tengok je muka mamat tuu ....

sayup sayup aku dengar deruan enjin kereta selang seli ngan horn .. pon pon pon ..pon..pon..pon ..mari marii... sayur ada ... ikan ada ... buah adaa .... pon ..pon...pon ...pon..pon...pon...

Ohh tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkk ............... bermimpi rupanya akuu ... alaaaaaa ... baru nak lomantik jiwang karat sikit ... huuuu ... haruuuu... lom pukul 8 lagi ... musnah impian aku nak bangun lewat sikit ...

--------------------------------
Ni kes baca buku the missing piece .. memang jiwangs karat abes ... baru siri satu .. mana aku nak cari buku sambungan dia ...

p.s : best nyerr kalo pengalaman dalam mimpi tu jadi kenyataan ...



~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

DDrfauziah berkata...

Salam & Selamat Tahun Baru Jijah.
Tq 4 ur moral support & also 4 adding spice 2 my blog (& my life gak ler).
Sudikan ke blog Kak G utk menerima ucapan dan cenderahati Tahun Baru di Maya ini. Harap2 suka ..
Hmmm ... pasal mimpi U ni, tak salah pun ... kekadang melayan mimpi & angan2 juga membahagiakan ... :)

ramlah berkata...

++INI SEBUAH MESEJ KEMASYARAKATAN++


Salam sejahtera.

Saya telah mendapat email daripada seorang kawan tentang sebuah blog baru yang bertujuan menjatuhkan maruah wanita-wanita tempatan kita yang mungkin adalah isteri, ibu, kakak dan adik kepada seseorang atau mungkin anda sendiri.


http://wanitamelayuseksi.blogspot.com


Konsepnya sama dengan blog 'pemuas nafsu' (my-steam.blogspot.com) yang kini sudah dipadamkan.Nampaknya, blog baru ini meletakkan semula gambar-gambar wanita Melayu dalam blog 'mys-steam' yang sengaja dipergunakan untuk tujuan keseronokan 'fetish' pelawat lelaki.

Blog ini sengaja mahu menghidupkan semula blog (my-steam.blogspot.com) tersebut. Mungkin oleh individu keji yang sama ataupun oleh peminat blog lama tersebut.

Dan kali ini, pemilik blog tersebut tampil lebih angkuh dan berlagak dengan memperli individu yang cuba menasihat. Pemberi-pemberi komen pula semakin berahi, ganas dan berbahasa lucah.

Di sini, kita menyeru dan menggalakkan mana-mana individu atau pihak yang berkebolehan dalam teknologi maklumat atau yang mempunyai pengaruh undang-undang supaya melakukan sebarang usaha agar blog (http://wanitamelayuseksi.blogspot.com) ini disekat, ditampan dan akhirnya dipadam.


-Rohani,Kepong, 2009-



**Sebar-sebarkan mesej ini kepada rakan-rakan anda supaya blog keji tersebut dapat diambil tindakan.

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky