keep on moving babeh ...

Happy Browsing Allz .. click my nuff nuff too ok ;) ..and ... please come again next time ...P/S: Let me know if i forgot to follow u back ok ..

Selasa, 22 Mac 2011

dilema dalam diri ...



dompet tebal .. abis kembung membuncit ..
tapi dalam ... penuh ngan resit ..
duit takde dah ... tinggal se sikit ..
mujur la selamat .. kalo ada yang terselit ...

duit dalam dompet makin surut ..
kalo lom gaji .. kena laa ikat perott ..
awal bulan ... makan banyak sampai bulat perut
hujung bulan .... isi perut berdangdut-dangdut ...


ayam atau buah .. korek semua isi ..
yang tak best nye .. kalo jalan berbunyi bunyi ..
kecing-kecing ... poket berayun kanan kiri ..
salahkan mesen gedegang ... kasik syiling sebagai baki ..

yang sengkek gila .. cari sana sini ..
takde along .. angah pun jadi ..
asalkan dompet ada isi  ..
banyak atau sikit ... tak kesah le .. asalkan ko bagi ..

bila dompet penuh .. muka berseri seri ...
tengah bulan nanti .. serabai macam tak mandi pagi ...
mula laaa mengamuk hari hari ..
serba salah ... itu .... ini

yang bujang kira OK lagi ...
tak tau le cemana kalo laki bini ...
yang ada anak tambah la lagi ...
memacam benda nak kena beli ...

ada yang harapkan duit OT ..
sebab pening ..kena outstation lagi ..
harapnye semua di tanggung ... semua free
poket kering tak kesah .. kerja pasti menjadi ..
save duit sikit hihihii ..

dah sesak baru sedo diri ...
pasang azam ..menabung tuk esok hari ...
takde la sesak rope cenggini ..
hari hari sental megi ..

ada juga specis cenggini ...
takde duit pun tak kesah lagi  ..
kad gores kan ada sebagai ganti ...
gores dulu ... bayar nanti ...
 bila datang bill nanti ..
baru pensan tak sedo diri ..
rasa menggigil urat sendi ...
cemano nak settle ni??

saja je mencorat coret dalam ni ...
poket aku setakat ni OK lagi ..
tak la sesak sangat macam sebelum ni ...
masih beringat sebelum terjadi ...
tak la boros sesuka hati ...
sebab takmo berhutang sana sini ...

keluh kesah sana sini ...
tu yang aku dengar sepanjang hari ...
tak tau la ape jadi ...
takat dengar ... insaf diri ...

jgn pulak terasa hati  ..
aku tak maksudkan sesape dalam ni ...
ampun maaf hujung rambut sampai hujung kaki ...
aku mencoret sesuka hati ...

......................................................................
Putrajaya 11.48am 22032011



harini ... awal pagi dah sakit hati ...

fikiran melayang tah kemana pergi ..
jiran sebelah makin menjadi jadi ...
membebel merepek meraban je ni ..
gerammmm ... rasa nak ikat jer .. selotape ..lekat kat tepi ...
pueh hatiiiiiii ....

ingat aku sorang je rasa macam ni
ropenye ramai pulak rasa cenggini ...
tak boley jadi ni ..
nak kena ada orang nasihat kat dia ni ...

agaknye .. ada kaitan ke ngan topik harini???
tu sebab dia membebel je itu ini ...
otak serabut .. tambah punchkad merah lagi ...
tu yg mengamuk sana sini ...

entah ape nak jadi dia ni ...
lelama aku yg stress menjadi jadi ...
baik le aku pegi beli ..
head-fone gabak ... ala ala dalam konti ...
aku dalam dunia ku ini ...
lantak ko laa nak merepek meraban sesuka hati ...
tak dengo ape ape ... suka hati ...

~ It'S OnLy Me ~

weeee

3 ulasan:

Oasis berkata...

Jijah...betapa puitisnya puisi tentang duit itu

Duit oh duit...dimana kau duit

Jijahh @ f.k berkata...

saja suka suka ,,,,

ratusiput berkata...

waktu mmg cpt berlalu.tp bila tang tggu gaji mak aiii cam tak bergerak waktu...hai jijah... :)

hmmm .. soo ...

Dah Follow Jijah ???

Dah Follow Jijah ???
har..har har ... sabo je laa serindit ni tauu ... dia cakap meh nak kasik jijah femess ... ramai follower dalam sekelip mata ...hahaha ni lah dia kasik ... ahaks ...lawak la ko serindit oittt ...tak tahann ... 30058 follower ...perghhhhh ... kejong Jijah japs ... ahaks .. thanks buddy ;) ..wink .. wink .. click je kat sebelah atas tu kalo nak follow ...

Jijah Ohh Jijah

Daisypath Anniversary tickers

Seiring & sejalan ...

Daisypath Anniversary tickers

Me & Vicky