keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Rabu, 23 Mac 2011

bahagia ..

memacam alasan untuk suka ...
ada yg kata nampak cantik sungguh jelita ..
muka manis macam gula ..
atau body ramping macam kerengga ...

wajah ayu ..sweet jer ..
lirik mata sungguh menggoda ...
senyuman manis menggoncang jiwa ..
atau perwatakan yang sungguh manja

ada juga yg ada karisma ...
watak tegas .. atau bersahaja ...
bijak berbahasa ... menutur kata ...
hati terpaut bila berbicara ...

yang terlebih gedik toksah cerita ...
asyik bersando kekonon memanja ...
suara halus ... bergetar jiwa ..
mana laaa abg sayang tak tergoda .. 

ada juga jenis bersahaja ..
bercinto jenis bersahabat biasa ..
semuanya cool dan bersahaja ...
tapi memang sungguh bahagia ...
 
ada specis yg saja nak menggoda?
ambik peluang di depan mata ..
kaki kikis... kasik licin punya ...
lepas ni siapa pulak ya?? ...



specis jantan buaya darat ..
lepas satu..  satu dia ngorat ...
saja sesuka nak tunjuk bakat ..
sekali petik ramai yang melekat ...

ada yang jenis malu malu ...
 first date tak banyak cakap .. dua dua membisu ..
muka merah .. menahan malu ...
hati di dalam .. tuhan je yang tahu ..

bercinto lepas kawen lagi unik ..
bernikah dulu baru cinta berputik ..
setia masa setiap detik ..
rindu di hati semakin menggedik ...

apa juga alasan di beri ...
kena pasang niat di hati ..
tujuan apa cinta di cari ...
semoga bahagia sampai ke mati ...

peluang di beri ..kena hargai ...
belajar menerima .. juga memberi ..
bertolak ansur .. muhasabah diri ...
moga kasih sayang tetap abadi ...

bila sepakat janji di meteri ...
tiba waktu berdua di rai ..
inai merah menyala di hujung jari ..
tanda dah jadi suami isteri ..

5 thn pertama .. sesuaikan diri ..
15 tahun ..dah boleh berlari ...
tahun seterusnya ..kena ulang memori ...
bila dah pencen .. jenjalan honeymoon lagi

kan best kalo hidup macam ni ...
macam dalam dongeng cerita si puteri ..
semua indah macam dalam mimpi .. 
yang penting .. happy ending story ..

.........................................................................
6.11PM 23032011 Putrajaya

saja je mencorat coret lagi ...
jangan terasa yer .. jijah sesaja suka suki ..
dak jijah ni pun tak kawen agi ...
tapi takde la nak mencari cari ..
biar je datang sendiri ..
penat pun ada rasa sesekali ...
tak la give up .. tak juga frust menungging menggigit jari  ...  
ok jer ... time otak bengong .. konflik diri ..
mula laa laju je jari jari ni ...
merepek meraban macam ni ...

harini rasa pelik sekali ...
tetiba lak ramai yang mengoffer diri ..
nak jadi kekasih sehidup semati ...
yang tak tahan geli hati ...
siap nak berkenalan baru nak tanya itu ini  ...
haduuu ... cemana pulak dia leh tertarik hati ...
tapi aku tau .. dia saja je nak testing ..
manalah tahu kalo menjadi ...
member chatting lelama ..online sesekali ..
takat sembang di alam cyber ni ..

layan laa korang ape aku gebang ni ...
baca boleh .. jgn simpan dalam hati ...
nanti senang aku coret lagi ..
dah jam 6 ... masa untuk balik dah ni ...
jgn la jem teruk pepetang cenggini ...
letih kaki ... 

~ It'S OnLy Me ~
weeee

2 ulasan:

Oasis berkata...

Semoga bila Mak Dara berstatus diva ni kawen nanti, semua yang baik-baik di atas akan menjadi kenyataan. Berbahgialah hendaknya.

NM02 berkata...

hi jijah.

tq sebab sudi follow dan singgah komen. ai serang balas kat yu ni...

selamat berkenalan. sudi2 le singgah skdoeng umh ai lagik ye

suker suker suker

sebab tambah lagi sorang kawan

*__*

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky