keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Jumaat, 11 Mac 2011

BUbur Nasik

 hmmm ... pagi ni rasa lapar giler la pulak ... nak kata semalam tak makan ... rasanya aku makan tempe goreng cicah sos dengan kepak ayam bakar sepasang (kira leh terbang ahh) ... masa tengah drive tadi ... tetiba teringat bubur nasik yg adik aku buat la pulak .... sedappp ... tambah lak kalo ada ikan bilis .. tak kira laa .. bilis goreng ke .. bilis kicap atau sambal ke ... huuu ...
sekali tu aku cuba buat halia yg macam kat chicken rice shop tu ... kalo korang makan nasik ayam kat situ.. memang ada satu condiment dia halia dalam mangkuk kecik .. sedap aa .. soo satu malam tu aku ambik seketul halia n sagat halus ... then goreng dalam non stick pan dengan minyak masak yg paling sikit jumlahnya ... (ecececehh kekonon nak kureng minyak tu haa) ... tapi rasa macam tak sama je .. cuma rasa halia tu pedas pedas la ... bila makan ngan bubur .. sedap la jadinya ....
tak kesah laa .. aku je nak makan punn .... layannnnnn ...

~ It'S OnLy Me ~
weeee

6 ulasan:

muhammad berkata...

try this..goreng bilis...angkat n tos..pastu goreng jap cili ... jap jek cili..angkat..tos...then tumbuk both...terangkat makan ngan bubur n telur masin ;)

hani@debumelukut berkata...

nampak gaya hari ni bubur nasi jugak lah..terlior

sisdee berkata...

sorry tadi terguna my son punya accounts (sisdee)

Jijahh @ f.k berkata...

muhammad : mekacih .. nanti jijah try ... tapi .. cili kering ke ? cili api?

Jijahh @ f.k berkata...

hani ... sesekali sedap kann ? terutama kalo hari sejuk hujan tuu ..

Jijahh @ f.k berkata...

sis... its ok ;)

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky